Tchibo Barista

Tchibo Barista

Pro kvalitní zážitek z kávy jako v kavárně i u Vás doma.

Jakou kávu pijete?

Tchibo Barista

Odpovědní jeden za druhého

Naše zrnkové kávy Tchibo Barista mají certifikaci Fairtrade. Certifikace Fairtrade zajišťuje, že se jedná o produkty z férového obchodování. Cílem je, aby se účastníci dohodli na ceně, která skutečně odráží náklady výrobců na materiál a pracovní sílu, bez ohledu na obecné ceny na světovém trhu, což přispívá k lepším pracovním a životním podmínkám pěstitelů.

V každém šálku zrnkové kávy Tchibo Barista se skrývá láska ke kávě a zkušenosti pěstitelů, kteří danou kávu vypěstovali, sklidili a zpracovali. Proto společnost Tchibo spolupracuje s organizací Fairtrade a podporuje pěstitele kávy v projektech, které jim umožňují efektivnější práci na polích a obchod, což má pozitivní dopad na pěstitele, jejich zaměstnance i životní prostředí.
Tchibo Barista

Tchibo Barista
Zrnková káva Caffè Crema

Tchibo Barista Caffè Crema má jemný ovocný charakter a elegantní jemné aroma. Prémiová káva je pražena tradičním způsobem v bubnových pražičkách, pražení trvá dvakrát déle než tradiční pražení espressa. Toto pražení je šetrné a umožňuje, aby se aroma a chuť kávy plně rozvinuly. Abyste si mohli čerstvost kávy vychutnávat doma co nejdéle, opatřili jsme kávy Tchibo Barista speciálním, opakovaně uzavíratelným uzávěrem pro zachování aroma.

100 % Tchibo Arabika, z udržitelné produkce
Tchibo Barista

Tchibo Barista
Zrnková káva Espresso

Tchibo Barista Espresso je výrazná, vyvážená káva s lehce oříškovou, jemnou chutí. Prémiová káva prochází tradičním pražením v bubnových pražičkách, které trvá ve srovnání s běžným pražením espressa déle. Toto pražení je šetrné a umožňuje, aby se aroma a chuť kávy plně rozvinuly. Abyste si mohli čerstvost kávy vychutnávat doma co nejdéle, opatřili jsme kávy Tchibo Barista speciálním, opakovaně uzavíratelným uzávěrem pro zachování aroma.

100 % Tchibo Arabika, z udržitelné produkce
Tchibo Barista

Plnoautomatické kávovary Tchibo Esperto

Plnoautomatický kávovar Tchibo Esperto je ideální volbou pro zrnkovou kávu Tchibo Barista. Byl vyvinut speciálně pro kávy Tchibo, aby vám poskytl perfektní zážitek z kávy v pohodlí domova. Vykouzlete si doma lákavou vůni čerstvě namleté kávy a vychutnejte si svou oblíbenou kávu, jako by ji připravoval barista v kavárně: s plnoautomatickým kávovarem Tchibo Esperto si můžete připravit kávu v požadované intenzitě pouhým stisknutím tlačítka, aniž byste museli ztrácet čas s filtrem nebo mletím kávy. Kávovar Tchibo Esperto připraví i porci do jednoho šálku, snadno se používá, snadno se čistí – a navíc skvěle vypadá.
 
BARISTA
Jemně ovocná, elegantní chuť
Intenzita:36 Pražení:46
500 g zrnkové kávy
od414
Kč/kg 828
Náhled
 
BARISTA
Silný charakter, tóny hořké čokolády
Intenzita:56 Pražení:66
500 g zrnkové kávy
od414
Kč/kg 828
Náhled
 
BARISTA
Výrazné a intenzivní
Intenzita:66 Pražení:66
1 kg zrnkové kávy
od769
Kč/kg 769
Náhled
Tchibo Barista

Kávové kapsle Tchibo Cafissimo Barista

Naše kávové kapsle kompatibilní s kapslovými kávovary Tchibo Cafissimo obsahují 100 % mleté pražené kávy. Každá kapsle obsahuje kávu ze 100 % z udržitelných kávových farem. Všechny kapsle Tchibo Cafissimo jsou hermeticky uzavřené, takže každý šálek zaručuje vysoce kvalitní kávu.

Tchibo Cafissimo Barista Caffè Crema se vyznačuje ovocným a elegantním jemným aroma. Díky tradičnímu pražení mají vybraná kávová zrna více času, aby v bubnové pražičce mohla rozvinout svůj jedinečný, osobitý charakter. Tato káva je také ideální volbou pro přípravu mléčných kávových specialit.

