Schließen

Mlýnek na kávu, elektrický

1 299
vč. DPH
  • Na skladě
termín dodání
Út 2.3.2021 - Stř 3.3.2021
  • Doručení: Doručení prostřednictvím přepravní společnosti
  • Doručení do kamenného obchodu: bohužel není možné
  • Elektrický mlýnek na kávu s mlecím mechanismem z ušlechtilé oceli
  • 26 stupňů hrubosti
  • Namele kávu až na 12 šálků
  • Snadné uzpůsobení pro různé typy přípravy kávy
  • Objem: zásobník na zrnkovou kávu pojme cca 150 g kávy, záchytná nádoba pojme cca 84 g mleté kávy

Mlýnek na kávu, elektrický

Obj. číslo 113643
S mlýnkem na kávu od Tchibo je příprava dokonalého požitku z kávy opravdu jednoduchá, káva totiž nejlépe rozvine svou vůni, když je čerstvě namletá. Každé zrnko v sobě skrývá celou paletu chuťových odstínů, stačí změnit stupeň hrubosti mletí. S tímto mlýnkem se Vám snadno podaří pro každý způsob přípravy najít ten správný stupeň ať už používáte překapávač, nebo konvičku se stlačovacím sítkem.

Funkce:

  • Mlecí mechanismus z ušlechtilé oceli s odnímatelnou nálevkou pro snazší čištění
  • 26 různých stupňů hrubosti: od kávy namleté na hrubo po jemnou
  • Zvnějšku přístupný prstenec pro rychlou změnu hrubosti mletí včetně ikon pro jednotlivé způsoby přípravy
  • Dávkování výběrem počtu šálků

Baristův tip:

Nyní můžete namlít jen tolik kávy, kolik aktuálně potřebujete na přípravu kávového nápoje. Oblíbenou vůni kávy Tchibo tak budete mít stále ve své kuchyni.

Barva

Kryt stříbrný/černý
Zásobníky na zrnkovou a mletou kávu průhledné

Materiál

Nádoba z ušlechtilé oceli
Plast

Rozměry

(š x v x h) cca 10 x 28,5 x 17 cm

Objem

Zásobník na zrnkovou kávu cca 150 g kávy
Zásobník na mletou kávu cca 84 g kávy

Příslušenství

Včetně čisticího štětečku

Výkon

160 W

Návod k obsluze

1. Zástrčku zasuňte do zásuvky a spínač přepněte do polohy I, mlýnek na kávu se tím zapne.
2. NASTAVENÍ HRUBOSTI MLETÍ: Hrubost zvolte mezi stupněm 1 (jemně namletá káva) a 26 (nahrubo namletá káva), teprve potom do mlýnku nasypte kávová zrnka. Zabráníte tomu, aby se jednotlivá zrnka zasekla v mlecím mechanismu. Následující hodnoty berte pouze jako orientační:
  • 1 až 6 = jemně mletá káva; vhodná na přípravu espressa
  • 6 až 16 = káva namletá na středně jemno; vhodná na přípravu domácí překapávané kávy
  • 16 až 26 = nahrubo namletá káva; vhodná na přípravu kávy v konvičce se stlačovacím sítkem nebo v konvičce na espresso
3. MLETÍ KÁVY: Kolečko pro volbu množství kávy přetočte na takový počet šálků, kolik jich chcete z kávy připravit. Následně stiskněte tlačítko Start. Mlýnek kávová zrnka namele.
4. Po ukončení procesu mletí vyjměte zásobník na mletou kávu. Namletou kávu nasypte do filtru, kávovaru, konvičky nebo páky.

Další pokyny

Záruka 24 měsíců

Kvalita kávových zrnek

Čerstvost kávových zrnek je základním předpokladem pro jedinečný požitek z kávy. Proto na přípravu kávy používejte vždy čerstvá zrnka.

Skladování zrnkové kávy

V mlýnku v zásobníku na zrnkovou kávu si zrnka uchovají svou čerstvost po několik dní. Zásobník ale zcela nezaplňujte, zrnka raději doplňujte častěji, aby neztratila svou vůni.
Zbývající zrnkovou kávu uchovávejte tak, aby její vůně nevyprchala: V nádobě bez přístupu vzduchu a světla v chladničce zůstanou kávová zrnka čistá až tři týdny. Zrnka se dají také zmrazit, v mrazničce vydrží po dobu až tří měsíců.

Skladování mleté kávy

Vždy namelte jen tolik kávy, kolik jí potřebujete na přípravu nápoje. Namletou kávu neuchovávejte v zásobníku déle než 24 hodin. Pokud Vám přesto mletá káva zbude, skladujte ji na chladném a suchém místě ve vzduchotěsné nádobě.

Vhodný stupeň hrubosti

Obecná pomůcka zní: Čím jemněji je káva namletá, tím kratší dobu by měla být v kontaktu s vodou. Platí to i opačně: čím hrubější mletá káva je, tím delší kontakt s vodou má mít. Proto se do presovačů hodí velmi jemně mletá káva, do překapávačů a ručních filtrů káva namletá na středně hrubo a do konviček se stlačovacím sítkem a do konviček cold brew / cold drip káva namletá spíš nahrubo. Pokud by se najemno namletá káva louhovala v horké vodě, třeba při přípravě překapávané kávy nebo v konvičce se sítkem, delší dobu, získal by nápoj hořkou příchuť.

Abyste zjistili, jak hrubou kávu pro přípravu svého nápoje potřebujete, orientujte se podle odpovídajících symbolů na prstenci a začněte nejlépe s nastavením vždy na střední hodnotu. Stupeň hrubosti pak případně o jeden nebo dva stupně upravte, dokud nenajdete nastavení, které Vám vyhovuje.
Mějte na paměti, že kromě vybraného druhu kávy a způsobu přípravy má na chuť kávy vliv také tvrdost vody a teplota, při které se káva spařuje.

Obj. číslo:

113643

Možné dodací adresy:

  • Fakturační adresa
  • Odlišná dodací adresa
  • Adresa v zahraničí