
Slavíme Mezinárodní den kávy!
01. 10. se už tradičně oslavuje Mezinárodní den kávy. A protože Tchibo již více než 60 let stojí za nejlepší kávou z celého světa, chceme tento den slavit společně s našimi zákazníky!
Ponořte se do světa kávy Tchibo a objevte skvělé akční nabídky, lahodné recepty a užitečné informace o kávě!
Vyzkoušejte naši kávu za zvýhodněnou cenu
Akce 2+1 se vztahuje na veškerou praženou kávu od 02. do 15. 10. 2017. Sleva se načte automaticky v nákupním košíku a není kombinovatelná s jinými akčními nabídkami.

Se speciálním uzávěrem pro zachování čerstvého aroma
Intenzita:36
499Kč
Kč/kg 499
Plná chuť a vůně s decentním čokoládovým akcentem
Intenzita:46
249Kč
Kč/kg 498
Se speciálním uzávěrem pro zachování čerstvého aroma
Intenzita:56
499Kč
Kč/kg 499

Užitečný doplněk k Vaší kávě
Bohužel vyprodáno
Bohužel vyprodáno

Bohužel vyprodáno
Bohužel vyprodáno
Bohužel vyprodáno
3dílná: konvička na mléko, cukřenka a podnos
499Kč
299Kč
Bohužel vyprodáno
Bohužel vyprodáno
Bohužel vyprodáno
„Pour-over“: snadné ruční přelití pro spaření čerstvé, aromatické kávy
399Kč
279Kč

Lahodné recepty pro inspiraci

Espresso Biscotti

Ingredience:
- 4 čajové lžičky silné, čerstvě namleté kávy Barista Espresso – 1 kg zrnkové kávy
- 1/2 čajové lžičky mleté skořice
- 1/2 polévkové lžíce prášku do pečiva
- 1 šálek cukru krystal
- 2 šálky mouky
- kůra z 1 pomeranče
- 3 vejce
- 3/4 šálku mandlí
1. Polovinu namleté kávy smíchejte se skořicí.
Přidejte prášek do pečiva, cukr krystal a mouku.
2. Druhou polovinu mleté kávy smíchejte s pomerančovou kůrou a vejci. Přidejte mandle a vypracujte těsto.
3. Těsto na pomoučeném vále vyválejte a vytvarujte podlouhlé kousky. Pečte 35 minut. (170 STUPŇŮ)
4. Velmi dobře chutná s capuccinem. Dobrou chuť.
2. Druhou polovinu mleté kávy smíchejte s pomerančovou kůrou a vejci. Přidejte mandle a vypracujte těsto.
3. Těsto na pomoučeném vále vyválejte a vytvarujte podlouhlé kousky. Pečte 35 minut. (170 STUPŇŮ)
4. Velmi dobře chutná s capuccinem. Dobrou chuť.
Kávové Makronky

Ingredience:
- 2 polévkové lžíce mleté kávy TCHIBO FOR BLACK’N WHITE – Mletá káva
- 110 g mandlí
- 2 vaječné bílky
- 3 čajové lžičky cukru moučka
- 80 g cukru moučka
- 200 g čerstvého sýra
- kakao
- trocha mléka
1. Namelte mandle na mandlovou mouku.
Do mísy dejte bílky, cukr moučka a vše smíchejte, dokud nevznikne pevná hmota.
2. Vmíchejte mandlovou mouku, cukr moučka a namletou kávu. Hmotou naplňte zdobicí sáček. Použijte šálek a obkreslete jej na pečicí papír.
3. Nyní nastříkejte těsto do kruhu a seshora lehce zmáčkněte. Pečte 15 minut.
4. Na náplň smíchejte čerstvý sýr a kakao, přilijte trochu mléka a znovu smíchejte. Náplň dejte na upečené poloviny makronek a přilepte k druhé polovině. Dobrou chuť!
2. Vmíchejte mandlovou mouku, cukr moučka a namletou kávu. Hmotou naplňte zdobicí sáček. Použijte šálek a obkreslete jej na pečicí papír.
3. Nyní nastříkejte těsto do kruhu a seshora lehce zmáčkněte. Pečte 15 minut.
4. Na náplň smíchejte čerstvý sýr a kakao, přilijte trochu mléka a znovu smíchejte. Náplň dejte na upečené poloviny makronek a přilepte k druhé polovině. Dobrou chuť!
Coffee Tonic