Tchibo Cafissimo Barista Espresso je káva s intenzivní chutí a jemným oříškovým tónem. Díky tradičnímu pražení mají vybraná kávová zrna více času, aby v bubnové pražičce mohla rozvinout svůj jedinečný, osobitý charakter. Tato káva je také ideální volbou pro přípravu mléčných kávových specialit.

 
Cafissimo
Ovocné aroma
Intenzita:36 Pražení:46
10 kapslí
od134
Kč/kg 1 675
Náhled
 
Cafissimo
Jemné ořechové tóny
Intenzita:66 Pražení:66
10 kapslí
od134
Kč/100g 167,50
Náhled
Tchibo Barista

Mletá káva Tchibo Barista

Tchibo Barista Intense je výrazná káva s bohatým aroma. V tradičních bubnových pražičkách se kávová zrna praží pomaleji, šetrněji a při nižší teplotě, což umožňuje lépe zachovat jejich aroma.

Původ:
100 % káva Arabika zejména z Jižní Ameriky, s certifikací Rainforest Alliance.

Proces pražení:
Pomalé pražení v bubnových pražičkách, tmavé oddělené pražení.

Tchibo Barista Classic je jemná káva s harmonickým charakterem. V tradičních bubnových pražičkách se kávová zrna praží pomaleji, šetrněji a při nižší teplotě, což umožňuje lépe zachovat aroma.

Původ:
100 % káva Arabika zejména z Jižní Ameriky, s certifikací Rainforest Alliance.

Proces pražení:
Pomalé pražení v bubnových pražičkách, středně tmavé oddělené pražení.
 
BARISTA
Jemný, harmonický charakter
Intenzita:36 Pražení:36
250 g mleté kávy
od212
Kč/kg 848
Náhled
 
BARISTA
Intenzivní, aromatický charakter
Intenzita:46 Pražení:46
250 g mleté kávy
od212
Kč/kg 848
Náhled
Tchibo Barista

Instantní káva Tchibo Barista

Instantní káva Tchibo Barista Classic je skutečná kávová specialita, pro kterou vybíráme a pražíme ta nejlepší kávová zrna odrůdy Robusta. Při tradičním pražení v bubnových pražičkách si kávová zrna zachovávají své specifické aroma. Díky tomu je káva Tchibo Barista Classic Instant elegantní a harmonická, s jemnou pěnou.

Velikost balení: 180 g
Obsah: 100 % instantní káva

Instantní káva Tchibo Barista Espresso Style je skutečná kávová specialita. Pro dosažení autentické chuti vybíráme nejlepší kávová zrna odrůdy Arabika a Robusta. Zrna kávy Arabika pražíme v tradiční bubnové pražičce, aby mohla maximálně rozvinout své aroma a jedinečný charakter. Instantní káva Tchibo Barista Espresso Style je výrazná, ale vyvážená káva s intenzivní chutí.

Velikost balení: 200 g
Obsah: 97 % instantní káva, 3 % mletá pražená káva
 
Bohužel vyprodáno
  • Barista Classic
Tchibo
Elegantní jemná chuť
Intenzita:36
180 g
277
Kč/100g 153,89
 
Bohužel vyprodáno
  • Barista Classic, 6 x 180 g
Tchibo
Elegantní jemná chuť
Intenzita:36
6 x 1080 g
1 662
Kč/100g 153,89
 
Bohužel vyprodáno
  • Barista Espresso Style
Tchibo
Výrazná jedinečná chuť
Intenzita:56
200 g
277
Kč/100g 138,50
 
Bohužel vyprodáno
  • Barista Espresso Style, 6 x 200 g
Tchibo
Výrazná jedinečná chuť
Intenzita:56
1200 g
1 662
Kč/100g 138,50
drinking_chocolate

Barista – tak trochu jinak

Nejlepší recepty

Čokoládové latte

Čokoládové latte

Suroviny (na 1 porci)
  • 1 espresso Tchibo Barista
  • 200 ml mléka
  • 20 g čokolády
  • mražený malinový prášek (volitelně)
Příprava:
  1. Připravte espresso.
  2. Rozpusťte čokoládu a dejte ji na dno sklenice.
  3. Dejte ruční napěňovač mléka do rozpuštěné čokolády a po stěnách sklenice nakreslete pomocou napěňovače čokoládou proužky.
  4. Přidejte libovolné množství mléčné pěny. Espresso pomalu nalijte do sklenice, aby se vrstvy dobře oddělily.
  5. Pokud chcete, můžete kávu ozdobit mraženým malinovým práškem..
Jahodová ledová káva

