
Abyste s ručním filtrem připravili dokonalou kávu
Nasazení kávového filtru
Věděli jste?
Kvalita vody významně přispívá k chuti Vaší kávy. Čím měkčí voda je, tím výrazněji se uplatní kyseliny obsažené v kávě, zatímco tvrdá voda ovocné kyseliny v kávě spíše neutralizuje.
Plná vůně kávy se nejlépe rozvine v čerstvé vodě střední tvrdosti.
Jemná jako písek
Pro přípravu kávy s ručním filtrem bystě měli volit pokud možno kávu namletou na středně jemno tak, aby měla zhruba konzistenci písku.
Kolik kávy do filtru?
Věděli jste?
Ještě snáze než v ručním filtru se dá káva připravit přímo v šálku. Do šálku jednoduše dáte dvě vrchovaté lžičky mleté kávy a přelijete je 150 ml horké, už ne vroucí vody, nápoj zamícháte a necháte krátce odstát. Hotovo!
Krouživými pohyby k plné vůni
Poté, co voda protekla, zbývající vodu lijte pomalu krouživými pohyby od středu směrem k okraji. Na závěr lijte tenký paprsek vody doprostřed, abyste ve filtru udrželi hladinu vody.
Věděli jste, že...?
Rovný povrch kávy ve filtru je po nalití vody dokladem toho, že látky obsažené v kávě byly rovnoměrně vyluhovány – káva byla správně namletá a jemné částečky kávového prášku byly zvlhčeny stejnoměrně.