DIY nápady na pěkné jarní dekorace

Překrásné pastelové barvy, něžné květy a hravé nápady na dekorace: S našimi návody na ruční výrobu a mnoha kreativními tipy vnesete do svého domova jaro.

Jarní dekorace na stůl s květinami i bez nich

Po dlouhé, šedé a studené zimě už skoro nečekáme, že do našich domovů konečně zavítají svěží a veselé barvy. Dny jsou stále delší, sluníčko čím dál častěji vykukuje z oblohy a čas k ""zachumlání"" je pryč. Do domovů je zase třeba vnést řád, schovat tmavé svetry dozadu do skříně a na trhu přidat do nákupního košíku první jarní květiny.

Prostě ten správný čas pozvat přátele i rodinu domů a společně s nimi oslavit jaro! Máme pro Vás 2 nápady na jarní prostřené stoly a okna: květinový hravý konferenční stolek s ručně vytvořenými DIY minimájkami a jedna zcela strohá večeře s přáteli ve výrazných barvách a vzorech. Přejeme Vám hodně zábavy při dekoracování!

Stolní dekorace 1 – Rozkvetlý stolek:
Konferenční stolek s jarními květinami

Sotva co jiného oživí konferenční stolek více než čerstvé květiny. Ale nemusí být pokaždé ve váze! Pro setkání nad kávou to pryskyřníky a spol. rády vydrží také bez vody a okouzlí hosty v hezké úpravě na horním patře etažéru, jenž slouží jako optický střed prostřeného stolu.

Kdo si rád po zimě plné šedých odstínů prostře stůl v něžných a svěžích barvách, může obalit nožku etažéru krepovým papírem v pastelových tónech. Krepové papírové stuhy můžete také jednoduše uvázat na opěradla židlí a připomenout tak jarní lehkost májky se stuhami povlávajícími ve větru. Svou velkou lásku k detailu můžete projevit připnutím malých jmenovek nebo přáníček ke stuhám. Obrázek májky jako symbolu jara a blížícího se léta lze vedle židlí použít i v podobě milého detailu Vaší stolní dekorace.
Blumendeko für den Tisch
Blumendeko für den Tisch
Blumendeko für den Tisch
Blumendeko für den Tisch
Blumendeko für den Tisch

/

Blumendeko für den Tisch
Blumendeko für den Tisch
Blumendeko für den Tisch
Blumendeko für den Tisch
Blumendeko für den Tisch

/

Např. díky ručně vytvořeným minimájkám, které můžete v každém menu upevnit do dezertu. Vaši hosté se jistě neubrání obdivným výkřikům ""Jééé"" a ""Páááni"". Minimájky lze vytvořit jednoduše v několika krocích, obrázkový návod naleznete níže. Náš tip na dekoraci pro bohatší jarní atmosféru na stole: květiny, květiny, květiny. Buďte velkorysí a kreativní s květinami a kvítky a rozhoďte je na stůl, kde je vždy dost místa. Květin není nikdy dost a díky pohledu na ně rozkvete Vaše duše!

Stolní dekorace 2 - DIY Minimájka
Návod krok za krokem

Materiál:
- Malé věnečky ze zimostrázu, průměr cca 7,5 cm
- Papírové slámky
- Různobarevné hedvábné stuhy, šířka 3 mm
- Nůžky
- Kousek lepenky, šířka cca 7,5 cm

Oviňte hedvábné stuhy (začněte s jednou barvou) několikrát kolem lepenky a prostřihněte očka na jedné straně nůžkami. Tak získáte několik cca 15 cm dlouhých kousků saténových stuh.

Opakujte tento postup s dalšími barvami, abyste od každé barvy měli cca 4 kousky.
Anleitung Mini Maibaum Schritt 1

Položte kousky hedvábných stuh dvojitě pod zimostrázový věnec, aby vznikla očka.
Anleitung Mini Maibaum - Schritt 2

Protáhněte oba kousky otevřené strany očkem a silně je utáhněte.

Opakujte tento krok vždy s jinou barvou kolem věnce se všemi zbylými barvami a stuhami, dokud není věnec pěkně omotaný.
Anleitung Mini Maibaum - Schritt 3

Nyní pro věnec vytvořte zavěšení na slámce:
Přivažte další kousek hedvábné stuhy na každé protilehlé straně dvojitým uzlem. Obě stuhy by měly být dlouhé cca 12 cm, aby šly dobře přivázat na věnec.

