Schließen

Překapávaná káva

» S láskou pražená, čerstvě umletá:
velký výběr překapávaných káv Tchibo. Vybrané druhy jsou k dostání i ve formě zrnkové kávy. «
Indre B. Kávový someliér Tchibo
 
Kaffeefarmer pflückt Kaffeekirschen auf einer Plantage in Guatemala

Nová raritní Jabiru Guatemala

Ochutnejte naši novou raritní kávu z regionu Unión Cantinil v severozápadní části Guatemaly – nedaleko hranice s Mexikem. Užijte si tuto kávu s jemným tónem rozinek a čokolády.

Bohužel vyprodáno
  • Raritní  káva Jabiru Guatemala: 500 g, zrnková káva
Plná, aromatická chuť s jemným tónem rozinek a čokolády
Intenzita:46
279
Kč/kg 558
   

Každá káva – nový svět chutí

Kávy Tchibo Privat Kaffee lákají k dokonalé cestě s kávami kolem světa.
      

Klasická lahodná káva

Objevte překapávanou kávu pro každou chuť - od nejjemnější až po intenzívně elegantní FOR BLACK 'N WHITE.
  

Čerstvě umletá káva chutná nejlépe

Existuje něco krásnějšího než vůně čerstvě umleté kávy? S našimi praktickými mlýnky na kávu můžete umlít kávu vždy až těsně před spařováním − díky tomu bude káva nádherně čerstvá a aromatická.

Doporučujeme následující postupy přípravy

Máloco voní ráno tak nádherně jako čerstvě spařená překapávaná káva. I chuťově je tato jednoduše připravená káva pro vyznavače černých zrnek opravdu přesvědčivá. Právě proto je dnes překapávaná káva oblíbenější než kdy předtím.
„Překapávaná káva slaví svůj voňavý comeback! V Tchibo najdete pro jakékoli chuťové preference nejvyšší kvalitu,“ ví i kávový someliér Tchibo Benjamin Widegreen.
Překapávanou kávu si připravíte snadno – za použití kávovaru nebo ručně s konvičkou pour over nebo s konvičkou se stlačovacím sítkem. V Tchibo objevíte celý svět překapávané kávy. Volte mezi zrnkovou kávou a již namletou variantou a přesvědčte se sami o jedinečné chuti naší kvalitní překapávané kávy.
Privat Kaffee od Tchibo je překapávaná káva prémiové kvality. Všechny čtyři druhy jsou sestavené výhradně z kávových zrnek Arabica z trvale udržitelné zemědělské produkce. Káva se sklidí a následně se s velkou péčí našich mistrů pražičů praží odděleně tak, aby vynikla její vůně. Exkluzivní požitek – díky kvalitním zrnkům výhradně z farem s certifikátem Rainforest Alliance. Takto se v Tchibo zasazujeme o zachování životního prostředí v zemích, odkud naše káva pochází.
Najděte si mezi našimi čtyřmi druhy z řady Privat Kaffee Tchibo svého favorita:

Privat Kaffee Latin Grande: ¡Bienvenidos América Latina! Zde se koncentrují nejlepší zrnka z Jižní Ameriky. Připravíte si z nich dokonalou překapávanou kávu s vyváženou chutí a jemným nádechem čokolády.

Privat Kaffee Brazil Mild: Vlhké teplé podnebí, úrodná půda a slunce do sytosti, to vše slibuje zcela výjimečný požitek z kávy. Zrnka kávy Arabica do této harmonické speciality Privat Kaffee zrají v nadmořské výšce zhruba 1 000 metrů. Jemná chuť, s dotekem lískových oříšků.

Privat Kaffee African Blue: Vítejte na Východoafrické vysočině – v kolébce kávy. Teplé rovníkové slunce a vulkanická půda ve výškách až 2 500 metrů propůjčují této kávě z řady Privat Kaffee Tchibo výjimečný charakter. Naše káva African Blue má výraznou chuť a je ozvláštněna jemně ovocným dotekem černého rybízu.

Privat Kaffee Colombia Fino: Tato zrnka kávy Arabica jsou ryzího původu – uzrála v kolumbijských Kordillerách, které jsou součástí And. Na vulkanické půdě v polostínu, který vrhají stromy v rovníkovém slunci, jsou zajištěny ideální podmínky pro pěstování vysoce kvalitní kávy. 100% jemně kořenitá chuť, která je díky šetrné dekofeinaci zachována v celé své nádheře.
Za svou jedinečnou chuť vděčí kávová zrnka především klimatickým podmínkám vládnoucím v místech, odkud káva pochází. Spousta slunce, vlhké a teplé podnebí a úrodná půda – to mají náchylné rostliny kávovníku rády. Třeba v Etiopské vysočině najdete i dnes kávové farmy, které kávu pěstují a sklízejí tradičním způsobem – bez chemických hnojiv. Plody kávovníku do naší překapávané kávy Tchibo v bio kvalitě se zde po jednom s láskou trhají ručně. Farmy, jako jsou tyhle, mají naši podporu.

I naše kávy z řady Privat Kaffee jsou sestaveny ze zrnek pocházejících z farem s certifikátem Rainforest Alliance – z trvale udržitelné zemědělské produkce. Ve spolupráci s nezávislými ekologickými organizacemi dlouhodobě podporujeme zlepšování životních podmínek pěstitelů kávy a přispíváme k zachování cenného přírodního prostředí. Aby půda zůstala v dlouhodobém horizontu zdravá a úrodná, zasazujeme se o to, aby se nepoužívaly pesticidy ani chemická hnojiva – s ohledem na životní prostředí. Naše káva se zelenou žabkou se tak všechna vyrábí ekologicky a sociálně únosným způsobem.
Když jste ve velkém světě kávy Tchibo našli svou oblíbenou kávu, ukážeme Vám, jak si z ní připravit dokonalý nápoj. Vždyť i příprava překapávané kávy je pro znalce opravdovým uměním.

Správně namletá káva
Požitek z kávy vzniká už při mletí zrnek. Pokud si zrnkovou kávu melete sami čerstvě před spařením v mlýnku, dbejte na to, aby káva byla namletá rovnoměrně. Na přípravu překapávané kávy se doporučuje káva namletá na středně hrubo.

Příprava s ručním filtrem
Nyní si svou překapávanou kávu můžete připravit pomocí ručního filtru. Do kávového filtru vložte papírový filtr, dejte do něj mletou kávu a krouživými pohyby ji přelévejte horkou vodou (ideálně ohřátou na teplotu mezi 92 a 96 °C).

Káva z konvičky pour over
Zde se překapávaná káva připravuje v malé konvičce z borosilikátového skla pomocí permanentního filtru. Konvička pour over se používá neuvěřitelně snadno: do filtru dáte mletou kávu, následně filtr naplníte vodou a necháte kávu „rozkvést“. Poté co voda proteče, zbytek vody naléváte krouživými pohyby od středu filtru směrem ven. Káva z pour overu je hotová!

Příprava překapávané kávy v konvičce se stlačovacím sítkem
Jedna z metod oblíbená už několik desetiletí: vynikající káva připravená v konvičce se stlačovacím sítkem. Příprava je snadná – potřebujete pouze samotnou konvičku, mletou kávu a horkou vodu. Na rozdíl od použití filtru zde oleje obsažené v kávě zůstávají v nápoji, a vytvářejí tak harmonickou vůni. Přečtěte si zde, jak si v konvičce se stlačovacím sítkem připravit dokonalou překapávanou kávu.