Eis und Erfrischungsgetränke

Tipy a recepty na vlastnoručně vyráběnou zmrzlinu

Máte chuť na vlastnoručně vyrobenou zmrzlinu? Příprava lahodných zmrzlinových kreací s přísadami, které milujete ze všeho nejvíce, není vůbec těžká. Připravili jsme pro Vás pár skvělých tipů k výrobě zmrzliny – ať už se zmrzlinovačem nebo bez něj – a také několik lahodných receptů na zmrzlinu.

Výhody domácí zmrzliny jsou nasnadě: Vlastnoručně vyrobená zmrzlina – to je chuťový zážitek bez konzervačních látek a umělého aroma. Díky tomu si můžete pochutnat na zmrzlině bez výčitek svědomí a bez starostí o složení výrobku.

Na výrobu domácí zmrzliny použijete pouze ty přísady, které Vám chutnají a kterým dáváte přednost. To je ideální volba pro osoby trpící alergiemi a nesnášenlivostí potravin. Můžete zkusit také kreativní zmrzliny – stačí si věřit a trochu experimentovat.

Díky moderním zmrzlinovačům je dnes příprava zmrzliny relativně rychlá a nekomplikovaná. S trochou trpělivosti a námahy však můžete připravit zmrzlinu i bez zmrzlinovače. Některé druhy zmrzlin jsou k tomu vhodnější než jiné.

Příprava zmrzliny se zmrzlinovačem, nebo bez něj?

Vlastnoručně vyrobenou zmrzlinu můžete připravovat se zmrzlinovačem nebo bez něj. První metoda je samozřejmě jednodušší, ale finančně náročnější, zatímco druhá zase vyžaduje čas a ruční námahu, kterou nelze podceňovat. Níže najdete stručný přehled výhod a nevýhod obou metod.
Příprava zmrzliny se zmrzlinovačem

Příprava zmrzliny se zmrzlinovačem

Nejjednodušším způsobem, jak vyrobit zmrzlinu, je samozřejmě použití zmrzlinovače. Připravenou zmrzlinovou hmotu vložíte do přístroje a pak už se nemusíte o nic starat. Tajemství krémové zmrzliny spočívá v tom, že díky intenzivnímu míchání a zadržení vzduchu nedochází k tvorbě ledových krystalů a výsledkem je nádherně krémová zmrzlina. Zmrzlinovač to kompletně obstará za Vás. Je však potřeba dobře se zamyslet při nákupu přístroje. Existují totiž modely, u nichž je potřeba ještě před použitím zmrzlinovače vložit chladicí prvek do mrazničky a nechat jej vychladit na odpovídající teplotu, a modely, u nichž zchlazení zmrzlinové hmoty probíhá zcela automaticky.
Příprava zmrzliny bez zmrzlinovače

Příprava zmrzliny bez zmrzlinovače

Zmrzlinu můžete samozřejmě připravit i bez zmrzlinovače. Vyžaduje to však více času a především více síly. Připravenou zmrzlinovou hmotu nedáte do zmrzlinovače, nýbrž do obyčejné nádoby, kterou vložíte přímo do mrazničky, kde se bude mrazit. Vlastní práce, která je nezbytná k dosažení jemné krémové zmrzliny bez ledových krystalků, zahrnuje zejména opakované promíchávání zmrzlinové hmoty. Toto promíchávání musíte průběžně provádět ručně, a to tolikrát, než je dosaženo požadované konzistence zmrzliny. To je důležité zejména u krémových druhů zmrzliny, jako je například smetanová zmrzlina. Existují však druhy zmrzlin, u nichž to nutné není – např. parfait.

