Espresso
Espresso
*Zákazníkům s kartou TchiboCard se sleva odečte v nákupním košíku.
Klasická plná chuť
Intenzita:36
Pražení:36
3 x 1 kg zrnkové kávy
1 197Kč
Kč/kg 399
Cena s kartou TchiboCard*
897 Kč
*Zákazníkům s kartou TchiboCard se sleva odečte v nákupním košíku.
Intenzivní, silná chuť
Intenzita:56
Pražení:46
3 x 1 kg zrnkové kávy
1 197Kč
Kč/kg 399
Cena s kartou TchiboCard*
897 Kč
Již brzy opět skladem
BARISTA
Výrazné a intenzivní
Intenzita:66
Pražení:66
1 kg zrnkové kávy
769Kč
Kč/kg 769
Bohužel vyprodáno
BARISTA
Silný charakter, tóny hořké čokolády
Intenzita:56
Pražení:66
1 kg zrnkové kávy
769Kč
Kč/kg 769
Silně výrazná chuť a kořenitá vůně
Intenzita:66
Pražení:66
500 g zrnkové kávy
374Kč
Kč/kg 748
Plnoautomatické kávovary
Vhodné příslušenství
Káva 2+1 zdarma
Kupte dvě balení libovolné zrnkové, mleté nebo instantní kávy a třetí nejlevnější dostanete jako dárek.
Pro uplatnění výhody je třeba přihlášení k TchiboCard účtu. Následně vložte do nákupního košíku 3 libovolná balení zrnkové, mleté nebo instantní kávy. Cena nejlevnější z nich se poté v košíku odečte automaticky. Benefit není možné kombinovat s jinými akcemi.
Ještě nemáte TchiboCard?
Pro uplatnění výhody je třeba přihlášení k TchiboCard účtu. Následně vložte do nákupního košíku 3 libovolná balení zrnkové, mleté nebo instantní kávy. Cena nejlevnější z nich se poté v košíku odečte automaticky. Benefit není možné kombinovat s jinými akcemi.
Ještě nemáte TchiboCard?
Také by se Vám mohlo líbit
Espresso – malá černá káva s intenzivní vůní
Za svou neobyčejně výraznou chuť vděčí espresso dlouhému pražení zrnek a vysokému tlaku, pod kterým se připravuje. Rozmanitá škála aromatických odstínů pražené kávy přináší opravdový požitek – v zemi svého původu, Itálii, a v celé jižní Evropě je espresso symbolem pohodového životního stylu. Říká to už jeho jméno, které je odvozeno od italského „esprimere“, tedy „vyjádřit“. Espresso se vychutnává doušek po doušku a ne rychle jako nějaký expresní nápoj.
Ať už espresso připravujete v konvičce, s plně automatickým kávovarem, nebo pákovým kávovarem, ze zrnkové kávy, nebo kávy mleté, naše espressa přinášejí maximální chuťový zážitek. Objevte nabídku lahodné kávy Tchibo řady Barista Espresso s jemným dotekem lískového oříšku až po intenzivní směs kávy Arabica a Robusta k přípravě kávy sicilského stylu. Naše kávy na přípravu espressa můžete pohodlně objednávat online. V našem obchodě ale najdete i vhodné příslušenství, jako jsou mlýnky na kávu, napěňovače mléka nebo odměrky pro správné dávkování kávy.
Ať už espresso připravujete v konvičce, s plně automatickým kávovarem, nebo pákovým kávovarem, ze zrnkové kávy, nebo kávy mleté, naše espressa přinášejí maximální chuťový zážitek. Objevte nabídku lahodné kávy Tchibo řady Barista Espresso s jemným dotekem lískového oříšku až po intenzivní směs kávy Arabica a Robusta k přípravě kávy sicilského stylu. Naše kávy na přípravu espressa můžete pohodlně objednávat online. V našem obchodě ale najdete i vhodné příslušenství, jako jsou mlýnky na kávu, napěňovače mléka nebo odměrky pro správné dávkování kávy.
Které espresso Vám bude vyhovovat?
Pro mnoho milovníků kávy je espresso jedinou opravdovou kávou. Podává se v malém šálku a je esencí všech vůní, které se v kávových zrnkách ukrývají. Káva na přípravu espressa se dlouho praží, a tím se snižuje obsah kyselin a dalších látek, které by u citlivých lidí mohly způsobovat podráždění žaludku. Zároveň díky tomu, že je káva namletá najemno, přechází do připravovaného nápoje plná chuť – v šálku tak dostáváte kávu pro maximální požitek, ovšem s garancí dobré stravitelnosti. Na jazyku si tak můžete užívat nejrůznější chutě. V nabídce Tchibo najdete následující druhy pro přípravu espressa:
- BARISTA Espresso: 100% zrnková káva Arabica – výrazná káva s jemným dotekem lískového oříšku
- Espresso Mailänder Art: 100% zrnková káva Arabica – lehoučká káva se sametovou pěnou
- Espresso Sizilianer Art: 80 % zrnkové kávy Arabica, 20 % kávy Robusta s plnou chutí – výrazná káva
Požitek a trvale udržitelné espresso – to jde dohromady
Pohodlně se opřete a espresso si vychutnávejte všemi smysly – s kávou na přípravu espressa od Tchibo tak můžete činit s dobrým svědomím. K lidem i životnímu prostředí totiž přistupujeme odpovědně. Pěstování našich voňavých zrnek na přípravu espressa metodami, které jsou šetrné k přírodě, je pro nás stejně důležité jako férové platy pro naše pěstitele. Trvale udržitelnou zemědělskou produkci si necháváme stvrzovat certifikáty vydávanými nezávislými organizacemi, jako je Rainforest Alliance. Certifikát EU-Bio získávají jen bio espressa z prokazatelně ekologického zemědělství, které zachovává biodiverzitu a úrodnost půdy používáním přírodních hnojiv a nasazováním prospěšných organismů. Dalším certifikačním partnerem je Fairtrade, jehož symbol nesou všechny kávy a espressa BARISTA Tchibo. Stojí za tím družstva několika menších farmářů, jejichž cílem je zlepšování pracovních podmínek a zavádění trvale udržitelných metod pěstování kávy. Co to konkrétně znamená? Pro malopěstitele z družstva „Cooperativa dos Agricultores Familiares de Poço Fundo e Regi“ v Brazilské vysočině třeba následující:
- nabídka školení se zemědělskou tematikou
- recyklační opatření
- čistá podzemní voda
- vzdělávací nabídky
- podpora inkluze pro lidi s postižením
- lékařská péče a prevence
Tak si připravíte dokonalé espresso
Pouze virtuózní souhra mezi kávovými zrnky, hrubostí mletí, zvoleným přístrojem nebo ruční přípravou kávy a lidskou obsluhou může vést k dokonalým chuťovým požitkům. Pokud jste už našli svou oblíbenou kávu, symfonii zahajte správným namletím zrnek. Na svém ručním nebo elektrickém mlýnku nastavte mletí najemno. Z jemně namleté kávy totiž voda uvolní vonné složky ve výjimečné intenzitě. Baristé připravují espresso pákovým kávovarem, který z hlediska tlaku a teploty poskytuje optimální výsledky. Můžete ale používat také plně automatický kávovar, konvičku na espresso nebo – zvolíte-li kávu dávkovanou v sáčcích nebo v kapslích – právě kávovary na sáčky a kapsle. Úplně původní podle magických čtyř M je ovšem příprava espressa v konvičce se stlačovacím sítkem. Zde velmi záleží na správné manipulaci, abyste symfonii s „la mano“ dotáhli do zdárného konce: stlačování sedliny sítkem vyžaduje šikovné prsty. Při přípravě espressa se italští baristé tradičně řídí čtyřmi magickými „M“, jen tak vykouzlí z mleté kávy optimální chuť. Tato čtyři M znamenají:
- la miscela (směs),
- la macinacaffè (mlýnek),
- la macchina (kávovar),
- la mano (ruka)