Milujeme dobrou kávu.

Už více než 60 let nabízíme kávu nejvyšší kvality. Co ale pro nás kvalita vlastně znamená? Často ji posuzujeme podle kritérií jako konzistence, chuť nebo jakost použitých surovin.

Kvalita toho ale zahrnuje víc: Jak výrobek vznikl, je pro nás jednoduše její nedílnou součástí. Proto se zasazujeme za ochranu přírody a lepší životní podmínky pěstitelů kávy a jejich rodin v zemích, odkud naše káva pochází. A Vy se tak můžete radovat nejen z voňavé kávy, ale svým nákupem umožňujete, aby se i jinde na světě začalo dít něco dobrého.

Kdy je káva „trvale udržitelná“?

Pod pojmem trvale udržitelná káva rozumíme to, že pěstitelé kávy a jejich rodiny v zemích, odkud káva pochází, mohou dnes i v budoucnu z pěstování kávy dobře žít.

S přechodem na trvale udržitelné metody pěstování získávají pěstitelé kávy např. důležité vědomosti na téma úrodnosti půdy, přístupu k vodě nebo ochrany klimatu. To jim v dlouhodobém horizontu pomáhá pěstovat větší množství kvalitnější kávy.

Co je naším cílem?

Naším cílem je nabízet výhradně trvale udržitelnou kávu, jejíž pěstování odpovídá ekonomickým, ekologickým stejně jako sociálním požadavkům.

Společně s mezinárodně uznávanými organizacemi, jako je třeba Rainforest Alliance, Fairtrade, UTZ Certified a organizace za značkou Bio, a také s vědci zabývajícími se zemědělstvím, obchodními partnery a státními a nestátními organizacemi usilujeme o trvale udržitelný způsob pěstování kávy a o zlepšování životních podmínek farmářů.

Naši partneři

Společenské angažmá na místě

Káva roste v tropickém pásmu. Převážně tedy ve Střední a Jižní Americe, Asii a v částech Afriky. Když cestujeme po kávových farmách, neuniknou naší pozornosti podmínky, v jakých farmáři a jejich rodiny žijí. Podporujeme je cílenými projekty podle principu „pomocí k svépomoci“ v zemích jako Guatemala, Keňa a Tanzanie.

Jsme na dobré cestě!

Už dnes u nás najdete širokou nabídku trvale udržitelné kávy:

• V našich kávových barech si pochutnáváte výhradně na kávových specialitách, které byly připravené s nejlepší kávou z farem, které jsou držiteli certifikátů Fairtrade nebo Rainforest Alliance.

• Pro náš kompletní sortiment Tchibo Privat Kaffee nakupujeme veškerou kávu z certifikované zemědělské produkce.

• Tchibo Barista je 100% espresso a caffè crema s certifikátem Fairtrade.

• I v našich kapslích Cafissimo používáme pouze kávu a čaj z certifikované zemědělské produkce.

• V roce 2015 celkem asi 40 % námi použité syrové kávy spadalo do našeho konceptu trvalé udržitelnosti. A každým rokem to bude víc.

• To znamená: Kolem 50 % trvale udržitelné překapávané kávy nabízené v Německu pochází od Tchibo!

Objednat kávu Tchibo online

 
 
 
 
 
Bohužel vyprodáno
lahodně voňavá káva
Intenzita:66
od99
Kč/kg 396