Trvale udržitelný zážitek z kávy

Pro zdravé životní prostředí a spravedlivé mzdy

Káva je celosvětově jednou z nejcennějších surovin a poptávka po ní stále stoupá. Bohužel však dochází ke změnám klimatu, stoupají náklady na hnojiva a ceny na trhu s kávou se snižují – to jsou jen některé z důvodů, proč je pro pěstitele kávy čím dál obtížnější vydělat si jejím pěstováním na základní obživu.

Proto investujeme do vlastních kvalifikačních programů a důvěřujeme partnerským organizacím, jako jsou Rainforest Alliance nebo Fairtrade.

„Náš cíl: Vyšší příjmy pro pěstitele kávy, lepší pracovní podmínky na plantážích a odpovědné, ekologicky šetrné pěstování kávy.“

Stačí to?
Každá čtvrtá káva od Tchibo pochází z certifikované odpovědné produkce. Naším cílem je i nadále zvyšovat podíl trvale udržitelné kávy Tchibo. Přitom je pro nás velmi důležitá podpora pěstitelů při jejich přechodu na trvale udržitelný způsob pěstování kávy. Proto přímo na místě pořádáme speciální školicí programy. Výhod našich kvalifikačních kampaní již využilo přes 35 000 malopěstitelů kávy.

Jak roste trvale udržitelná káva?

Při udržitelném pěstování kávy se nepoužívají žádné pesticidy ani chemická hnojiva. To přispívá k ochraně půdy a klimatu. Půda je úrodnější, kvalita kávy lepší a výnosy farmářů vyšší. Kromě toho se v zemích, kde se pěstuje naše káva, zasazujeme o důstojnější životní podmínky pěstitelů kávy a jejich rodin.
Prostřednictvím našeho školicího programu Tchibo Joint Forces!® podporujeme pěstitele při jejich přechodu na trvale udržitelnou, odpovědnou produkci. Pěstitelé tak získají cenné znalosti, seznámí se s metodami pěstování a získají informace k různým tématům, jako je například úrodnost půdy nebo ochrana klimatu. To jim pomůže pěstovat více kvalitnější kávy, a to z dlouhodobého hlediska.
Rainforest Alliance a Fairtrade jsou certifikační organizace v oblasti trvalé udržitelnosti.
Udržitelnost v Tchibo

4 fakta o kávách Tchibo

35 000 pěstitelů kávy

jsme již podpořili díky naší kvalifikační kampani.

Více než 5500 dětí

se od roku 2009 během sklizně naší kávy dostalo péče v podobě jídla, léků a školního vzdělání.

Každou vteřinu

podáváme v našich obchodech jednu udržitelnou kávu.

100 % certifikované surové kávy

používáme pro náš segment prémiové kávy a Tchibo Cafissimo kapsle.
Z lásky ke kávě

Certifikované udržitelné kávy Tchibo

 
Se speciálním uzávěrem pro zachování čerstvého aroma
Intenzita:36
629
Kč/kg 629
Náhled
 
Se speciálním uzávěrem pro zachování čerstvého aroma
Intenzita:56
629
Kč/kg 629
Náhled