Vysvětlení pojmů

Vysvětlení pojmů

Akátové dřevo
Krásný na zahradě, dobrý pro životní prostředí: nábytek z akátového dřeva! Je jisté, pro jaký kus nábytku jste se rozhodli: je odolný proti povětrnostním vlivům, kvalitní a prostě nádherný! Úžasná tvárnost a pružnost je důvodem, proč je akátové dřevo perfektní volbou pro truhláře. Díky elegantní barvě a individuálním letokruhům je každý kousek nábytku skutečným unikátem.

Ametyst
Ametyst je jedním z nejcennějších drahých kamenů ze skupiny křemenů. Na rozdíl od jiných kamenů z této skupiny má ametyst výjimečnou přirozenou krystalickou strukturu, díky které je naprosto nezaměnitelný. Ametysty Vám učarují také svým zabarvením v intenzivních tónech fialové. V objetí stříbra je tento drahý kámen originálně krásný a luxusní.

Angorská vlna
Angorská vlna je nejjemnější a nejlehčí přírodní vlna, která navíc neuvěřitelně krásně hřeje. Její měkká vlněná vlákna totiž vykazují vysokou schopnost tepelné izolace. Měkkost vlny zajišťuje vysoký komfort nošení a zaručuje, že je vlna nesmírně příjemná k pokožce.

Avanturín
Avanturín patří do skupiny křemenů. Má lehce metalický lesk a jeho barevná škála sahá od středně zelené až po tmavě zelenou, ale také od oranžové až po červenou.

Ažurový lem
Ažurový lem je klasický ozdobný steh, který se používá zejména u ubrusů a povlečení. Za účelem docílení typického děrovaného vzhledu jsou jednotlivá vlákna vytažena v určitém směru z tkaniny. Následným přešitím volně ležících vláken pak vznikají různorodé vzory – vždy podle toho, jak jsou vlákna navrstvena, přetočena nebo přeštěpována.
Biber
Biber je čistá, hustě tkaná a zdrsněná bavlna. Tato měkoučká tkanina se za chladných nocí postará o příjemné klima během spánku, neboť je krásně hřejivá a současně prodyšná a savá.

Bílé zlato
Jako bílé zlato se označují slitiny ryzího zlata s příměsemi, např. s palladiem. Ty zlatu propůjčují zářivou bílou barvu. Vzniká tak ušlechtilý kov se zcela jedinečným charakterem – je jasný, světlý a neodolatelně se leskne."
Classics
Naše nejoblíbenější výrobky – pro Vás opět v prodeji. Těšte se na opravdovou klasiku Tchibo v osvědčené kvalitě této značky.

Clima Protection
Když jste na cestách, počasí se může rychle zhoršit. To však neznamená, že musíte zase vytáhnout těžké zimní oblečení. Svrchní oděv z termofleecu nebo mikrofleecu je lehoučký a nabízí optimální ochranu před nízkými teplotami. Mezi jemnými vlákny vznikají hřejivé vzduchové polštářky, a navíc je tento materiál prodyšný, rychle schne a zajišťuje vyrovnané tělesné klima. Microfleece je obecně nejlehčí fleece. Zajišťuje - také v kombinaci s dalšími vrstvami oblečení - maximální volnost pohybu a vysoký komfort nošení. Také softshell je ideální pro aktivity ve volné přírodě, kdy musíte čelit větru a chladu. Tento materiál je velmi lehoučký - jak na těle, tak v batohu. Je měkký, elastický a skutečně odolný. Je to výborný doplněk k osvědčenému vrstvenému oblékání ve stylu „cibule“, kdy se nosí několik vrstev na sobě. Obzvláště efektivní je kombinace se systémem Clima Protection, neboť tak zůstává zachováno hřejivé mikroklima mezi tělem a oděvem a tělo neprochladne.

Clima Sensation
Clima Sensation je vysoce výkonné vlákno se speciálním povrchem. Absorbuje pot a vlhkost a odvádí je rychle na vnější stranu, kde se vlhkost může odpařit. Kůže tak zůstává příjemně suchá a je zajištěna konstantní tělesná teplota a příjemné klima během spánku.

CoolMax®
Další speciální vlákno, které používáme, odvádí vlhkost směrem od pokožky: na vnější straně textilie se pak může vlhkost jednoduše odpařit. Tato jedinečně utvářená vlákna zajišťují zejména ve vlhkém stavu dobrou prodyšnost, neboť povrch tohoto speciálního vlákna je až o 30 % větší než u jiných vláken. Vlhkost je tedy rychleji odváděna ven. Díky tomu se při sportovních aktivitách budete cítit déle svěží a budete mít větší výdrž. Tělesná teplota díky tomu zůstává i při zvýšené tělesné námaze konstantní – nemůže dojít k prochladnutí.

Cotton made in Africa
Pěstování bavlny je pro více než 20 miliónů Afričanů hlavním zdrojem příjmů. Iniciativa Cotton made in Africa si proto jako svůj cíl stanovila dlouhodobé zvyšování výnosnosti a odbytu africké bavlny pocházející ze zemí, jako jsou Benin, Burkina Faso, Azurové pobřeží, Malawi a Sambia. Koupí výrobků „Cotton made in Africa“ aktivně přispíváte k ochraně životního prostředí a lidského zdraví a ke zlepšení životních podmínek velkého množství afrických malopěstitelů a jejich rodin. Tyto výrobky poznáte podle loga „Cotton made in Africa“.
Delecten
Pletivo Delecten sestává z odolných polyetylenových vláken, která jsou obzvláště vhodná pro výrobu outdoorových předmětů. Proč? Jsou odolná nejen proti mrazu a UV záření, ale rovněž výborně odvádějí nečistoty a vodu, a díky tomu vykazují dlouhou životnost i ve venkovním prostředí.

Diamantování
Diamantování je způsob strojového zušlechťování povrchu šperku s využitím speciálních řezacích nástrojů; tento postup propůjčuje šperku jemnou strukturu. Vzniká tak povrch s efektním, jedinečným leskem.

Digitální televize – DVB-T
DVB-T (Digital Video Broadcasting-Terrestrial) je nový digitální standard televizního vysílání. To znamená více programů v lepší kvalitě a optimální příjem televizního vysílání na libovolném místě. S tunerem DVB-T můžete přijímat digitální signály přes pokojovou nebo domovní anténu.

DryActive Plus
Abyste mohli dosahovat špičkových výkonů, potřebujete konstantní tělesnou teplotu a v žádném případě nesmíte prochladnout. Proto jsme řadu našich sportovních outfitů vybavili speciálním vláknem DryActivePlus. Toto vlákno tělesnou vlhkost neabsorbuje, nýbrž ji odvádí na vnější stranu textilie, kde se vlhkost může rychle odpařit. Vaše tělo tak zůstává i při fyzické námaze příjemně v suchu a nehrozí mu prochladnutí.

Duracord®
Duracord® je vlákno, které se na dotyk podobá bavlně, přitom však vykazuje skvělé vlastnosti pro venkovní použití. Duracord® je odolný proti UV záření a proti plísni a houbám. Je odolný a vykazuje dlouhou životnost. Kromě toho je tento materiál opatřen úpravou proti skvrnám, a proto se lépe udržuje v čistotě.
Elipsovité perly (bouton)
Tyto perly jsou pojmenovány podle svého tvaru – jsou půlkulaté a na jedné straně ploché. Proto jsou vhodné zejména pro náušnice a prsteny. Jejich název pochází z francouzského slova bouton = knoflík.

Enzymatické seprání
Enzymatickým sepráním získá tkanina příjemně měkký povrch a sametový, mírně opraný vzhled.

Eukalyptové dřevo
Eukalyptové dřevo je velmi oblíbené nejen díky pěkné teplé barvě. Jedná se o neobyčejně robustní dřevo, které ani po letech neztrácí nic ze své krásy.

Evolon®
Revoluční potahy s mikrofilamentovou strukturou Evolon® chrání proti roztočům, a představují tak bariéru proti roztočovým alergenům. Jejich velmi hustá struktura z obzvlášť jemných mikrofilamentů spolehlivě a dlouhodobě chrání i před těmi nejmenšími částečkami. Díky tomu splňují nejvyšší lékařské požadavky, optimálně odvádějí vlhkost, a přitom jsou obzvlášť měkké a prodyšné.
Fasetový brus
Fasetový brus je způsob, jak propůjčit drahokamům dokonalý lesk. Kombinace otevřeného vzhledu a náročných, ručně broušených faset zvýrazňuje přirozený rozptyl světla. Rozptyl světla je nasměrován do středu kamene, odkud se přes strany odráží ven: drahokam tak získává svou působivou brilanci.

Flanel
Flanel je velmi lehká, zdrsněná a hustá tkanina z čisté bavlny velmi příjemné na dotyk. Je vysoce poddajný, nádherně měkoučký a příjemně hřejivý. Navíc je obzvlášť odolný a snadno se udržuje.

Flanel s přízovým efektem
Lehce zdrsněný materiál, jako je flanel, je ideální pro chladné roční období. Tento materiál je díky hustě tkané, vysoké tkanině z čisté bavlny sametově měkký a příjemně hřejivý. Díky dodatečně vetkané přízi, která se vyznačuje podélným zesílením, vzniká zajímavý a dekorativní efekt.

Fleece
Fleece je měkoučký, prodyšný materiál, který poskytuje výbornou tepelnou izolaci. Kromě toho, že je lehoučký, také rychle schne a dobře se udržuje. Fleece je velmi kvalitní materiál: značkové zboží prakticky nežmolkuje, zaručuje dlouhou životnost a trvale vysokou kvalitu.

Function Pro Comfort
Díky laminování Function-Pro-Comfort není oblečení jen nepromokavé, ale rovněž větruvzdorné a přitom prodyšné. Tělo zůstává v teple a suchu – tělesná vlhkost může odcházet ven. Tak je zajištěna perfektní ochrana proti povětrnostním vlivům a současně nejvyšší komfort nošení.

Funkční spodní prádlo
Techno°Cool je extrémně výkonné vlákno, které zajišťuje optimální termoregulaci, skvěle odvádí vlhkost, a je tedy ideální volbou pro funkční spodní prádlo. Kombinace vlákna Techno°Cool a přírodní střižní vlny merino činí z tohoto prádla vysoce funkční produkt s nejlepšími vlastnostmi: prádlo je měkké, lehké a poskytuje výbornou tepelnou izolaci.

Funkční vlákno SUPPLEX®
Materiály SUPPLEX® pocitově připomínají bavlnu a současně nabízejí výhody nejmodernějších vláknových technologií. Přirozený pocit a přirozený bavlněný vzhled činí z materiálů SUPPLEX® ideální volbu u řady oděvních kategorií. Materiály SUPPLEX® jsou prodyšné, tvarově stabilní, schnou rychleji než bavlna a přitom si drží svou barvu. SUPPLEX® je ochranná známka společnosti INVISTA.
Gut Gemacht
My v Tchibo před sebou máme jasný cíl. Stoprocentně udržitelné podnikání. Tento požadavek nás každý den znovu a znovu motivuje. Jsme na té nejlepší cestě a velký kus práce již máme za sebou. Přidejte se k nám na naší cestě k udržitelnějšímu světu! Je to velmi jednoduché, neboť s našimi produkty s logem GUT GEMACHT uděláte něco pozitivního a prospěšného pro ostatní, pro životní prostředí i pro Vás.
HD ready
Televizory HDTV (High Definition Television) se vyznačují vysokým počtem pixelů, a tedy vyšším rozlišením. Mimořádně jasný a brilantní obraz je zárukou perfektní televizní zábavy.

Hedvábí
Hedvábí je jedno z nejluxusnějších přírodních vláken na světě. Je měkké a lehké, ušlechtile se leskne a je neobyčejně tvarově stabilní.
In-mold
U tohoto speciálního postupu není vnější skořepina přilby – na rozdíl od běžných cyklistických přileb – jen nalepena: je ostřikována tvrdou pěnou, díky čemuž se vnější skořepina spojí s vnitřní skořepinou z tvrdé pěny. Vzniká tak nerozdělitelné spojení, díky kterému je přilba pevnější a má delší životnost.

Iontová technologie
Iontová technologie zabraňuje vzniku statického náboje. Záporné ionty působí proti náboji vlasů, který je vytvářen kladnými ionty. Vlasy se navíc krásně lesknou a působí měkčím dojmem.

Irisette
Irisette poskytuje „kompetence ohledně Vašeho klidného spánku“, a tím i spolehlivé a vysoce kvalitní ložní produkty, jako jsou deky, polštáře a matrace, které jsou vzájemně perfektně dimenzovány, aby neustále zaručovaly Váš klidný a pohodlný spánek. Používání vysoce kvalitních materiálů, neustálá kontrola kvality používaných materiálů a hotových produktů, šetrné zacházení se surovinami a přísné dodržování bezpečnostních, hygienických a ekologických aspektů – to je motto firmy irisette.
Jadeit
V Číně je jadeit považován za jeden z nejkrásnějších a nejvýznamnějších kamenů: symbolizuje čistotu a pět ctností: spravedlnost, skromnost, milosrdenství, moudrost a odvahu. Egypťané uctívali jadeit jako kámen lásky, harmonie a vnitřního míru. Kromě zelené barvy se jadeit vyskytuje také ve žlutých, hnědých či načervenalých tónech (od růžové přes lila až po fialovou).

Jehněčí kůže napa
Pro jehněčí kůži napa je charakteristický jemně strukturovaný přírodní povrch a výjimečná měkkost. Kromě toho je tento materiál maximálně odolný a prodyšný, avšak současně větruvzdorný.

Jehněčí vlna
Za jehněčí vlnu smí být označena pouze vlna z jehňat mladších než 1 rok. Na rozdíl od vlny ze starších ovcí je jehněčí vlna o mnoho jemnější, měkčí a lehčí. To znamená, že pulovry z jehněčí vlny jsou obzvlášť hřejivé, a navíc krásně lehké a příjemně se nosí.
Kabošon
Tento typ brusu se používá u kruhových nebo oválných kamenů – je to vypouklý (zaoblený) brus s rovnou dolní plochou. Skvěle provedený ruční brus dokáže zdůraznit přednosti a přirozenou strukturu drahokamu. Odborníci si kabošonu cení pro krásný lom světla a vysoký jas barev drahokamu.

Kepr
Kepr je tkanina se speciální, tzv. keprovou vazbou, která je z líce i z rubu stejná. Nejznámější keprovou tkaninou je denim, který se díky pozitivním vlastnostem této vazby stal velmi oblíbeným. Keprová vazba je extrémně odolná, přitom je ale neobyčejně měkká.

Konstrukce se svislými sloupky
U této konstrukce jsou plochy zapuštěny do čtyř svislých sloupků, a tvoří tak maximálně stabilní a odolnou konstrukci.

Kozí velurová kůže
Kozí velurová kůže je vysoce kvalitní kůže se sametovým povrchem. Je nádherně jemná, elastická a optimálně se přizpůsobí tělu. Jakožto pravá kůže má dlouhou životnost, je prodyšná a zároveň nepropouští vítr, díky tomu zajišťuje vyvážené tělesné klima.

Krakeláž
Krakeláž je umělecký efekt - vyznačuje se systémem jemných trhlinek na povrchových plochách. To propůjčuje skleněným plochám, drahým kamenům a předmětům z glazované keramiky zvláštní antický vzhled.

Kvalita super 100
Označení super 100 vyjadřuje kvalitu spředeného vlněného vlákna: 100 metrů vlákna použitého k výrobě exkluzivních sak nebo kalhot váží pouhý 1 gram. Sako nebo kalhoty jsou díky tomu lehoučké a velmi pohodlné na nošení: prostě ideální oblečení i do letních teplot.
LED podsvícení
Tento nový typ podsvícení s využitím LED zaručuje – na rozdíl od běžných zářivek – srovnatelné osvětlení, vysoce kontrastní a přirozený obraz. LED navíc šetří energii a mají delší životnost než zářivky, u nichž často dochází k blikání nebo ke kompletnímu výpadku světelného zdroje.

Litý hliník
Litý hliník se vyznačuje odolností a robustností. Šetří energii díky vysoké schopnosti rovnoměrně vést teplo.

Luminiscenční potisk
Potisk zvaný „Glow in the Dark“ obsahuje luminiscenční barvivo, které absorbuje a ukládá světelnou energii a následně ji opět vydává – díky tomu natištěný nápis ve tmě svítí. Nápis se přitom „nabíjí“ jak umělým, tak přirozeným světlem. Čím déle je světlu vystaven, tím déle pak svítí. Tento efekt zůstává zachován i po vyprání prádla, a „nabíjení“ a svícení tak lze opakovat zcela podle libosti.
Medisana
Značka Medisana reprezentuje vysoce kvalitní produkty v oblasti zdraví, u nichž byl při vývoji kladen zvláštní důraz na nejvyšší kvalitu a na uživatelsky přívětivou obsluhu. Kromě toho jsou tyto produkty certifikovány v souladu se zákony týkajícími se přístrojů využívaných v lékařské vědě. Tchibo nabízí – ve spolupráci s touto zavedenou značkou – zdravotní pomůcky, které odrážejí poslední výsledky lékařského výzkumu a splňují ty nejvyšší nároky na kvalitu.

Melamin
Melamin je speciální syntetický materiál vyznačující se dlouhou životností, odolností vůči teplu i chladu a obzvlášť tvrdým a lesklým povrchem. Díky těmto hygienickým vlastnostem, jež se podobají vlastnostem porcelánu, je melamin vhodným materiálem pro použití s potravinami. Melaminové výrobky jsou vhodné do myčky nádobí.

Meryl® Skinlife
Inovativní vlákno Meryl® Skinlife je obzvláště měkké a příjemné na tělo. Dobře absorbuje vlhkost, čímž zajišťuje příjemné, suché tělesné klima a omezuje vznik tělesného pachu.

Mikrobavlna
Inovativní postup výroby umožňuje, aby bavlněná příze při stejné váze nabyla – v porovnání s běžným froté – dvojitého objemu. Vzniklé dutinky naplněné vzduchem jsou schopny absorbovat mimořádné množství vlhkosti. Mikrobavlna není jen mimořádně měkká, je také výrazně lehčí.

Mikrovlákno
Tento prodyšný materiál skvěle udržuje tělesné klima a získal si velkou oblibu zejména v oblasti výroby ložního povlečení. Tato lehoučká tkanina nepouští chloupky, je příjemná k pokožce a prakticky se nemusí žehlit. Mikrovlákno se vyznačuje především optimální schopností odvádět vlhkost, díky čemuž zajišťuje po celý rok příjemné klima během spánku.

Microfleece
Microfleece se skládá ze spousty jemných vláken, mezi kterými vznikají hřejivé vzduchové polštářky. Díky tomu je tento materiál neobyčejně lehoučký a zajišťuje vyrovnané tělesné klima. Stejně jako termofleece i microfleece zajišťuje, že tělo zůstane v teple a v suchu. Je však ještě lehčí, a díky tomu je ideální volbou pro funkční vrstvu u sportovního oblečení.

Microtouch
Materiál microtouch je ideální volbou pro oblečení, které se nosí přímo na těle, jako jsou dámské kalhotky. Díky velmi jemné přízi je materiál úžasně hladký a hedvábně jemný. Kromě toho má ještě řadu dalších předností, mezi něž patří např. vysoká kvalita, tvarová stabilita, vysoký komfort nošení, padnoucí střih, mírně lesklý vzhled a snadná údržba.

Modal
Modal je vysoce kvalitní přírodní vlákno na bázi celulózy – je příjemně měkké, lehké, tvarově stabilní a drží si jasnost barev.
Nůž s dutou rukojetí
Výroba nožů s dutou rukojetí je obzvlášť náročná. Rukojeť a čepel se vyrábějí samostatně a teprve následně jsou spojeny. Kvalitní ušlechtilá ocel 18/10 a tvrzená čepelová ocel propůjčují nožům neobyčejnou tvrdost a dlouhou životnost.
Oboustranná košilka
Naše oboustranné košilky mají kulatý výstřih na jedné straně a výstřih do V na druhé straně. Vždy podle toho, kterou stranu si obléknete dopředu, můžete každý den měnit svůj vzhled – přesně podle své chuti a nálady.

Ochrana proti roztočům NOMITE®
Logo NOMITE® zaručuje, že daný produkt je vhodný i pro alergiky. Speciální hustá tkanina nepropouštějící peří ani prachové peří odpuzuje roztoče – pro zdravé spaní.

Organic Cotton
Tento výrobek je vyroben ze 100% bavlny pocházející z ekologické zemědělské produkce. Pěstování v souladu s přírodou, při kterém jsou používána čistě biologická hnojiva a proti škůdcům se bojuje přírodními postupy, významnou měrou přispívá k ochraně lidského zdraví i životního prostředí.
Paměťový efekt
Speciální pěnová látka, která se používá například do košíčků podprsenek, reaguje na tělesnou teplotu: je to příjemně měkký, tvarovatelný materiál, který se dobře přizpůsobuje individuálnímu tvaru, aniž by ztrácel svou podpůrnou funkci.

Pavé
Při osazení typu „pavé“ jsou malé kamínky, například brilianty, osázeny do drahého kovu těsně vedle sebe. Kameny jsou zasazeny pouze v drobounkých kovových zrnkách. Díky tomu vzniká třpyt neobyčejné intenzity, který na sebe strhne veškerou pozornost.

Perly z lasturového jádra
Perly z lasturového jádra jsou vyráběny z jemně namleté perleti z vnitřku lastury. Jsou vždy dokonale kulaté, mají hladký povrch a oslnivě se lesknou.

Pletený fleece
Pletený fleece sestává z hladce pletené vnější strany a nádherně měkoučké vnitřní strany z fleecu. Mezi jemnými fleecovými vlákny vzniká hřejivý vzduchový polštář. Kombinace pleteniny a fleecu poskytuje neobyčejně dobrou tepelnou izolaci a zajišťuje vyvážené tělesné klima.

Plná hovězí kůže
Plná hovězí kůže je lícová vrchní část kůže. Tato část kůže je velmi kvalitní. Vyznačuje se hustým vláknem a v důsledku toho vysokou pevností, odolností a jemností. Aby se z přírodního materiálu stal materiál na výrobu malých skvostů, je zapotřebí provést více než tucet výrobních kroků.

Ponožky/punčochy COOLMAX®
Ponožky COOLMAX® odvádějí vlhkost od těla na vnější stranu, a pomáhají tak udržet nohy v teple a suchu. Ponožky COOLMAX® se vyrábějí z polyesterových vláken s unikátním průřezem od společnosti INVISTA. Tento materiál odvádí tělesnou vlhkost směrem od pokožky ven a nechává ji účinně odpařit na vnější straně textilie.

Ponožky/punčochy THERMOLITE®
Ponožky THERMOLITE®, určené pro vysoký výkon, jsou vyráběny s využitím peciálního dutého vlákna zaručujícího úžasnou hřejivost materiálu při zachování jeho lehkosti.

Postele boxspring
Postele boxspring jsou komplexní lůžkové systémy, které nepotřebují ani lamelový rošt, ani klasickou postelovou konstrukci. Za vysoký komfort při spaní budete děkovat specifické konstrukci, u níž tvoří základnu systému spodní matrace boxspring: vysoce kvalitní dřevěná konstrukce s integrovaným pružinovým jádrem, díky němuž není lamelový rošt vůbec potřeba. Horní matrace zajišťuje maximálně komfortní ležení díky tomu, že se přizpůsobí anatomicky a individuálně správné poloze těla při spaní.

Potisk flockem
Pro potisk flockem je charakteristický sametový, plastický vzor. Oproti technice, kterou jsou textilie potiskovány běžně, si potisk flockem uchovává zářivé barvy a jemňoučkou strukturu po velmi dlouhou dobu. Barevné charakteristiky se nemění ani po mnoha vypráních a potisk neztrácí sametový 3D efekt. Skvěle vypadá třeba na hedvábně lesklém taftu.

Protect Light
Všechny naše produkty, které nesou toto logo, jsou vybaveny reflexními prvky, jež zajišťují zvýšenou viditelnost za tmy, při špatné viditelnosti a v rámci silničního provozu. Díky tomu se do svého cíle dostanete nejen rychleji, ale také bezpečněji.
Reflektor Recco®
Lokalizační systém Reflektor Recco® slouží k rychlé lokalizaci obětí laviny. Recco je reflektorový lokalizační systém integrovaný přímo do oblečení lyžaře nebo snowboardisty. Při zavalení lavinou záchranáři vysílají ze speciálních přístrojů radarové signály a tyto signály reflektor Recco odráží, a lokalizuje tím záchranářům přesnou pozici zavaleného. Doba hledání obětí laviny se tak významně zkracuje. Reflektor Recco® funguje permanentně a není třeba jej nabíjet bateriemi. Díky tomu trvale zajišťuje potřebnou bezpečnost.

Renforcé
Renforcé je hladký a jemný materiál z čisté bavlny. Rychle saje vlhkost a přitom je velmi šetrný a jemný k pokožce. Jeho schopnost vyrovnávat teplotu z něj činí jemný materiál ideální pro spaní za teplých i chladných nocí.

Růženín
Růženín vděčí za své jméno svému jemně růžovému zabarvení. Díky jedinečnosti prostředí, ve kterém tyto kameny vznikají, je každý kámen svým způsobem jedinečný. Růženíny tak mohou být temně zastřené, ale také něžně průsvitné.
Satén
Satén je velmi jemná, hladká bavlněná tkanina, která je neobyčejně měkká. Satén je mírně chladivý, příjemně přiléhá k pokožce a ideálně se tak hodí především na teplejší noci. Satén je vysoce kvalitní, dobře pojímá vlhkost a okouzluje svým decentním leskem.

Seprání garment washed
Seprání garment wahed je speciální proces praní konfekčního oblečení po jeho zhotovení. Díky tomu je výrobek chráněn proti srážení, je příjemně měkký na dotyk a získá lehce opraný vzhled.

Silikon
Silikon je úžasně pružný, a proto je ideálním materiálem na pečicí formy. Silikon Vám umožní dosáhnout skvělého výsledku pečení, neboť díky nepřilnavému povrchu lze upečený výrobek z formy bez problémů vyklopit. Vymazávání pečicí formy již vůbec není nutné. Navíc se silikonové formy dají skládat do sebe, takže zabírají velmi málo místa.

Softshell
Softshellové oblečení je ideálním doplňkem k oblékání ve vrstveném stylu (tzv. „cibule“). Zajišťuje konstantní tělesní klima a vysoký komfort nošení a přitom je velmi lehký. Tento měkký, elastický materiál nabízí optimální volnost pohybu a je ideální pro venkovní aktivity, neboť chrání před větrem a chladem a je vysoce odolný.

Solární lampa
Pomocí solárních lamp můžete rychle a snadno zajistit působivé osvětlení zahrady. Solární svítidla, která lze instalovat bez velkých výdajů, ponoří Vaši zahradu již po několika málo hodinách do překrásného světla. Navíc jsou solární lampy nezávislé na elektrickém proudu. Prostřednictvím fotovoltaického procesu se sluneční světlo během dne převádí na elektrickou energii a ukládá se do akumulátoru. V noci je uložená energie uvolňována do žárovky solární lampy a Vaše zahrada může i v noci zářit v celé své kráse.

Stahovací prádlo (Body Forming)
Stahovací prádlo s efektem tvarování postavy tvaruje a podporuje ženskou postavu a dokáže vyčarovat štíhlou siluetu. Košilky, kalhotky do pasu i běžné kalhotky mají vysoký obsah elastanu, speciální střih a zesílené zóny, které podporují a modelují postavu. Materiál je přitom nesmírně pohodlný, neboť se přizpůsobuje postavě působením tělesného tepla. Maximální komfort tohoto prádla je zaručen také díky absenci zjevných švů a díky obzvlášť plochému zakončení: i pod přiléhavým oblečením zůstává toto prádlo prakticky neviditelné.

Sterlingové stříbro
Stříbro 925/1000 je naprosto zvláštní drahý kov. Jedinečným způsobem odráží světlo. Tchibo každý stříbrný šperk zušlechťuje rhodiem, což je jeden z platinových kovů. Díky této úpravě je stříbro chráněno proti černání a šperk si dlouho uchovává svůj fascinující lesk.

Střižní vlna
Jemná vlněná vlákna se vyznačují mimořádnou elasticitou a jemností. Střižní vlna je prodyšná, lehká, měkká a obzvlášť hřejivá.

Stříbřené sklo
Stříbřené sklo známé také pod názvem sedlácké sklo je sklo se stříbřitým třpytem. Za své jméno vděčí skutečnosti, že bylo v 19. století používáno hlavně na venkově. Stříbřené sklo se vyrábí z dvoustěnného skla, přičemž dutina mezi oběma vrstvami skla je postříbřena roztokem dusitanu stříbrného. Stříbřené sklo je prakticky k nerozeznání od pravého stříbra a dnes se používá hlavně k výrobě dekoračních předmětů.

Symbol FSC
Značkou FSC jsou oceňovány produkty, na jejichž výrobu je používáno dřevo z lesů obhospodařovaných ekologickým způsobem – toto dřevo je nezávisle certifikováno podle přísných směrnic FSC®.

Systém Safety Key
Bezpečnostní systém, který vytváří spojení mezi běžcem a tréninkovým počítačem. Pokud se magnet, který je připevněný k počítači, tahem spojovacího lana uvolní, např. v důsledku klopýtnutí, běžecký pás se vypne.

Systém Wind Protection
Systém ochrany proti větru – absolutně větruvzdorný, nepromokavý a obzvláště prodyšný. Funkční oděvy se systémem Wind Protection jsou ideální pro outdoorové aktivity – jsou totiž absolutně větruvzdorné, a přitom prodyšné.
Šamot
Šamot se vyrábí vypalováním hlinitého materiálu s příměsemi. Šamotová deska se vyznačuje tím, že dokáže optimálně a na dlouhou dobu absorbovat teplo. Deska teplo následně pomalu opět vydává, takže pizza nebo chleba pečené na této desce jsou neobyčejně křupavé – jako z kamenné pece.
Teflon®
Teflon® je speciální prodyšná ochrana vlákna, díky níž bude Vaše sportovní oblečení chráněno proti vnějším vlivům. Funguje jako ochranný štít a přitom je prodyšný. Vlhkost ani nečistota nemohou proniknout do tkaniny a uškodit Vašemu oblečení.

Technologie mikrokapslí Outlast®
Při sportovních aktivitách produkujete nadměrné množství tělesného tepla. Miliony mikrokapslí ve speciálních zónách našeho funkčního prádla, přizpůsobených tělu, toto teplo odebírají a ukládají. Jakmile přestanete být aktivní, Vaše tělo začne potřebovat teplo a kapsle vydají uložené teplo. Díky tomu nemůžete prochladnout ani se nemůžete přehřát: tato technologie udržuje během sportování i po něm optimální tělesné klima.

TENCEL®
Toto nově vyvinuté vlákno se získává ze surového dřeva. Vyznačuje se výborno pevností – jak v mokrém, tak v suchém stavu. Textilie obsahující TENCEL® jsou mimořádně lehké, skvěle absorbují vlhkost a při praní se srážejí zcela zanedbatelně.

Termofleece
Termofleece sestává ze spousty jemných vláken, mezi nimiž se tvoří hřejivé vzduchové polštářky. Díky tomu je tento materiál neobyčejně lehoučký a zajišťuje vyrovnané tělesné klima.

tesa® MOLL®
Osvědčená a inovativní technologie tesa® je základem i u produktového portfolia tesa® MOLL®. Vysoce kvalitní těsnicí a izolační sortiment nabízí spolehlivou ochranu před chladem, průvanem a hlukem a manipulace s ním je obzvlášť jednoduchá. Takto lze s malými náklady ušetřit spoustu energie.

Textilie COOLMAX®
Textilie COOLMAX® byly vyvinuty za účelem odvádění tělesné vlhkosti od pokožky ven a lepšího schnutí oblečení. To Vám umožňuje zůstat v teple a suchu. Textilie COOLMAX® nabízejí špičkový výkon a komfort díky použití patentovaných polyesterových vláken s unikátním průřezem s mikrokanálky a/ nebo speciálně vyvinutých látek se speciálními polyesterovými vlákny různé síly. Díky tomu je vlhkost rychleji odváděna na vnější plochu tkaniny. COOLMAX® je ochranná známka společnosti INVISTA.

Tlak páry
Tlak páry odmašťuje a čistí: je to účinný způsob likvidace bakterií, mikrobů a roztočů ekologickým způsobem.

TRAUMPASS
Produkty opatřené logem Traumpass obsahují výhradně nové prachové peří a peří první třídy. Výrobci používající toto logo jsou certifikováni a pravidelně kontrolováni akreditovanými zkušebními ústavy.
Uměle pěstované sladkovodní perly
Uměle pěstované sladkovodní perly jsou přírodní produkt vysoké kvality. Jejich jedinečný třpyt je výsledkem nesčetných tenounkých vrstviček perleti, které vznikly uvnitř perlorodky. Sladkovodní perly Vás očarují svým jemným třpytem, který je výrazem jejich vysoké kvality. Skládají se z mnoha a mnoha tenounkých vrstviček perleti, jež vznikly uvnitř perlorodky.

Uměle pěstované tahitské perly
Uměle pěstované tahitské perly jsou produkovány perlorodkami žijícími v jižní části Tichého oceánu. Jedná se o jediné přírodně černé uměle pěstované perly. Zaručeně Vás zaujmou svým tajemným černým až černozeleným barevným odstínem a intenzivním třpytem.

Úprava proti skvrnám
Úprava Advanced Teflon® proti skvrnám zabraňuje absorbování tekutiny na vodní a olejové bázi do tkaniny – tekutina zůstává na povrchu. Ostatní skvrny se dají snadno vyčistit a suchou nečistotu můžete snadno okartáčovat.

Úprava Tubiguard®
Úprava Tubiguard® neabsorbuje vlhkost, a brání tak proniknutí vlhkosti a nečistoty do tkaniny. Materiál zůstává prodyšný a rychle schne.
Velurová kůže
Velurová kůže je vysoce kvalitní kůže se sametovým povrchem. Je přilnavá, pružná a optimálně se přizpůsobí tělu. Jakožto pravá kůže má dlouhou životnost, je prodyšná a zároveň nepropouští vítr, takže zajišťuje vyvážené tělesné klima.

Viscoelastická pěna
Jakmile začne tělesné teplo a váha těla působit na pěnu, pěna se pomalu optimálně přizpůsobí obrysům těla a tlak rozloží přes celou plochu. Tímto způsobem je zajištěna dokonalá relaxace svalstva.

Vlákno Black LYCRA®
Tento černý elastan používáme při výrobě tmavého a černého oblečení. Velká výhoda tohoto typu vysoce elastického vlákna: U tmavých látek se snižuje viditelnost elastanu, což výrazně omezuje efekt „průhlednosti“ materiálu. Vaše outfity tak budou nejen držet tvar, ale zachovají si také intenzivní, stejnoměrnou barvu. Černé vlákno Black LYCRA® zůstává černé – i po mnoha vypráních.

Vlákno Black Xtra Life LYCRA®
Elastanové vlákno Black Xtra Life LYCRA® je vůči potu, UV záření, chlóru a olejům, které mohou být obsaženy v ochranných prostředcích proti slunečnímu záření, odolnější než běžné elastany. Použití vlákna Black Xtra Life LYCRA® pomáhá prodloužit životnost Vašich plavek a minimalizovat nepříjemné vytažení materiálu. Vlákno se barví v rámci procesu předení, a proto černá barva neztrácí svou intenzitu ani po mnoha vypráních. Vaše plavky si tak podrží nejen svou intenzivní, stejnoměrnou barvu, ale i původní tvar.