Přehled nejdůležitějších druhů zmrzliny

eissorten

  • Mléčná a smetanová zmrzlina Základem těchto dvou druhů zmrzliny je, jak již napovídá jejich název, hlavně mléko, resp. smetana. Čím vyšší je podíl tuku, tím krémovější zmrzlina bude. Krémová zmrzlina je speciální formou mléčné zmrzliny. Připravuje se zcela bez vody a musí být dodržen přesný poměr mléka a vajec, resp. vaječných žloutků.
  • Ovocná zmrzlina Ovocná zmrzlina se může připravovat zcela bez mléka jako čistě vodová ovocná zmrzlina. Vyrábějí se však také krémové varianty s podílem mléka nebo smetany. U ovocné zmrzliny je každopádně velmi důležitý podíl ovoce. U citrusových plodů by měl činit minimálně 10 %, u všech ostatních druhů ovoce by to mělo být minimálně 20 %.
  • Mražený jogurt Mražený jogurt se v poslední době stal oblíbenou alternativou ke zmrzlině. Namísto smetany se při výrobě mraženého jogurtu používá kombinace jogurtu a mléka. Výsledný dezert má díky tomu lahodnou mírně nakyslou chuť, což je zejména v létě velmi osvěžující. Často se používá chuťově relativně neutrální jogurt, který se doplňuje toppingy, například oříškovým nebo čokoládovým.
  • Parfait Za parfait se označuje polozmražená zmrzlina, která se během přípravy – na rozdíl od běžné zmrzliny – nemusí míchat, pouze se stále mrazí. Proto je ideálním tipem na ručně připravované zmrzliny bez zmrzlinovače. Díky velmi vysokému obsahu vaječných žloutků a cukru zůstává i bez míchání relativně krémová.
  • Sorbet Sorbet sestává především z vody. Mléko ani zmrzlina se při jeho výrobě vůbec nepoužívají, takže sorbet má velmi nízký obsah tuků. Svou chuť získává sorbet díky přidanému ovoci, ovocným šťávám a cukru, avšak také díky experimentálním přísadám, jako jsou například limonády, sekt nebo jiné alkoholické nápoje.

Čas zmrzliny nastal: Lahodné a osvěžující recepty na zmrzlinu

Aby Vaše první vlastnoruční výroba zmrzliny proběhla bez problémů, připravili jsme pro Vás několik základních rad a rovněž pár skvělých receptů na krémovou zmrzlinu, sorbet a mražený jogurt. Hodně zábavy při přípravě a ochutnávání!

Základy pro přípravu zmrzliny

Studená a horká vodní lázeň

Studená a horká vodní lázeň

Studenou vodní lázeň připravíte tak, že velkou nádobu naplníte vodou a kostkami ledu nebo chladicími prvky. Nádobu se zmrzlinovou hmotou nechte stát ve studené lázni a každých šest až osm minut hmotu promíchejte.

Chcete-li připravit horkou vodní lázeň, naplňte hrnec téměř do poloviny vodou a přiveďte k varu. Připravte si vhodnou nerezovou nádobu (kotlík).
Rozpuštění čokoládové polevy

Rozpuštění čokoládové polevy

Připravte horkou vodní lázeň. Polevu nahrubo nasekejte a vložte ji do vhodné nerezové nádoby. Nádobu s polevou pak vložte do horké vodní lázně. Polevu nechte za občasného míchání pomalu rozpustit.
Příprava cukerného roztoku

Příprava cukerného roztoku

250 ml vody svařte s 250 g (třtinového) cukru. Míchejte a vařte tak dlouho, dokud se cukr zcela nerozpustí. Pak nechte roztok ještě dvě až tři minuty dále vařit. Vychlazený sirup vydrží v ledničce asi týden.
Malinový sorbet
Malinový sorbet

Suroviny:

  • 500 g malin (čerstvých nebo zmrazených)
  • 1 citron
  • 100 g cukru
  • 45 g invertního cukru
  • 2 polévkové lžíce malinové esence (alternativně lze použít malinový sirup)
  • zmrzlinovač
  • tyčový mixér
  • jemné sítko
Pro 6 osob • Doba přípravy cca 30 min. • 140 kcal na porci
1. Čerstvé maliny přeberte, hluboce zmrazené maliny nechte roztát. Ovoce vložte do vysoké nádoby a rozmixujte je najemno tyčovým mixérem. Ovocné pyré propasírujte přes jemné síto.

