×
Používáme soubory cookie, abychom mohli naše webové stránky lépe přizpůsobit Vašim potřebám. Používáním našich webových stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na Vašem počítači, tabletu nebo smartphonu. Více informací zde.
Schließen

Slavíme Mezinárodní den kávy!

01. 10. se už tradičně oslavuje Mezinárodní den kávy. A protože Tchibo již více než 60 let stojí za nejlepší kávou z celého světa, chceme tento den slavit společně s našimi zákazníky! Ponořte se do světa kávy Tchibo a objevte skvělé akční nabídky, lahodné recepty a užitečné informace o kávě!

Vyzkoušejte naši kávu za zvýhodněnou cenu

Akce 2+1 se vztahuje na veškerou praženou kávu od 02. do 15. 10. 2017. Sleva se načte automaticky v nákupním košíku a není kombinovatelná s jinými akčními nabídkami.
   
Bohužel vyprodáno
  • Barista Caffè Crema – 1 kg zrnkové kávy
Se speciálním uzávěrem pro zachování čerstvého aroma
Intenzita:36
499
Kč/kg 499
Caffè Crema s elegantním aroma a decentním ovocným akcentem
Intenzita:36
279
Kč/kg 558
Náhled
  • Caffè Crema plná chuť – zrnková káva
Plná chuť a vůně s decentním čokoládovým akcentem
Intenzita:46
249
Kč/kg 498
Náhled
    
Bohužel vyprodáno
  • Barista Espresso – 1 kg zrnkové kávy
Se speciálním uzávěrem pro zachování čerstvého aroma
Intenzita:56
499
Kč/kg 499
100% certifikovaná káva Fairtrade; 100% Arabica
Intenzita:56
279
Kč/kg 558
Náhled
Elegantní italské espresso
Intenzita:46
249
Kč/kg 498
Náhled
Elegantní italské espresso
Intenzita:66
249
Kč/kg 498
Náhled
    
  • Privat Kaffee Brazil Mild – zrnková káva
Jemná a smetanová
249
Kč/kg 498
Náhled
  • Privat Kaffee Guatemala Grande – zrnková káva
Elegantně vyvážená
249
Kč/kg 498
Náhled
  • Privat Kaffee African Blue – zrnková káva
Plná a aromatická
249
Kč/kg 498
Náhled
       

Užitečný doplněk k Vaší kávě

   
Bohužel vyprodáno
  • Mlýnek na kávu
Čerstvě umletá káva vždy po ruce
699
599
  • Mísa na kapsle Cafissimo
  • Mísa na kapsle Cafissimo TITANIO
Na 40 kapslí Cafissimo
399
Náhled
  • Zásuvka na kapsle Cafissimo
Na praktické skladování až 56 kapslí
1 899
Náhled
   
Bohužel vyprodáno
Bohužel vyprodáno
  • Dóza na kávu
Do dózy se vejde jedno balení kávy
299
Bohužel vyprodáno
  • Dóza na kávu s odměrkou
S víkem z dubového dřeva – včetně odměrky na kávu
499
299
    
Bohužel vyprodáno
  • Šablonový set na cappuccino
Z ušlechtilé oceli 18/10
149
Bohužel vyprodáno
  • Šablonový set na cappuccino
Tři různé motivy: květiny, srdíčka a hvězdičky
149
79
  • Servírovací souprava
3dílná: konvička na mléko, cukřenka a podnos
499
299
Náhled
  • Odměrka na kávu
Z dubového dřeva
179
149
Náhled
   
Bohužel vyprodáno
  • French press
Ruční spaření – pro bohaté aroma
999
749
Bohužel vyprodáno
„Pour-over“: snadné ruční přelití pro spaření čerstvé, aromatické kávy
399
279
Bohužel vyprodáno
  • Odvápňovač Durgol Swiss Espresso
Pro kvalitní kávovary všech značek
179
Kč/l 716

Lahodné recepty pro inspiraci

Espresso Biscotti
Espresso Biscotti

Ingredience:

  • 4 čajové lžičky silné, čerstvě namleté kávy Barista Espresso – 1 kg zrnkové kávy
  • 1/2 čajové lžičky mleté skořice
  • 1/2 polévkové lžíce prášku do pečiva
  • 1 šálek cukru krystal
  • 2 šálky mouky
  • kůra z 1 pomeranče
  • 3 vejce
  • 3/4 šálku mandlí
1. Polovinu namleté kávy smíchejte se skořicí. Přidejte prášek do pečiva, cukr krystal a mouku.

