×
Používáme soubory cookie, abychom mohli naše webové stránky lépe přizpůsobit Vašim potřebám. Používáním našich webových stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na Vašem počítači, tabletu nebo smartphonu. Více informací zde.
Schließen

Alternativní způsoby přípravy kávy

Ruční spaření kávy je zábavné a trendy. Zařízení na přípravu kávy – od konvice na vodu po filtry – objednejte nyní online.

Baristický tip

Celá zrna

Kupte si svoji oblíbenou kávu v celých zrnech, čerstvě ji umelte a kávový prášek ručně spařte. To je největší požitek z kávy! Ukážeme vám krok za krokem, jak se to dělá.

Ve čtyřech krocích k perfektnímu požitku z kávy

1. Odvážit kávu
2. Umlít kávu
3. Ohřát vodu
4. Spařit kávu
Počítá se každý gram

Správné dávkování

Kávoví profesionálové používají váhy na kávu, aby až na gram přesně odvážili správné množství mleté kávy. Alternativa: stará dobrá odměrka na kávu.
  
  • Odměrka na kávu
Z dubového dřeva
179
149
Náhled
Bohužel vyprodáno
  • Váha na kávu
Váha na kávu Vám pomůže při vyladění optimálního poměru mezi kávou a vřelou vodou při zalévání kávy
649
Gemahlener Kaffee wird in einen Handfilter gegeben, wobei die Glaskanne mit Keramikfilter auf einer Kaffeewaage steht
Baristický tip

Správný poměr mezi kávou a vodou

Pro maximální požitek z kávy je správný poměr vody a kávy mimořádně důležitý. Na jeden šálek překapávané kávy (250 ml) je ideálních 6 g mleté kávy. To odpovídá asi 2 zarovnaným odměrkám. Chcete, aby Vaše oblíbená káva vždy stejně dobře chutnala? S digitální váhou na kávu můžete potřebné množství kávy odvážit s přesností až 0,1 g. A s integrovaným časovačem máte vždy pod kontrolou i dobu louhování.

Tak chutná ještě lépe

Vlastnoruční mletí

Věděli jste, že mletá káva v kontaktu se vzduchem ztrácí aroma už po několika minutách? Proto vám doporučujeme koupit si oblíbenou kávu v celých zrnech a čerstvě ji pomlít až před spařením.
 
  • Elektrický mlýnek na kávu
S tímto univerzálním mlýnkem na kávu s integrovanou váhou docílíte vždy profesionálního výsledku mletí
1 799
Náhled
Betätigen einer Taste der Tchibo Kaffeemühle
Baristický tip

Všestranný talent pro správný stupeň mletí

Elektrický mlýnek na kávu dokáže víc než jen pomlít kávu. Díky časovači lze stanovit dobu mletí, a tím i přesnější dávkování. A integrované váhy se postarají o to, aby se nepomlel ani gram navíc.
 
  • Mlýnek na kávu
Odolný keramický mlýnek umožňuje nastavení různých stupňů mletí a nabízí intenzivní požitek z kávy podle přání
519
Náhled
Wasser wird mit Schwanenhalskessel in Siebstempelkanne gegossen.

Důležitější, než jste si mysleli!

Správná teplota vody na zalití

Dobrá káva by se neměla zalívat vařící vodou. Optimální teplota vody je 92 °C až 96 °C.
 
  • Elektrická konvice na vodu s tenkou hubicí ve tvaru labutího krku
Ideální teplota se dá vybrat jak individuálně, tak i pomocí šesti přednastavení a během celého procesu přípravy ji lze udržovat konstantní.
1 549
Náhled
Baristický tip

Dokonalá teplota

Věděli jste, že při teplotě vody přibližně 94 °C se z kávy uvolňuje méně hořkých látek? Káva má jemnější a aromatičtější chuť. Elektronickou varnou desku lze naprogramovat na šest teplot vody, takže voda na kávu nebo čaj má vždy dokonalou teplotu. Deska rovněž udržuje vodu v konvici s labutím hrdlem na požadované teplotě po dobu až 60 minut.
 
  • Konvice s tenkou hubicí ve tvaru labutího krku
Konvice na vodu s integrovaným teploměrem a s tenkou hubicí ve tvaru labutího krku pro přesné dávkování nalévání vody při přípravě kávy
779
Náhled

Příprava kávy s ručním filtrem

Ruční filtr má šarm starých časů

Klasická příprava s filtrem zdůrazní ovocné aroma a postará se o čirou kávu. Perfektní pro všechny, kteří si chtějí rychle vychutnat čerstvě spařenou kávu.
 
  • Skleněná konvice na kávu
Skleněná konvice představuje skvělý doplněk k ručnímu filtru.
519
Náhled
   
Bohužel vyprodáno
„Pour Over“: Jednoduchá pomůcka pro spařování čerstvé, aromatické kávy
279
Bohužel vyprodáno
  • French press
Ruční spaření – pro bohaté aroma
999
749
Bohužel vyprodáno
„Pour Over“: Jednoduchá pomůcka pro spařování čerstvé, aromatické kávy
199

Příprava pomocí ručního filtru

  • Vložte papírový filtr do keramického filtru a navlhčete jej vodou.
  • Nasaďte keramický filtr na skleněnou konvici nebo na šálek a naplňte jej kávou pomletou na středním stupni.
  • Nalijte vodu na kávu kruhovými pohyby a nechte odstát.
  • Nakonec nechte vodu úplně přetéct přes filtr.