Nejlepší recepty s kávou z edice Cafissimo Flavoured

Káva z edice Cafissimo Flavoured chutná nejen sama o sobě, ale také s mlékem, jako cappuccino nebo latte macchiato. Co byste řekli třeba vynikající odpolední pauze s karamelovým macchiatem? Nebo vanilkovému latte s bílou čokoládou jako sladkému dezertu? Podívejte se na naše oblíbené recepty. Dobrou chuť!
Honey Coconut Café au Lait
Honey Coconut Café au Lait

Přísady:

  • 1 kapsle Espresso Yogurt Honey
  • 50 ml plnotučného mléka nebo jiného mléka podle Vaší volby
  • 50 ml kokosového mléka
  • Na ozdobení: 1,5 kávové lžičky medu a pražený strouhaný kokos
Příprava:
1. Plnotuční mléko a kokosové mléko dejte společně do napěňovače Tchibo a vytvořte mléčnou pěnu. 2. Do kávovaru Cafissimo dejte jednu kapsli Espresso Yogurt Honey, stiskněte tlačítko pro přípravu espressa a kávu si připravte do svého oblíbeného šálku. 3. Nyní do šálku ke kávě přidejte napěněné mléko. 4. Mléčnou pěnu nakonec ozdobte praženým strouhaným kokosem a medem.
Iced Raspberry Espresso
Iced Raspberry Espresso

Přísady:

  • 1 kapsle Espresso Raspberry White Choc
  • 40 g mražených malin
  • 2 až 3 kostky ledu
  • Podle chuti: trocha cukru
  • Na ozdobení: čerstvé maliny a lístky máty
Příprava:
1. Z mražených malin připravte pyré a dejte ho do šálku na kávu. 2. Přidejte kostky ledu. 3. Do kávovaru Cafissimo následně vložte kapsli Espresso Raspberry White Choc, stiskněte tlačítko pro přípravu espressa a kávu si nechte připravit do připraveného šálku. 4. Ledové espresso následně ozdobte čerstvými malinami a lístky máty.
Cappuccino Oriental
Cappuccino Oriental

Přísady:

  • 1 kapsle Espresso Cinnamon Roll
  • kávová lžička skořicového sirupu
  • 100 ml mléka
  • špetka mletého hřebíčku
Příprava:
1. Napěňte mléko pomocí napěňovače mléka od Tchibo a nalijte je do šálku na cappuccino. 2. Přidejte 1 kávovou lžičku skořicového sirupu a jemně promíchejte. 3. Vložte 1 kapsli Espresso Cinnamon Roll do svého kávovaru na kapsle Cafissimo, stiskněte tlačítko pro přípravu espressa a připravte kávu. 4. Nakonec ozdobte mléčnou pěnu špetkou mletého hřebíčku a/nebo cukru.
Skořicová káva Dalgona
Skořicová káva Dalgona

Přísady:

  • 1 kapsle Espresso Cinnamon Roll
  • 1-2 vaječné bílky
  • 50 g cukru
  • troška citronové šťávy
  • 200 ml mléka
Příprava:
1. Vložte 1 kapsli Espresso Cinnamon Roll do svého kávovaru na kapsle Cafissimo, stiskněte tlačítko pro přípravu espressa a připravte kávu do sklenice na kávu. 2. Přidejte do kávy 25 g cukru a kávu s cukrem nalijte do malého hrnce. 3. Espresso s cukrem ohřívejte a průběžně je míchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí. 4. Vyšlehejte vaječné bílky s troškou citrónové šťávy a 25 g cukru do jemné pěny. 5. Pak pomalu přidávejte domácí kávový sirup po malých dávkách k pěně a průběžně směs promíchávejte. 6. Nakonec nalijte do vhodné sklenice mléko (horké nebo studené) a ozdobte je kávovou pěnou.
Tiramisu Dream
Tiramisu Dream

Přísady:

  • 1 kapsle Espresso Tiramisu
  • 25 g čokolády
  • 1-2 kávové lžičky mascarpone
  • 25 ml mléka
  • cukrářské piškoty nebo mandlové sušenky/cookies
Příprava:
1. Rozpusťte čokoládu a nalijte ji do sklenice na kávu. 2. Přidejte mascarpone. 3. Napěňte mléko pomocí napěňovače mléka od Tchibo a přidejte je do sklenice na kávu. 4. Vložte 1 kapsli Espresso Tiramisu do svého kávovaru na kapsle Cafissimo, stiskněte tlačítko pro přípravu espressa a připravte kávu do sklenice s ostatními ingrediencemi. 5. Nakonec ozdobte nápoj cukrářskými piškoty nebo kousky sušenek.
Tiramisu Frappé
Tiramisu Frappé

Přísady:

  • 1 kapsle Espresso Tiramisu
  • 1 porcovací odměrka čokoládové zmrzliny
  • 1-2 cukrářské piškoty
  • 100 ml mléka
  • strouhaná (hořká) čokoláda
Příprava:
1. Zmrzlinu dejte do sklenice na latte macchiato. 2. Na zmrzlinu dejte rozdrcené piškoty. 3. Poté vložte do svého kávovaru na kapsle Cafissimo jednu kapsli Espresso Tiramisu, stiskněte tlačítko pro přípravu espressa a připravte kávu do sklenice na latte macchiato. 4. Nyní napěňte mléko pomocí napěňovače mléka od Tchibo a přidejte je do sklenice. 5. Hotový nápoj ozdobte strouhanou (hořkou) čokoládou.
Barraquito
Barraquito