2. Druhou polovinu mleté kávy smíchejte s pomerančovou kůrou a vejci. Přidejte mandle a vypracujte těsto.

3. Těsto na pomoučeném vále vyválejte a vytvarujte podlouhlé kousky. Pečte 35 minut. (170 STUPŇŮ)

4. Velmi dobře chutná s capuccinem. Dobrou chuť.
Kávové Makronky
Kávové Makronky

Ingredience:

1. Namelte mandle na mandlovou mouku. Do mísy dejte bílky, cukr moučka a vše smíchejte, dokud nevznikne pevná hmota.

2. Vmíchejte mandlovou mouku, cukr moučka a namletou kávu. Hmotou naplňte zdobicí sáček. Použijte šálek a obkreslete jej na pečicí papír.

3. Nyní nastříkejte těsto do kruhu a seshora lehce zmáčkněte. Pečte 15 minut.

4. Na náplň smíchejte čerstvý sýr a kakao, přilijte trochu mléka a znovu smíchejte. Náplň dejte na upečené poloviny makronek a přilepte k druhé polovině. Dobrou chuť!
Coffee Tonic
Coffee Tonic

Ingredience:

1. Naplňte sklenku kostkami ledu nebo ledovou tříští. Přilijte panáka svého oblíbeného džinu.

2. Připravte čerstvou kávu pomocí ručního filtru. Pro plné aroma použijte vyváženou, namletou kávu a zalijte ji vroucí vodou.

3. Nechte kávu do sklenky odkapat. Přidejte více ledu a sklenku dolijte tonikem. Vzhůru na party!

Kávová Zmrzlina
Kávová Zmrzlina

Ingredience:

  • 2 čajové lžičky instantní kávy Tchibo FOR BLACK’N WHITE
  • 3 vejce
  • 120 g cukru krystal
  • dřeň z vanilkového lusku
  • 500 g mascarpone
  • libovolné ovoce
1. Začněte tím, že připravíte perfektní šálek kávy: Nasypte do šálku dvě čajové lžičky instantní kávy a naplňte téměř vroucí vodou, nejlépe mezi 90 a 95 °C.

2. Rozklepněte vejce, přidejte cukr krystal a míchejte tak dlouho, dokud nevznikne tuhá směs. Přimíchejte dřeň z vanilkového lusku a mascarpone.

3. Přidejte kávu a znovu smíchejte. Směs vlijte do formy na pečení a nechte zmrznout 6–8 hodin.

4. Zmrzlinu ozdobte oblíbeným ovocem. Osvěžte se!

Č. 1: Kdy působí kofein?

Uběhne 45 minut, než začne kofein v šálku kávy působit. Šálek zrnkové kávy (150 ml) obsahuje cca 80 mg kofeinu – stejné množství jako 250ml plechovka energy drinku.

Č. 2: Čím chladněji, tím lépe

Čím chladnější je klima, tím je káva oblíbenější: Nejvíce kávy pijí Finové, 11,4 kg v roce 2014. Hned za nimi jsou Švédové, Norové a Rakušané. Německo je na šestém místě s 6,3 kg. Nejméně kávy se konzumuje v Indii: v roce 2014 to bylo 100 g na osobu. Zde je národním nápojem čaj chai.

Č. 3: Drahocenné plody

Na kilogram kávy je potřeba 5 kilogramů kávových plodů. Káva se sklízí zpravidla jednou ročně. Průměrný výnos kávovníku činí pouze cca 450 g plodů. Jediný kávovník tak vynese pouze cca 90 g kávy ročně.

Č. 4: Tajná zbraň proti kocovině

Espresso s douškem citronové šťávy dělá hotové zázraky proti kocovině a bolení hlavy. Vyzkoušejte!

Č. 5: Brazílie mistrem světa

Brazílie je s 32 % s velkým předstihem největším producentem kávy na světě. Vietnam a Kolumbie jsou na 2. a 3. místě s 19,4 a 8,8 procenty.

Č. 6: Dlouhověká rostlina

Kávovníky jsou průměrně 50 let staré, některé dokonce i více než 100 let.

Ještě více kávových témat zde: