Aby se Vám v konvičce french press podařilo uvařit perfektní kávu

French press je konvička se stlačovacím sítkem, příprava kávy v této konvičce patří už mnoho desetiletí k nejoblíbenějším postupům. French press se obsluhuje velmi jednoduše, nepotřebujete ani elektrickou energii, ani papírový filtr, konvička se navíc rychle umyje. Protože stlačovací sítko na rozdíl od papírového filtru neodfiltruje oleje obsažené v kávě, má takto připravená káva plnou chuť.

Jak si v konvičce french press správně připravit kávu:
Krok 1: French press – příprava

Konvičku předehřejte a uvařte vodu

Než konvičku french press budete používat, je dobré ji vymýt horkou vodou – káva pak v konvičce zůstane déle teplá.

Následně uvařte vodu a nechte ji chviličku odstát. Optimální teplota vody pro zalití kávy je kolem 95 °C. Plná vůně 100% kávy Arabica Tchibo se nejlépe rozvine v čerstvé vodě střední tvrdosti.
Krok 2: French press – správně namletá káva

Do konvičky french press patří káva namletá nahrubo

Káva připravená v konvičce french press má plnou a jemně rozvrstvenou chuť, protože je s mletou kávou v kontaktu relativně dlouho. Aby se všechny hodnotné složky obsažené v kávě mohly rovnoměrně vylouhovat, je důležité používat kávu namletou nahrubo. Ideální je, pokud má mletá káva pro tento účel konzistenci hrubé mořské soli.
Krok 3: French press – množství kávy

Kolik kávy do konvičky french press?

Náš tip: Použijte zhruba 60 g mleté kávy na 1 litr vody – to odpovídá 8–9 vrchovatým polévkovým lžícím. Na jeden šálek se 140 ml nápoje tak vychází zhruba 13 g mleté kávy. Díky tomu bude mít káva připravená v konvičce french press báječnou chuť i vůni.

Věděli jste?
1 mírně navršená polévková lžíce mleté kávy odpovídá 7–9 g
1 mírně navršená čajová lžička mleté kávy odpovídá 3–4 g
Krok 4: French press – příprava kávy

Stlačením k vynikající chuti

Hrubě namletou kávu dejte do konvičky a přilijte k ní část vody. Kávu následně promíchejte lžičkou, až vznikne pěna zlatavé barvy.

Potom konvičku naplňte vodou až po značku. Kávu nechte spařovat 2 až 4 minuty podle toho, jak silnou ji chcete, v průběhu spařování ji ještě jednou mírně zamíchejte. Poté nasaďte víko a síto pomalu stlačujte dolů.

Naše káva pro přípravu kávy v konvičce french press

 
 
 
 
 
Bohužel vyprodáno
lahodně voňavá káva
Intenzita:66
od99
Kč/kg 396