Přísady:

  • 1 kapsle Espresso Buttertoffee
  • 30 ml slazeného kondenzovaného mléka; minimální obsah tuku 10 %
  • 1 porce vaječného likéru (cca 30 ml)
  • 100-150 ml mléčné pěny
Příprava:
1. Nalijte slazené kondenzované mléko do vysoké, úzké sklenice. 2. Pak opatrně nalijte do sklenice likér. Čím pomaleji budete likér nalévat, tím je větší šance, že se vrstvy nesmíchají. 3. Vložte 1 kapsli Espresso Buttertoffee do kávovaru Cafissimo, stiskněte tlačítko pro přípravu espressa a spařte kávu do samostatného šálku na espresso. 4. Hotové espresso nalijte nahoru na likérovou vrstvu ve sklenici.
*Dodatečný tip: Chcete-li dosáhnout vrstveného vzhledu, nalévejte espresso opatrně po lžičkách po vnitřní stěně sklenice. 5. Napěňte mléko pomocí napěňovače na mléka. Hotovou mléčnou pěnu naneste na barraquito – až po okraj sklenice.
Tip: Originální kávová specialita má ve sklenici vrstvený vzhled, který vypadá nesmírně působivě. Přestože vrstvení jednotlivých přísad nemá vliv na výslednou chuť, je velmi důležité, protože barraquito se „vychutnává i očima“.
Gentleman‘s Dream
Gentleman‘s Dream

Přísady:

  • 1 kapsle Espresso Toasted Nut
  • 10 ml kávového likéru
  • 1 polévková lžíce šlehané smetany
  • 20 ml whisky
Příprava:
1. Vložte 1 kapsli Espresso Toasted Nut do kávovaru Cafissimo a stiskněte tlačítko pro přípravu espressa. 2. Nalijte whisky, kávový likér a espresso do sklenice a vše promíchejte. 3. Nalijte drink do sklenice na espresso. 4. Vyšlehejte smetanu a pomocí polévkové lžíce ji naneste na espresso.
Butter Toffee Frappucino
Butter Toffee Frappucino

Přísady:

  • (přibližně) 20 kostek ledu
  • 2 kapsle Espresso Buttertoffee
  • 150 ml studeného mléka
  • 2 polévkové lžíce karamelového sirupu (pro ještě sladší verzi)
  • 1 polévková lžíce mletého kokosu (neslazeného)
  • 2-3 polévkové lžíce šlehané smetany
  • Na ozdobení: Karamely nebo karamelový sirup
Příprava:
1. Vložte kapsli Espresso Buttertoffee do kávovaru Cafissimo a stiskněte tlačítko pro přípravu espressa. Tento postup zopakujte ještě jednou. 2. Vyšlehejte smetanu, aby byla pevná, a pak ji dejte vychladit do ledničky. 3. Nyní dejte všechny suroviny vyjma šlehačky do mixéru a vše dobře vyšlehejte. 4. Hotové frappucino nalijte do požadované sklenice a navrch dejte šlehanou smetanu.
Ozdobení:
Šlehanou smetanu můžete ozdobit rozpuštěnými karamelami nebo karamelovým sirupem.
Kávová zmrzlina
Kávová zmrzlina

Přísady:

  • 3-4 kapse Espresso Buttertoffee (nebo Toasted Nut)
  • 3 vejce
  • 150 g cukru
  • 300 g šlehané smetany
  • Pro křupavý efekt: kousky karamelu
  • Na ozdobení: Opražená kávová zrna
Příprava:
1. Vložte kapsli Espresso Buttertoffee do kávovaru Cafissimo a stiskněte tlačítko pro přípravu espressa. Tento postup zopakujte 3-4 krát. 2. Vyšlehejte smetanu, aby byla pevná, a pak ji dejte vychladit do ledničky. 3 .Oddělte žloutky od bílků. Vaječné žloutky šlehejte se 100 g cukru pomocí elektrického mixéru, dokud nevznikne pevná pěna (cca 3 minuty). Do vaječné pěny postupně vmíchejte vyšlehanou smetanu. 4. Nyní vyšlehejte vaječné bílky se zbývajícími 50 g cukru, aby vznikl pevný sníh. Hotový sníh opatrně vmíchejte do připravené směsi – postupujte pomalu zdola nahoru. 5.Jakmile je směs krásně hladká, přidávejte lžičku po lžičce espresso a nechte jej pomalu pronikat dovnitř. 6. (Pokud máte rádi zmrzlinu s křupinkami, můžete v této chvíli přidat kousky karamelu). Zmrzlinu dejte do poháru a překryjte ji fólií. 7. Hotovou kávovou zmrzlinu dejte na několik hodin do mrazničky (nejlépe přes noc).
Coffee Nicecream
Coffee Nicecream