Jahodová ledová káva

Suroviny (na 1 porci)
  • 1 espresso Tchibo Barista
  • 150 ml jahodového mléka
  • 100 ml mléka
Příprava:
  1. Připravte espresso, nalijte je do formy na led a dejte do mrazničky.
  2. Hotové espresso kostky ledu nasypte do sklenice a přidejte jahodové mléko.
  3. Nakonec přidejte libovolné množství mléčné pěny podle svých preferencí.
Latte s marshmallow

Latte s marshmallow

Suroviny (na 1 porci)
  • 1 espresso Tchibo Barista
  • 200 ml teplého mléka
Na sněhuláka:
  • 3 velké marshmallow
  • 4–5 slaných tyčinek
  • Černá cukrářská zdobicí tužka nebo rozpuštěná čokoláda
  • Krystalky cukru (dekorační cukr)
Příprava:
  1. Navlékněte 3 marshmallow na slanou tyčinku a ozdobte. Ruce a nohy vytvoříte tak, že zlomíte slané tyčinky a zastrčíte je do marshmallow.
  2. Připravte jedno espresso.
  3. Pomocí napěňovače z 200 ml mléka napěňte mléčnou pěnu a naplňte ji do hrnku.
  4. Na mléčnou pěnu pomalu nalijte hotové espresso.
  5. Ozdobte sněhulákem z marshmallow.
Perníkové latte

Perníkové latte

Suroviny (na 1 porci)
  • 1 espresso Tchibo Barista
  • 200 ml vody
  • 200 g cukru
  • 1 tyčinka skořice
  • 15 g čerstvého (oloupaného a na plátky nakrájeného) zázvoru
  • 1 kávová lžička nového koření
  • 1 kávová lžička hřebíčku
Příprava:
  1. Nalijte vodu a cukr do pánve a zahřívejte na mírném ohni.
  2. Jakmile se cukr úplně rozpustí, přidejte koření a za občasného míchání vařte zakryté pokličkou 15 minut.
  3. Vzniklý sirup přeceďte a slijte.
  4. Připravte jedno espresso.
  5. Přidejte ke kávě 1–2 lžičky sirupu a zamíchejte.
  6. Pomocí napěňovače mléka připravte ze 100 ml mléka mléčnou pěnu a přelijte ji přes kávu.
  7. Posypte skořicí a podávejte s perníčkem.
Latte s arašídovým máslem

Latte s arašídovým máslem

Suroviny (na 1 porci)
  • 1 espresso Tchibo Barista
  • 2 kávové lžičky arašídového másla
  • 200 ml teplého mléka
  • Smetana podle chuti
  • Nasekané arašídy
Příprava:
  1. Připravte silné espresso.
  2. Na dno sklenice dejte arašídové máslo, zalijte ho teplým mlékem a poté dolijte espressem.
  3. Kávu nalévejte do sklenice pomalu, aby se vrstvy dobře oddělily.
  4. Nahoru dejte požadované množství našlehané smetany a na závěr ozdobte praženými nasekanými arašídy.
Latte se slaným karamelem

Latte se slaným karamelem

Suroviny (na 1 nápoj a 8 porcí sirupu)
  • 1 espresso Tchibo Barista
Na karamel:
  • 200 g hnědého cukru
  • 60 ml vody
  • 100 ml smetany
  • 20 g másla
  • 1 kávová lžička hrubé soli
Příprava:
  1. Cukr a vodu zahřejte na mírném ohni a několikrát opatrně promíchejte.
  2. Jakmile se cukr úplně rozpustí (zhruba po 5 minutách), mírně zvyšte teplotu a pak vařte na mírném ohni asi 20 minut. Nemíchejte!
  3. Když cukerný roztok získá intenzivní jantarovou barvu a zhoustne, odstavte jej z ohně a za stálého míchání přidejte smetanu.
  4. Pozor, při přilévání smetany vystřeluje horká pára! Pak – za stálého míchání – přidejte máslo. Nakonec přidejte sůl.
  5. Poté, co se vytvoří jednolitá směs, postavte pánev zpět na plotnu a vařte, dokud se nevytvoří bublinky. Hotovo.
  6. Na dno velké sklenice dejte asi 1 lžíci slaného karamelu a zalijte jej šálkem espressa.
  7. Našlehejte mléko a přidejte je.
  8. Hotový nápoj můžete dozdobit několika proužky karamelu.
  9. Chcete-li připravit vrstvené latte, přidejte do sklenice ingredience v tomto pořadí: slaný karamel, teplé napěněné mléko a po půl minutě (až se pěna a mléko dobře oddělí) nalijte nahoru kávu.
drinking_chocolate