2. Citron vymačkejte a šťávu společně s cukrem a invertním cukrem přidejte k ovocnému pyré. Metličkou na sníh míchejte směs tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Pak vmíchejte malinovou esenci. Nádobu s ovocným pyré přiklopte a dejte asi na hodinu do ledničky.

3. Sorbetovou hmotu vložte do zmrzlinovače a nechte cca 50 minut mrazit, až bude mít krémovou konzistenci. Hotový sorbet odebírejte ze zmrzlinovače gumovou stěrkou. Ihned jej servírujte do sklenic nebo misek nebo jej dejte do zamrazovacího boxu s víkem a zamrazte.

© 2016 Gräfe und Unzer Verlag GmbH
Jahodová zmrzlina
Jahodová zmrzlina

Suroviny:

  • 300 g jahod
  • 1/2 citronu
  • 80 g moučkového cukru
  • 150 g smetany
  • 100 ml mléka
  • zmrzlinovač
  • tyčový mixér
Na 10 porcí • Doba přípravy 15 min. • Mražení 35 min. • 95 kcal na porci
1. Jahody omyjte a nechte okapat. Kališní lístky otrhejte a nehezká místa vykrojte. Jahody nakrájejte nahrubo a tyčovým mixérem najemno rozmixujte.

2. Vymačkejte šťávu z půlky citronu a smíchejte ji s cukrem. Výslednou směs pak přidejte k jahodám a vše míchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí. Pak přidejte smetanu a mléko a hmotu dobře promixujte tyčovým mixérem. Zmrzlinovou hmotu nechte podle návodu ke zmrzlinovači (cca 35 min.) mrazit ve zmrzlinovači.

Co je dobré vědět: Sezona čerstvého ovoce bohatého na vitamin C je krátká – využijte ji! Nejaromatičtějším ovocem jsou ještě stále lesní plody, které jsou v obchodě k dostání jen málokdy. Drobné měsíční jahody se naopak dají výborně pěstovat v květináči nebo na zahradě.

© 2016 Gräfe und Unzer Verlag GmbH
Mražený jogurt
Mražený jogurt

Suroviny:

  • 4 bílky (vejce velikosti M)
  • sůl
  • 600 g přírodního jogurtu
  • 60–70 ml bezinkového sirupu
  • zmrzlinovač
Na 6 porcí • Doba přípravy 10 min. • Mražení 50 min.
1. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do tuha a dejte na chladné místo. Jogurt smíchejte v nádobě se sirupem. Pak do směsi postupně vmíchejte sníh z bílků.

2. Jogurtovou hmotu vložte do zmrzlinovače a nechte asi 50 minut mrazit, až bude mít krémovou konzistenci. Hotovou jogurtovou zmrzlinu odebírejte ze zmrzlinovače gumovou stěrkou. Ihned ji servírujte v šálcích nebo ji dejte do zamrazovacího boxu s víkem a zamrazte.

Co je dobré vědět: K tomuto dezertu se výborně hodí čokoládová omáčka. Připravíte ji tak, že 100 g hořké čokolády nasekáte a společně s 2 polévkovými lžícemi vody a 50 g smetany necháte rozpustit v hrnci. Mražený jogurt přelijte čokoládovou omáčkou a ozdobte sekanými karamelizovanými mandlemi, rozdrcenými karamelovými bonbony nebo praženými kokosovými vločkami.