Vlákno LYCRA®
LYCRA® je ochranná známka pro elastan; jejím vlastníkem je společnost INVISTA. Vlákna LYCRA® se mohou protáhnout na čtyřnásobek až sedminásobek původní délky a pak – jakmile napětí povolí – se vrátí zpět do své původní délky. Značkové vlákno LYCRA® tak díky své jedinečné elasticitě a schopnosti vrátit se do původního tvaru zdokonaluje všechny tkaniny a oděvy, v nichž je použito, neboť jim propůjčuje vysoký komfort nošení, tvarovou stabilitu a rychlé zotavení látky po zmačkání. Tímto vysoce elastickým a nesmírně jemným vláknem jsou vybaveny zejména textilie, u nichž je důležitý perfektní tvar a tvarová stabilita.

Vlákno TACTEL®
Speciální vlákno TACTEL® umožňuje, aby oděvní kousky byly měkké, jemné, prodyšné a krásně lehoučké. Podle testů je vlákno TACTEL® minimálně dvakrát měkčí a o 20 procent lehčí než většina ostatních vláken. Schne osmkrát rychleji než bavlna, a navíc je krásně měkké a lehké. Díky své měkkosti a lehkosti je vlákno TACTEL® hojně využíváno a je volbou číslo jedna pro naše sportovní podprsenky nebo spodní prádlo. TACTEL® je značka společnosti INVISTA.

Vlákno Xtra Life LYCRA®
Elastanové vlákno Xtra Life LYCRA® bylo vyvinuto speciálně pro plavecké oblečení. Toto vlákno je ve srovnání s jinými elastany odolnější vůči chloru, UV záření, teplu a olejům, které mohou být součástí přípravků proti slunci. Použití vlákna Xtra Life LYCRA® pomůže prodloužit životnost Vašich plavek a minimalizovat nepříjemné vytažení materiálu. Nabízí vysokou, trvalou elasticitu, je odolné proti chlóru a rovněž proti UV záření, a proto se skvěle hodí na výrobu plaveckého oblečení.

Vlna
Abychom dosáhli optimálních charakteristik, rozhodli jsme se zkombinovat u našich funkčních triček vlákna, jež jsou skvěle prodyšná a dobře odvádějí vlhkost, s vlnou. Vlna totiž není jen příjemně měkká, ale dokáže také výborně vyrovnávat teploty. Výsledkem je vysoce funkční, vlněně hřejivá materiálová směs pro úžasně dobrý pocit.

Vodní sloupec
Hodnota vodního sloupce je výška vody, které materiál odolá, aniž by vodu propustil. Čím vyšší tato hodnota je, tím déle materiál odolává proniknutí vlhkosti. Od 1.300 mm se oděv považuje za nepromokavý.

Vrstvené sklo
Vrstvené sklo sestává minimálně ze dvou vrstev skla v různých barvách. Umělecky tvarované sklo je obzvlášť kvalitní a náročné na výrobu.

Vysoce účinná membrána ve spolupráci se SympaTex®
Bez ochrany proti dešti se prostě neobejdete! Perfektní outdoorová bunda nejenže odpuzuje vodu, ale je také nepromokavá. Ve spolupráci se SympaTex® jsme vyvinuli vysoce funkční trekingové bundy. Svrchní materiál této bundy odolá vodnímu sloupci 10 000 mm: tím splňuje ty nejvyšší nároky. Bundy jsou vybaveny vysoce účinnou membránou: Prodyšná membrána brání pronikání vodních kapek a současně odvádí tělesnou vlhkost na vnější stranu. Díky tomu jste chráněni před deštěm a můžete být tělesně aktivní, aniž byste se pod bundou nepříjemně potili
Záhněda
Záhněda se vyznačuje jemným kouřovým zabarvením v hnědavých odstínech, které jsou ve světě drahokamů jinak spíše vzácné. Ve spojení s lesklým stříbrem je tento průhledný až jemně průsvitný drahokam ztělesněním ryzí elegance.

Zirkon
Zirkon je nejkrásnější ze všech umělých kamenů. V lesku ho překoná pouze jeho přírodní vzor, diamant.

Zlato
Zlato patří mezi nejcennější ušlechtilé kovy. Aby bylo ještě pevnější, vytvářejí se slitiny zlata s různými kovy. Spojením se stříbrem, mědí nebo palladiem vzniká žluté, červené nebo bílé zlato. Čím vyšší je podíl ryzího zlata, tím je zlato kvalitnější a cennější. Např. v případě zlata 585/1000 činí podíl zlata 585 z 1000 dílů.
Žakár
Prostřednictvím náročné techniky tkaní vznikají velkoplošné obrazové vzory, díky nimž je vysoce kvalitní žakárová tkanina tak jedinečná. Tato technika byla pojmenována po svém tvůrci Josephu Mariu Jacquardovi (1752–1834), tkalci hedvábí z Lyonu.

Žerzej
Pletenina z čisté bavlny je krásně poddajná a příjemně měkká. Je charakteristická vysokou savostí, která zajišťuje rychlou absorpci vlhkosti. Žerzejové povlečení se navíc snadno udržuje, protože se nemusí žehlit.