Nápady na recepty na léto

Třešňové latte se zmrzlinou

Třešňové latte se zmrzlinou

Suroviny (na 1 nápoj a 8–10 porcí sirupu)
  • 1 espresso Tchibo Barista
  • 250 g třešní
  • 100 g cukru
  • 100 ml vody
  • 1 kopeček zmrzliny
  • 150 ml mléka
Příprava:
  1. Vypeckujte třešně, smíchejte je s cukrem a nechte hodinu odpočívat, aby pustily šťávu.
  2. Zalijte je vodou a vařte na mírném ohni 20 minut. Pak je rozmixujte na pyré, odstavte a nechte vychladnout (vznikne asi 8–10 porcí sirupu).
  3. Připravte si jedno espresso a důkladně je promíchejte se zmrzlinou a 100 ml mléka.
  4. Pomocí napěňovače mléka vyrobte ze zbývajícího mléka studenou mléčnou pěnu.
  5. Na dno sklenice dejte 2–3 lžíce sirupu, na přidejte zmrzlé latté a doplňte mléčnou pěnou.
Čokoládovo-mátové frappé

Čokoládovo-mátové frappé

Suroviny (na 1 porci):
  • 1 espresso Tchibo Barista
  • 150 ml studeného mléka
  • Nadrcený led (podle chuti)
  • Čokoládový krém nebo rozpuštěná čokoláda
  • Šlehaná smetana (volitelně)
  • Na sirup (cca 0,5 dl): 120 g cukru, 60 ml vody, 15 lístků máty
Příprava:
  1. Suroviny na sirup dejte do mísy. Zahřívejte při nízké teplotě a míchejte, dokud se cukr zcela nerozpustí, poté zahřívejte při střední teplotě přibližně 10 minut. Za občasného míchání vařte 15 minut.
  2. Tekutinu přefiltrujte přes cedník, aby se do sirupu nedostaly lístky máty.
  3. Přibližně 50 ml sirupu dejte do nádoby mixéru (podle chuti).
  4. Připravte jedno espresso a pak je spolu s mlékem přidejte k sirupu a důkladně promixujte.
  5. Do velké sklenice nasypte drcený led a zalijte jej kávovou směsí. Přidejte šlehačku, čokoládovú polevu a ozdobte lístkem máty.
drinking_chocolate

Další recepty

Borůvkové latte

Borůvkové latte

Suroviny (na 2 porce):
  • 2 šálky Tchibo Barista Caffè Crema
Na sirup:
  • 100 g čerstvých nebo mražených borůvek
  • 100 g cukru
  • 50 ml vody
  • Šťáva z poloviny citronu
Příprava:
  1. Přísady na sirup dejte do mísy. Zahřívejte při nízké teplotě a míchejte, dokud se cukr zcela nerozpustí.
  2. Jakmile se cukr úplně rozpustí, vařte jej při střední teplotě 25 minut za občasného míchání.
  3. Přeceďte a lžící vymačkejte z borůvek šťávu.
  4. Sirup nalijte na dno sklenice a poté sklenici naplňte do 2/3 napěněným mlékem.
  5. Nahoru nalijte horkou kávu. Nakonec přidejte šlehačku a ozdobte borůvkami.
Latte s bílou čokoládou

Latte s bílou čokoládou

Suroviny (na 2 porce):
  • 2 šálky Tchibo Barista Caffè Crema
  • 40 g bílé čokolády
  • 200 ml mléka
  • Nastrouhaná hořká čokoláda (volitelně)
Příprava:
  1. 40 g bílé čokolády rozlámejte na malé kousky a dejte je na dno sklenic.
  2. Zalijte čokoládu 100 ml teplého mléka a rozmíchejte ručním napěňovačem mléka.
  3. Připravte šálek kávy (doporučujeme Tchibo Barista Caffè Crema) a přidejte kávu do teplého mléka s bílou čokoládou.
  4. Pokud chcete, můžete nahoru nastrouhat trochu hořké čokolády.
  5. Přejeme Vám příjemný zážitek z lahodné kávy!