V konvičce se Vám podaří připravit dokonalé espresso

Klasická příprava kávy: Typická konvička na přípravu espressa je kultovním předmětem a nesmí chybět v žádné italské domácnosti.

V konvičce na espresso je vroucí voda protlačována zespodu přes presovací sítko – espresso se shromažďuje v horní nádobce. Protože tlak je menší než v pákovém kávovaru, espresso připravené v konvičce zpravidla nemívá pěnu.
Krok 1: Konvička na přípravu espressa – příprava

Konvičku na přípravu espressa naplňte horkou vodou

Než konvičku postavíte na sporák, naplňte spodní část až po spodní okraj přetlakového ventilu vodou.

Tip: Konvičku plňte horkou nebo teplou vodou, abyste konvičku předehřáli, a vyhnuli se tak silnému zahřívání celé konvičky na sporáku – tím by totiž káva rychle zhořkla a měla kovovou příchuť.
Krok 2: Konvička na přípravu espressa – správně namletá káva

Ideální je káva namletá na středně jemno

Na přípravu espressa v konvičce je třeba namlít kávu o něco hruběji než na přípravu v pákovém kávovaru. Optimální jemnost či hrubost je někde mezi velmi jemnou kávou na přípravu espressa v pákovém kávovaru a hrubě mletou kávou pro french press.
Krok 3: Konvička na přípravu espressa – množství kávy

Kolik kávy do konvičky na přípravu espressa dát?

V případě konvičky na přípravu espressa je správné množství mleté kávy opravdu jednoduché: Kovový filtr plňte mletou kávou tak dlouho, dokud není úplně plný.

Mletou kávu ve filtru ideálně lehce zmáčkněte prsty. Vyviňte ale přitom jen malý tlak, nepoužívejte pěchovadlo.
Krok 4: Konvička na přípravu espressa – příprava kávy

Vše dobré přichází zespodu

Spodní a horní část konvičky pevně sešroubujte a konvičku postavte na sporák. Sporák by měl být nastaven na střední stupeň, vysoký žár by kávu spálil a nápoj by měl hořkou příchuť.

Jakmile se voda začne vařit, prochází mletou kávou – hotové espresso se shromažďuje v horní části konvičky.
Konvičku sejměte ze sporáku, jakmile v ní kávový nápoj už jen "chrčí".

Věděli jste?
Nepromeškejte správný okamžik, kdy má být konvička sejmuta ze sporáku. Vonné složky jsou v kávě uvolňovány od okamžiku, kdy začíná voda stoupat. V závěru průchodu vody by se do nápoje mohly dostat hořké látky, které by požitek z kávy narušily.

Naše káva na přípravu espressa a caffè crema

 
 
 
 
Se speciálním uzávěrem pro zachování čerstvého aroma
Intenzita:36
od414
Kč/kg 828
Náhled
Se speciálním uzávěrem pro zachování čerstvého aroma
Intenzita:56
414
Kč/kg 828
Náhled
Elegantní italské espresso
Intenzita:46
od374
Kč/kg 748
Náhled
Elegantní italské espresso
Intenzita:66
od374
Kč/kg 748
Náhled