© 2016 Gräfe und Unzer Verlag GmbH
Stracciatella
Stracciatella

Suroviny:

  • 1 vanilkový lusk
  • 200 ml mléka
  • 300 g smetany
  • 4 žloutky (vejce velikosti M)
  • 90 g cukru
  • 100 g hořké čokolády (obsah kakaa: 70 %)
  • zmrzlinovač
  • 1 zamrazovací box s víkem
  • vaflové kornoutky k servírování (podle chuti)
Na 6 porcí • Doba přípravy 25 min. • Chlazení 12 hod. • Mražení 55 min. • 365 kcal na porci
1. Vanilkový lusk podélně překrojte ostrým nožem a hřbetem nože z něj vyškrábejte dřeň. Mléko a smetanu dejte společně s vanilkovou dření a luskem do hrnce. Vanilkovou směs za stálého míchání přiveďte k varu a nechte vařit při střední teplotě cca 5 minut. Pak směs odložte stranou.

2. Vaječné žloutky vložte společně s cukrem do žáruvzdorné nádoby a dobře našlehejte pomocí metličky na sníh. Za stálého míchání postupně vlijte horkou vanilkovou smetanu do našlehaných vaječných žloutků. Vzniklou směs pak v horké lázni zhruba 10 minut šlehejte pomocí metličky na sníh, až bude mít krémovou konzistenci. Hmotu vlijte do studené nádoby, tu vložte do studené lázně a cca 10 minut dále míchejte. Zakrytou nádobu nechte stát v ledničce, nejlépe přes noc.

3. Zmrzlinovou směs vyndejte z ledničky a vyjměte z ní vanilkový lusk. Pak zmrzlinovou hmotou naplňte zmrzlinovač a nechte cca 40 minut mrazit, až bude mít krémovou konzistenci.

4. Mezitím si nahrubo nasekejte čokoládu a nechte ji rozpustit nad horkou vodní lázní. Rozpuštěnou čokoládu vložte do zamrazovacího sáčku a udělejte do něj malou dírku v rohu. Jednu třetinu vanilkové zmrzliny rozetřete do zamrazovacího boxu o obsahu cca 1 l. Pak přes zmrzlinu tenkým proudem nastříkejte jednu třetinu čokolády. Zakryjte vanilkovou zmrzlinou a znovu přestříkejte čokoládou. Tento postup ještě několikrát zopakujte. Zmrzlinu promíchejte vidličkou, aby se čokoláda ve zmrzlině dobře rozdělila. Pak zmrzlinu dejte na 15 minut zmrznout do mrazničky. Hotový dezert servírujte v miskách nebo v kornoutech.

© 2016 Gräfe und Unzer Verlag GmbH
Vanilková zmrzlina
Vanilková zmrzlina

Suroviny:

  • 1 tahitský vanilkový lusk
  • 200 ml plnotučného mléka
  • 300 g smetany
  • 4 žloutky (vejce velikosti M)
  • 90 g cukru
  • zmrzlinovač
  • vaflové kornoutky (domácí nebo koupené)
Na 6 porcí • Doba přípravy 25 min. • Chlazení 12 hod. • Mražení 40 min. • 280 kcal na porci
1. Vanilkový lusk podélně překrojte ostrým nožem a hřbetem nože z něj vyškrábejte dřeň. Mléko a smetanu dejte společně s vanilkovou dření a luskem do hrnce. Vanilkovou směs za stálého míchání přiveďte k varu a nechte vařit při střední teplotě cca 5 minut. Pak směs odložte stranou.

2. Vaječné žloutky vložte společně s cukrem do žáruvzdorné nádoby a dobře našlehejte pomocí metličky na sníh. Za stálého míchání postupně vlijte horkou vanilkovou smetanu do našlehaných vaječných žloutků. Vzniklou směs pak v horké lázni zhruba 10 minut šlehejte pomocí metličky na sníh, až bude mít krémovou konzistenci. Hmotu vlijte do studené nádoby, tu vložte do studené lázně a cca 10 minut dále míchejte. Zakrytou nádobu nechte stát v ledničce, nejlépe přes noc.

