Schließen

Espresso

» Tmavě pražená káva s intenzivní chutí:
objednejte si své oblíbené espresso pohodlně online. «
Indre B. Kávový someliér Tchibo
   

Tchibo Espresso:
královna mezi kávami

Pomalé pražení pro výraznou chuť a intenzivní aroma.
   
Esperto Caffè −
Váš osobní barista
Elegantní, plnoautomatický kávovar Esperto Caffé vykouzlí po stisknutí tlačítka úžasné espresso nebo caffè crema. S pomocí funkce doppio připravíte snadno a rychle i dvojitou kávu. K plnoautomatickým kávovarům
  

Čerstvě umletá káva chutná nejlépe

Existuje něco krásnějšího než vůně čerstvě umleté kávy? S našimi praktickými mlýnky na kávu můžete umlít kávu vždy až těsně před spařováním − díky tomu bude káva nádherně čerstvá a aromatická.
  1. Pro uplatnění TchiboCard slevy na kávovar Esperto Caffè nebo Esperto Latte je třeba se přihlásit do Vašeho online TchiboCard účtu. Cena s uplatněnou TchiboCard slevou je 5499 Kč pro kávovar Esperto Caffè a 6499 Kč pro kávovar Esperto Latte.
    **Jednokilové balení kávy Barista Espresso bude automaticky přidáno do nákupního košíku při nákupu Vámi vybraného kávovaru Esperto Caffè nebo Esperto Latte.
Za svou neobyčejně výraznou chuť vděčí espresso dlouhému pražení zrnek a vysokému tlaku, pod kterým se připravuje. Rozmanitá škála aromatických odstínů pražené kávy přináší opravdový požitek – v zemi svého původu, Itálii, a v celé jižní Evropě je espresso symbolem pohodového životního stylu. Říká to už jeho jméno, které je odvozeno od italského „esprimere“, tedy „vyjádřit“. Espresso se vychutnává doušek po doušku a ne rychle jako nějaký expresní nápoj.

Ať už espresso připravujete v konvičce, s plně automatickým kávovarem, nebo pákovým kávovarem, ze zrnkové kávy, nebo kávy mleté, naše espressa přinášejí maximální chuťový zážitek. Objevte nabídku lahodné kávy Tchibo řady Barista Espresso s jemným dotekem lískového oříšku až po intenzivní směs kávy Arabica a Robusta k přípravě kávy sicilského stylu. Naše kávy na přípravu espressa můžete pohodlně objednávat online. V našem obchodě ale najdete i vhodné příslušenství, jako jsou mlýnky na kávu, napěňovače mléka nebo odměrky pro správné dávkování kávy.
Pro mnoho milovníků kávy je espresso jedinou opravdovou kávou. Podává se v malém šálku a je esencí všech vůní, které se v kávových zrnkách ukrývají. Káva na přípravu espressa se dlouho praží, a tím se snižuje obsah kyselin a dalších látek, které by u citlivých lidí mohly způsobovat podráždění žaludku. Zároveň díky tomu, že je káva namletá najemno, přechází do připravovaného nápoje plná chuť – v šálku tak dostáváte kávu pro maximální požitek, ovšem s garancí dobré stravitelnosti. Na jazyku si tak můžete užívat nejrůznější chutě. V nabídce Tchibo najdete následující druhy pro přípravu espressa:
  • BARISTA Espresso: 100% zrnková káva Arabica – výrazná káva s jemným dotekem lískového oříšku
  • Espresso Mailänder Art: 100% zrnková káva Arabica – lehoučká káva se sametovou pěnou
  • Espresso Sizilianer Art: 80 % zrnkové kávy Arabica, 20 % kávy Robusta s plnou chutí – výrazná káva
Pohodlně se opřete a espresso si vychutnávejte všemi smysly – s kávou na přípravu espressa od Tchibo tak můžete činit s dobrým svědomím. K lidem i životnímu prostředí totiž přistupujeme odpovědně. Pěstování našich voňavých zrnek na přípravu espressa metodami, které jsou šetrné k přírodě, je pro nás stejně důležité jako férové platy pro naše pěstitele. Trvale udržitelnou zemědělskou produkci si necháváme stvrzovat certifikáty vydávanými nezávislými organizacemi, jako je Rainforest Alliance. Certifikát EU-Bio získávají jen bio espressa z prokazatelně ekologického zemědělství, které zachovává biodiverzitu a úrodnost půdy používáním přírodních hnojiv a nasazováním prospěšných organismů. Dalším certifikačním partnerem je Fairtrade, jehož symbol nesou všechny kávy a espressa BARISTA Tchibo. Stojí za tím družstva několika menších farmářů, jejichž cílem je zlepšování pracovních podmínek a zavádění trvale udržitelných metod pěstování kávy. Co to konkrétně znamená? Pro malopěstitele z družstva „Cooperativa dos Agricultores Familiares de Poço Fundo e Regi“ v Brazilské vysočině třeba následující:
  • nabídka školení se zemědělskou tematikou
  • recyklační opatření
  • čistá podzemní voda
  • vzdělávací nabídky
  • podpora inkluze pro lidi s postižením
  • lékařská péče a prevence
Pouze virtuózní souhra mezi kávovými zrnky, hrubostí mletí, zvoleným přístrojem nebo ruční přípravou kávy a lidskou obsluhou může vést k dokonalým chuťovým požitkům. Pokud jste už našli svou oblíbenou kávu, symfonii zahajte správným namletím zrnek. Na svém ručním nebo elektrickém mlýnku nastavte mletí najemno. Z jemně namleté kávy totiž voda uvolní vonné složky ve výjimečné intenzitě. Baristé připravují espresso pákovým kávovarem, který z hlediska tlaku a teploty poskytuje optimální výsledky. Můžete ale používat také plně automatický kávovar, konvičku na espresso nebo – zvolíte-li kávu dávkovanou v sáčcích nebo v kapslích – právě kávovary na sáčky a kapsle. Úplně původní podle magických čtyř M je ovšem příprava espressa v konvičce se stlačovacím sítkem. Zde velmi záleží na správné manipulaci, abyste symfonii s „la mano“ dotáhli do zdárného konce: stlačování sedliny sítkem vyžaduje šikovné prsty. Při přípravě espressa se italští baristé tradičně řídí čtyřmi magickými „M“, jen tak vykouzlí z mleté kávy optimální chuť. Tato čtyři M znamenají:
  • la miscela (směs),
  • la macinacaffè (mlýnek),
  • la macchina (kávovar),
  • la mano (ruka).