Co vše zvládne biobavlna? Je toho spousta!

Bavlnu z udržitelné produkce již používáme k výrobě spousty svých textilií – a chceme, aby jí bylo ještě víc. Protože na rozdíl od bavlny pěstované klasickým způsobem jsou používána výhradně přírodní hnojiva a prostředky na ochranu rostlin před škůdci. Certifikace GOTS u produktů navíc osvědčuje, že během celého dodavatelského řetězce byla dodržována přísná sociální a ekologická kritéria, jako je např. výroba bez použití nebezpečných chemikálií.

Proto je naším cílem do roku 2022 používat udržitelnější bavlnu ve 100 % našich produktů z textilních vláken - a sice z velké části z biologického zemědělství. A krom toho: Čím víc produktů se z biobavlny vyrábí, tím větší to má vliv na udržitelnější textilní odvětví.

3 dobré důvody pro biobavlnu:

Šetří vodu

Při pěstování biobavlny není nutno rostliny a půdu tolik zavlažovat – to prospívá životnímu prostředí.

Ekologické pěstování

Zdroje pro tento produkt jsou pěstovány v souladu s přísnými ekologickými kritérii. To přispívá k ochraně přírody i farmářů a farmářek.

Snížení množství oxidu uhličitého

Díky používání přírodních hnojiv a prostředků na ochranu rostlin před škůdci vzniká méně skleníkových plynů. To přispívá k ochraně oceánů a atmosféry.
Pro lepší budoucnost

Cotton made in Africa

Také podle loga Cotton made in Africa (Bavlna vyrobená v Africe) můžete rozpoznat výrobek z bavlny z udržitelné produkce. Tato iniciativa nabízí podporu malopěstitelům a malopěstitelkám v oblasti subsaharské Afriky prostřednictvím cílených školení, díky nimž mohou pěstovat bavlnu efektivněji a ekologickým způsobem. A díky vyšší sklizni a větším příjmům mohou farmáři a farmářky vlastními silami zlepšit svou situaci a situaci svých rodin.

Dobrý důvod pro Cotton made in Africa:

Podpora farmářů a farmářek

Cotton made in Africa (Bavlna vyrobená v Africe) je program, jehož cílem je zajištění lepších pracovních a životních podmínek pro malopěstitele v oblasti subsaharské Afriky.

Udržitelné pěstování

Také v Indii, která je největším producentem biobavlny na světě, chceme zlepšit situaci farmářů a farmářek. Proto podporujeme indickou fairtradovou asociaci Chetna, která se zasazuje za udržitelné pěstování bavlny. Členy asociace je více než 500 pěstitelů, kteří mohou prostřednictvím projektu získat geneticky nemodifikované osivo, finanční podporu a cílená školení zaměřená na zlepšení kvality své sadby.

Abyste se dokázali při hledání našich produktů z udržitelné bavlny rychleji zorientovat, označujeme naše produkty např. následujícími symboly:

Satin Bettbezug
Perkal Bettbezug

Děkujeme, že s námi sázíte na více udržitelnosti!