Cesta kolem světa s kávou Tchibo
Naše regionální kávy
Naše regionální kávy Cafissimo – se Střední a Jižní Amerikou, Asií a rovněž Afrikou – zahrnují všechny významné světové kontinenty, které prosluly pěstováním kávy. Ochutnejte kávu z oblasti kolem rovníku, kde se kávě výborně daří díky vynikajícím klimatickým podmínkám, vychutnejte si espresso z Brazílie či Salvadoru, caffè crema z Kolumbie a Indie a také výbornou kávu z Etiopie.
Objednejte si právě nyní online
Proč jsou naše regionální kávy jedinečné
Chuť Brazílie
Socha Krista Spasitele, symbol Brazílie, ční nad vzrušujícím městem Rio de Janeiro – ční nad zemí, která je největším producentem kávy na světě. Pěstování a sklizeň kávy probíhá v Brazílii obzvlášť profesionálním a moderním způsobem. Kávovníky rostou na rozsáhlých rovinatých plantážích a jsou zde pěstovány v řadách, takže farmáři mohou kávové plody sklízet strojově.
Chuť Indie
Tádž Mahal je zapsán na seznamu světového dědictví UNESCO. Kromě toho, že je symbolem země, je i symbolem věčné lásky a jedinečné krásy. Jedinečná je však také indická káva, která roste ve stínu tropických deštných pralesů společně s ovocem a kořením. Kávové plody díky tomu mohou dozrávat chráněné před prudkým sluncem a rozvinout tak svou lahodnou, vyváženou chuť.
Chuť Etiopie
Symbolem Etiopie je Vachellia tortilis neboli deštníkový strom. Poznáte jej okamžitě podle jeho koruny ve tvaru deštníku. Stejně tak typická je pro Etiopii i káva. Etiopie je totiž považována za kolébku kávy. Lidé v Etiopii se několikrát denně scházejí na speciální kávový rituál. Během něj jsou kávová zrna nejdříve opražena v kovové misce, pak jsou ručně namleta a následně nastává chvíle společného vychutnávání čerstvě uvařené kávy.
Chuť Salvadoru
Tazumal – to jsou jedny z nejvýznamnějších mayských zřícenin v Salvadoru. Pokrokový způsob života Mayů se odráží také v komplexním stavebním stylu zřícenin Tazumal. Tato památka se nachází na západě země, nedaleko od téměř poloviny salvadorských kávových plantáží. Díky okolním vulkánům mohou kávovníky růst v obzvlášť úrodné, sopečné půdě.
Chuť Kolumbie
Vycházející slunce pomalu stoupá nad hřebeny kolumbijských And. V regionu proslulém jako "kávový trojúhelník", ležícím v srdci země a nabízejícím ideální podmínky pro pěstování kávy, začíná nový den. Místní klima nabízí šetrné podmínky po pěstování kávy a pro sklizeň zralých kávových třešní. Slunce pak, než večer zase zmizí za horizontem, sklizené kávové plody vysuší.