3. Zmrzlinovou směs vyndejte z ledničky a vyjměte z ní vanilkový lusk. Zmrzlinovou hmotu pak vložte do zmrzlinovače a nechte cca 40 minut mrazit, až bude mít krémovou konzistenci. Vanilkovou zmrzlinu odebírejte ze zmrzlinovače gumovou stěrkou, ihned ji rozdělujte na misky nebo do kornoutků a servírujte. Případně můžete zmrzlinu zamrazit v zamrazovacím boxu s víkem.

Tip: Chcete-li své vanilkové zmrzlině dodat speciální akcent, použijte čerstvý lístek vavřínu. Éterické oleje vavřínového listu decentně podtrhnou vanilkové aroma. Jak na to: Vložte čerstvý lístek vavřínu do vanilkové smetany, přiveďte k varu a 5 minut povařte. Pak nechte vanilkovou smetanu 10 minut odstát. Poté lístek vavřínu vyjměte a dále postupujte podle výše uvedeného receptu.

© 2016 Gräfe und Unzer Verlag GmbH
Citronový sorbet
Citronový sorbet

Suroviny:

  • 2 citrony (z toho 1 bio citron)
  • 3 limetky
  • 6 lístků citronové trávy
  • 90 g moučkového cukru
  • 200 ml minerální vody
  • zmrzlinovač
  • tyčový mixér
Pro 4 osoby • Doba přípravy cca 10 min. • 110 kcal na porci
1. Bio citron omyjte pod horkou vodou, osušte jej a oloupejte. Všechny citrony a limetky vymačkejte. Lístky citronové trávy omyjte, nechte okapat a nakrájejte na proužky. Šťávu smíchejte s cukrem, citronovou kůrou a s lístky citronové trávy a vše dobře rozmixujte.

2. Do vzniklé šťávy přimíchejte minerální vodu. Směs vlijte do kovové nádoby, cca 4 hodiny nechte mrazit v mrazničce a alespoň každých 30 minut promíchejte, aby ledové krystalky nebyly příliš velké. Alternativně můžete nechat hmotu zmrazit ve zmrzlinovači.

3. Z hotového sorbetu vypichujte malé kopečky a servírujte do čtyř sklenic.

© 2016 Gräfe und Unzer Verlag GmbH

Užitečné pomůcky pro přípravu zmrzliny

Kromě zmrzlinovače jsou k přípravě zmrzliny nezbytné nebo Vám mohou pomoci ještě další pomůcky. Chcete-li zmrzlinu vyrábět častěji, určitě byste si toto kuchyňské náčiní měli pořídit.

  • Porcovač na zmrzlinu je k dostání v různých provedeních – kulatý, hranatý nebo k odškrabávání, z plastu nebo ušlechtilé oceli. Díky pákovému mechanismu lze utvořený kopeček zmrzliny pohodlně vyklopit z porcovače ven. Doporučujeme, abyste před nabráním dalšího kopečku zmrzliny vždy ponořili porcovač do horké vody. Zmrzlina pak půjde z porcovače lépe vyklopit.
  • Gumová stěrka (Gummimambo) Díky hladké hraně gumové stěrky můžete celou hmotu přesunout do nádoby na míchání, aniž by v původní nádobě zůstaly nějaké zbytky. Elastičnost gumy zase zajišťuje, že se dostanete i k hmotě na dně kotlíku.
  • Chladicí prvky nebo kostky ledu Chladicí prvky je třeba zmrazit v mrazničce. Chladicí prvky díky obsaženým chladicím médiím akumulujícím chlad dlouho chladí i po vyjmutí z mrazničky. Chladicí prvky nebo připravené kostky ledu odvedou při výrobě zmrzliny nejlepší službu, neboť při chlazení základní zmrzlinové hmoty je důležitá rychlost.
  • Tyčový mixér Díky této užitečné kuchyňské pomůcce můžete dosáhnout úžasné krémové konzistence a většího objemu svých omáček a ovocného pyré.