Přísady:

  • 1 kapsle Espresso Toasted Nut
  • 2-3 zralé, mražené banány (v závislosti na velikosti)
  • 1 polévková lžíce lískooříškového másla (alternativně 2 polévkové lžíce mletých lískových oříšků)
  • 1 polévková lžíce čokoládové zmrzliny
  • mléko (cca 100 ml)
  • 2 polévkové lžíce medu (alternativně lze použít cukr)
  • Na ozdobení: rozpuštěná tmavá čokoláda; sekané, pražené lískové oříšky; karamelový popcorn
Příprava:
1. Vložte 1 kapsli Espresso Toasted Nut do kávovaru Cafissimo a stiskněte tlačítko pro přípravu espressa. 2. Nalijte espresso a všechny ostatní přísady do šlehače. 3. Šlehejte všechny suroviny, dokud nebudou mít krémovou konzistenci, a následně nalijte do sklenice.
Na ozdobení:
Rozpuštěnou tmavou čokoládu přelijte přes vyšlehanou kávu, přidejte popcorn a nasekané lískové oříšky. Oříšky budou dobře držet díky krémové konzistenci kávové speciality Nicecream.
Tip: Obzvlášť lákavého vzhledu dosáhnete, když rozpuštěnou čokoládu nalijete nejdříve do sklenice a pak ji postupně rozlijete po stěnách sklenice.
Vanilkové latte s bílou čokoládou
Vanilkové latte s bílou čokoládou

Přísady:

  • 150 ml horkého napěněného mléka
  • 2 kapsle Cafissimo Espresso Vanilla
  • 25 g bílé čokolády
  • 3 sušenky Amarettini
Příprava:
1. Mléko napěňte a nalijte do vysoké sklenice. 2. Pod kávovar postavte konvičku, do kávovaru vložte kapsli Cafissimo Espresso Vanilla a stiskněte tlačítko pro přípravu espressa. Postup opakujte i s druhou kapslí. 3. Bílou čokoládu nakrájejte na malé kousky. Odložte si 1 kávovou lžičku na závěrečné ozdobení nápoje. Zbývající čokoládu přidejte k espressům a dobře promíchejte. 4. Espressa lijte pomalu po stěně sklenice do napěněného mléka. 5. Amarettini nakrájejte na větší kousky a s odloženou bílou čokoládou jimi ozdobte mléčnou pěnu.
Cappuccino s marshmallowny
Cappuccino s marshmallowny

Přísady:

  • 3 kávové lžičky malých, bílých marshmallownů
  • 100 ml horkého napěněného mléka
  • 1 kapsle Cafissimo Espresso Caramel
  • Podle chuti karamelový sirup
Příprava:
1. Do šálku dejte 2 kávové lžičky marshmallownů a šálek postavte pod kávovar. 2. Do kávovaru vložte kapsli Cafissimo Espresso Caramel a stiskněte tlačítko pro přípravu espressa. Následně jednou zamíchejte, aby se marshmallowny v espressu rozpustily. 3. Napěňte mléko a dejte k ostatním přísadám do šálku. 4. Ozdobte 1 kávovou lžičkou marshmallownů a podle chuti karamelovým sirupem.
Latte se sušenkami spekulatius
Latte se sušenkami spekulatius

Přísady:

  • 200 ml horkého napěněného mléka
  • 1 kapsle Cafissimo Espresso Vanilla
  • 2 kávové lžičky smetany s příchutí sušenek spekulatius
  • Sušenka spekulatius
  • Špetka skořice
Příprava:
1. Mléko napěňte a vlijte do vysoké sklenice. 2. Pod kávovar postavte konvičku, do kávovaru vložte kapsli Cafissimo Espresso Vanilla a stiskněte tlačítko pro přípravu espressa. 3. K espressu přidejte 2 kávové lžičky smetany s příchutí sušenek spekulatius a dobře promíchejte, dokud se smetana s kávou zcela nespojí. 4. Espresso lijte pomalu po stěně sklenice do napěněného mléka. 5. Sušenky spekulatius rozdrobte a se skořicí jimi ozdobte mléčnou pěnu.
Karamelové macchiato
Karamelové macchiato

Přísady:

  • 200 ml horkého napěněného mléka
  • 1 kapsle Cafissimo Espresso Caramel
Příprava:
1. Napěněné mléko nalijte do vysoké sklenice. 2. Sklenici postavte pod kávovar. Do kávovaru vložte kapsli Cafissimo Espresso Caramel, stiskněte tlačítko pro přípravu espressa a nechte espresso vtéct do napěněného mléka. Vzniknou tak žádoucí tři vrstvy latte macchiato.
Vanilkové cappuccino
Vanilkové cappuccino

Přísady:

  • 1 kapsle Cafissimo Espresso Vanilla
  • 100–150 ml horkého napěněného mléka podle velikosti šálku
Příprava:
1. Pod kávovar postavte šálek. 2. Do kávovaru vložte kapsli Cafissimo Espresso Vanilla a stiskněte tlačítko pro přípravu espressa. 3. Na závěr přidejte napěněné mléko.