Ingredience:
- čerstvě namletá káva Tchibo Exclusive - mletá káva
- kostky ledu nebo ledová tříšť
- 1 panák ginu
- tonic
1. Naplňte sklenku kostkami ledu nebo ledovou tříští.
Přilijte panáka svého oblíbeného džinu.
2. Připravte čerstvou kávu pomocí ručního filtru. Pro plné aroma použijte vyváženou, namletou kávu a zalijte ji vroucí vodou.
3. Nechte kávu do sklenky odkapat. Přidejte více ledu a sklenku dolijte tonikem. Vzhůru na party!
2. Připravte čerstvou kávu pomocí ručního filtru. Pro plné aroma použijte vyváženou, namletou kávu a zalijte ji vroucí vodou.
3. Nechte kávu do sklenky odkapat. Přidejte více ledu a sklenku dolijte tonikem. Vzhůru na party!
Kávová Zmrzlina

Ingredience:
- 2 čajové lžičky instantní kávy Tchibo FOR BLACK’N WHITE
- 3 vejce
- 120 g cukru krystal
- dřeň z vanilkového lusku
- 500 g mascarpone
- libovolné ovoce
1. Začněte tím, že připravíte perfektní šálek kávy:
Nasypte do šálku dvě čajové lžičky instantní kávy a naplňte téměř vroucí vodou, nejlépe mezi 90 a 95 °C.
2. Rozklepněte vejce, přidejte cukr krystal a míchejte tak dlouho, dokud nevznikne tuhá směs. Přimíchejte dřeň z vanilkového lusku a mascarpone.
3. Přidejte kávu a znovu smíchejte. Směs vlijte do formy na pečení a nechte zmrznout 6–8 hodin.
4. Zmrzlinu ozdobte oblíbeným ovocem. Osvěžte se!
2. Rozklepněte vejce, přidejte cukr krystal a míchejte tak dlouho, dokud nevznikne tuhá směs. Přimíchejte dřeň z vanilkového lusku a mascarpone.
3. Přidejte kávu a znovu smíchejte. Směs vlijte do formy na pečení a nechte zmrznout 6–8 hodin.
4. Zmrzlinu ozdobte oblíbeným ovocem. Osvěžte se!

Č. 1: Kdy působí kofein?
Uběhne 45 minut, než začne kofein v šálku kávy působit. Šálek zrnkové kávy (150 ml) obsahuje cca 80 mg kofeinu – stejné množství jako 250ml plechovka energy drinku.
Č. 2: Čím chladněji, tím lépe
Čím chladnější je klima, tím je káva oblíbenější: Nejvíce kávy pijí Finové, 11,4 kg v roce 2014. Hned za nimi jsou Švédové, Norové a Rakušané. Německo je na šestém místě s 6,3 kg. Nejméně kávy se konzumuje v Indii: v roce 2014 to bylo 100 g na osobu. Zde je národním nápojem čaj chai.
Č. 3: Drahocenné plody
Na kilogram kávy je potřeba 5 kilogramů kávových plodů. Káva se sklízí zpravidla jednou ročně. Průměrný výnos kávovníku činí pouze cca 450 g plodů. Jediný kávovník tak vynese pouze cca 90 g kávy ročně.
Č. 4: Tajná zbraň proti kocovině
Espresso s douškem citronové šťávy dělá hotové zázraky proti kocovině a bolení hlavy. Vyzkoušejte!
Č. 5: Brazílie mistrem světa
Brazílie je s 32 % s velkým předstihem největším producentem kávy na světě. Vietnam a Kolumbie jsou na 2. a 3. místě s 19,4 a 8,8 procenty.
Č. 6: Dlouhověká rostlina
Kávovníky jsou průměrně 50 let staré, některé dokonce i více než 100 let.