  • Kotlík – nejlépe z ušlechtilé oceli – lze díky oblému dnu perfektně a bez poškrábání nasadit na hrnec. Proto je ideální pomůckou pro vodní lázeň – ať už studenou nebo horkou. Profesionálové rádi používají také poměrně nákladné varianty z mědi. Měděné nádobí dobře vede teplo a najdete je v každé dobré cukrárně.
  • Zdobicí sada Stříkací sáček s větší zdobicí hubičkou a s hubičkou ve tvaru hvězdy je nepostradatelným pomocníkem. Můžete jej používat například k nastříkání choulostivého sněhu z bílků na bezé nebo pálené těsto na plech. Sada Vám poslouží také při zdobení zmrzliny čerstvě ušlehanou smetanou.
  • Vaflovač na zmrzlinové kornoutky slouží k výrobě domácích kornoutků. Vaflovače určené k pečení kornoutků nesmíte zaměnit s běžnými vaflovači. Jsou to speciální přístroje, na které nalijete dávku těsta a pak upečete. Obvykle je přiložen tvarovač kornoutků pro srolování čerstvě upečených vaflí.

© 2016 Gräfe und Unzer Verlag GmbH, Mnichov

Na webových stránkách tchibo.cz

Kuchyňské přístroje, kuchyňské pomůcky na vaření a na pečení

Ještě více kuchyňských přístrojů, rozmanité pomůcky na vaření a na pečení a také kuchyňský nábytek najdete v Tchibo v kategorii Kuchyně a domácnost.

Ke kategorii Kuchyně a domácnost

To by Vás mohlo zajímat

Tchibo Praha, spol. s r.o.

Objevit ještě víc

Do kolekce Do kolekce
  • Litinový pekáč a pánev 2 v 1
1 990
1 490
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 1 490 Kč
-25 %
Litinový pekáč a pánev 2 v 1
1 990
1 490
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 1 490 Kč
  • Elektrický napěňovač mléka, černý
  • Elektrický napěňovač mléka, červený
  • Elektrický napěňovač mléka, bílý
  • Elektrický napěňovač mléka, meruňkový
Elektrický napěňovač mléka na přípravu teplé a studené mléčné pěny – jednoduše stisknutím tlačítka
749
Náhled
Elektrický napěňovač mléka, černý
Elektrický napěňovač mléka, červený
Elektrický napěňovač mléka, bílý
Elektrický napěňovač mléka, meruňkový
Elektrický napěňovač mléka na přípravu teplé a studené mléčné pěny – jednoduše stisknutím tlačítkaElektrický napěňovač mléka na přípravu teplé a studené mléčné pěny – jednoduše stisknutím tlačítkaElektrický napěňovač mléka na přípravu teplé a studené mléčné pěny – jednoduše stisknutím tlačítkaElektrický napěňovač mléka na přípravu teplé a studené mléčné pěny – jednoduše stisknutím tlačítka
749
749
749
749
  • Litinový hrnec, červený
  • Litinový hrnec, bílý
1 990
1 490
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 1 490 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 1 490 Kč
-25 %
-25 %
Litinový hrnec, červený
Litinový hrnec, bílý
1 990
1 490
1 990
1 490
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 1 490 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 1 490 Kč
  • Elektrický napěňovač mléka, ušlechtilá ocel
Na přípravu teplé a studené mléčné pěny
749
Náhled
Elektrický napěňovač mléka, ušlechtilá ocel
Na přípravu teplé a studené mléčné pěny
749
Dózy na uchovávání potravin, 5 ks
799
Extra vysoká forma na dort z ušlechtilé oceli
349
Kulaté nádobky k zachování čerstvosti potravin, 2 ks
149
Kráječ Nicer Dicer Quick
449
Pečicí podložka pro opakované použití vyztužená skleněnými vlákny
199
  • Litinová pánev
1 790
1 290
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 1 290 Kč
-27 %
Litinová pánev
1 790
1 290
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 1 290 Kč
Pánev z nerezové oceli s dřevěnou rukojetí, cca 20 cm
Pánev z nerezové oceli s dřevěnou rukojetí, cca 24 cm
Pánev z nerezové oceli s dřevěnou rukojetí, cca 28 cm
899
999
1 290
  • Elektrický napěňovač mléka, meruňkový
  • Elektrický napěňovač mléka, černý
  • Elektrický napěňovač mléka, červený
  • Elektrický napěňovač mléka, bílý
Elektrický napěňovač mléka na přípravu teplé a studené mléčné pěny – jednoduše stisknutím tlačítka
749
Náhled
Elektrický napěňovač mléka, černý
Elektrický napěňovač mléka, červený
Elektrický napěňovač mléka, bílý
Elektrický napěňovač mléka, meruňkový
Elektrický napěňovač mléka na přípravu teplé a studené mléčné pěny – jednoduše stisknutím tlačítkaElektrický napěňovač mléka na přípravu teplé a studené mléčné pěny – jednoduše stisknutím tlačítkaElektrický napěňovač mléka na přípravu teplé a studené mléčné pěny – jednoduše stisknutím tlačítkaElektrický napěňovač mléka na přípravu teplé a studené mléčné pěny – jednoduše stisknutím tlačítka
749
749
749
749
Dóza na potraviny, 2 ks, skládací
349
  • Podložky na pečení, 4 ks
349
299
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 299 Kč
-14 %
Podložky na pečení, 4 ks
349
299
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 299 Kč
  • Kráječ na pizzu a bylinky
249
199
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 199 Kč
-20 %
Kráječ na pizzu a bylinky
249
199
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 199 Kč
Dávkovací skleničky, 4 ks
349
Forma na pečení chleba
349
  • Sada hrnců z nerezové oceli
3 190
2 990
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 2 990 Kč
-6 %
Sada hrnců z nerezové oceli
3 190
2 990
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 2 990 Kč
  • Litinový hrnec, bílý
  • Litinový hrnec, červený
1 990
1 490
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 1 490 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 1 490 Kč
-25 %
-25 %
Litinový hrnec, červený
Litinový hrnec, bílý
1 990
1 490
1 990
1 490
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 1 490 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 1 490 Kč
Dóza na uchovávání potravin
249
  • Elektrický napěňovač mléka, černý
  • Elektrický napěňovač mléka, bílý
Krémová mléčná pěna stlačením tlačítka – horká nebo studená
1 199
899
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 899 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 899 Kč
-25 %
-25 %
Elektrický napěňovač mléka, bílý
Elektrický napěňovač mléka, černý
Krémová mléčná pěna stisknutím tlačítka – horká nebo studenáKrémová mléčná pěna stlačením tlačítka – horká nebo studená
1 199
899
1 199
899
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 899 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 899 Kč
Již brzy opět skladem
  • Elektrický napěňovač mléka, černý
  • Elektrický napěňovač mléka, antracit
  • Elektrický napěňovač mléka, bílý
Krémová mléčná pěna stlačením tlačítka – horká nebo studená
1 199
899
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 899 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 899 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 899 Kč
-25 %
-25 %
-25 %
Elektrický napěňovač mléka, antracit
Elektrický napěňovač mléka, černý
Elektrický napěňovač mléka, bílý
Elektrický napěňovač mléka pro krémovou mléčnou pěnu, horkou i studenouKrémová mléčná pěna stlačením tlačítka – horká nebo studenáKrémová mléčná pěna stisknutím tlačítka – horká nebo studená
1 199
899
1 199
899
1 199
899
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 899 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 899 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 899 Kč
Již brzy opět skladem
Sada na královskou glazuru
499
  • Váleček na těsto
399
199
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 199 Kč
-50 %
Váleček na těsto
399
199
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 199 Kč
Ocelová sítka, 2 ks
349
Krájecí prkénka, 2 ks
299
1 ...