Když upevníte stuhy na všech 4 stranách, vznikl závěsný věnec.
Anleitung Mini Maibaum - Schritt 4

Vystřihněte nůžkami kříž na jednom konci slámky. Tak v dalším kroku lépe umístíte závěsky a nesesmeknou se.
Anleitung Mini Maibaum - Schritt 5

Zavěste závěsný kříž do kříže slámky a dbejte při tom na to, aby zimostrázový věnec visel rovně.
Anleitung Mini Maibaum - Schritt 6

Nyní zafixujte závěsek ještě krátkým kusem hedvábné stuhy a pevným dvojitým uzlem. První májka pro Vaši stolní dekoraci je hotová.
Anleitung Mini Maibaum - Schritt 7

Stolní dekorace 3 – Prosíme ke stolu:
Čisté linie a výrazné barvy pro večeři s přáteli

Zcela v protikladu k hravě květinově prostřenému konferenčnímu stolku v lehkých pastelových odstínech a s čerstvými květinami, zveme večer naše hosty k moderně elegantnímu prostřenému stolu.

S čistými liniemi a vzory, kombinovaný s výraznými doplňkovými barvami a elegantním stříbrem je tento styl spíše věcný, ale přesto je zde patrná velká láska k detailu.

Zlatým hřebem této neotřelé varianty stolní dekorace je žádoucí ""chevronový"" nebo také cikcak vzor, který se na ručně vytvořeném prostírání objevuje v klasické černobílé kombinaci.

Umístěný na úzkém, bílém ubrusu k sobě přitáhne všechny pohledy a ihned dává najevo, že ""zde se dnes večer nudit nebudeme!"" Černobílá v kombinaci s výraznou barvou, jako je např. fuchsiová, vytváří překrásný, působivý barevný svět.
Tischdeko mit kräftigen Farben
Tischdeko mit kräftigen Farben
Tischdeko mit kräftigen Farben

/

Tuto variantu stolní dekorace si ovšem můžete jednoduše vytvořit sami pomocí jednoduchých a levných prostředků: Prostírání je vyrobeno z jednoduchého dárkového papíru nastříhaného z role. Kreativní možnosti pro Vaši stolní dekoraci jsou také téměř bez hranic: prakticky každý dárkový papír, jehož vzor se Vám líbí, můžete 2, 3 pohyby nůžek přetvořit na prostírání nebo běhoun na stůl.

Nyní je třeba přidat co nejvíce doplňků ve zvolené barvě, u nás fuchsiové. Zde může skvělý akcent utvořit např. jednoduchá hedvábná stužka v ladící barvě, která bude položena přes prostírání.

Bílý servis na prostírání může dokonce být ještě upraven za použití doplňkové barvy; např. ručně potištěnými kulatými menu kartami, které lze jednoduše položit na talíř nebo na polévkový talíř. K tomu Vám naprosto postačí jednoduchý grafický program, jako např. PowerPoint, a domácí barevná tiskárna.

Nádech elegance propůjčíte své stolní dekoraci kromě toho i doplňky z ušlechtilého stříbra. Nabízí se příbory, stojánky na svíčky a misky i šálky a hrnečky. Do stojánků na svíčky můžete dokonce umístit svíčky ve zvolené doplňkové barvě.
Tischdeko mit kräftigen Farben
Tischdeko mit kräftigen Farben
Tischdeko mit kräftigen Farben
Tischdeko mit kräftigen Farben
Tischdeko mit kräftigen Farben
Tischdeko mit kräftigen Farben

/

Tischdeko mit kräftigen Farben
Tischdeko mit kräftigen Farben
Tischdeko mit kräftigen Farben

/

Kdo má, doplní svou stolní dekoraci ještě barevně ladícími podtácky, kroužky na ubrousky nebo tím, co Vaše domácnost v této barvě ještě nabízí. Buďte kreativní, někdy jsou to malé věci, které se jako by nehodí, ale ve výsledku působí jako báječná stolní dekorace.

Hodně zábavy při dekorování!

Krásné okenní dekorace – průzračné nápady pro Vaše okna

Okna vnáší do našich domovů světlo. Poskytují pohled ven a starají se o toužebný zdroj denního světla. Ale kromě toho nabízí také skvělý rámec pro krásnou dekoraci.

Květiny na parapetu jsou zde klasikou, ale zde možnosti nekončí. Ukážeme Vám dva zcela odlišné kreativní nápady na dekorace, se kterými Vaše okenní tabulky budou každé roční období přitahovat pohledy zvenku i zevnitř!

Tip na okenní dekoraci 1:
Převislé květiny – Závěsné okenní dekorace

Abyste zdůraznili výšku prostoru, jsou závěsné okenní dekorace velmi krásným nápadem. Kdo má garnýže, má tak také vhodné zavěšení pro nové trendy květinových závěsných košů. Hlavně macramé je nyní v kurzu u kreativních nadšenců. Komu se nechce vázat, sáhne jednoduše po šálcích na kávu, jejichž oušky protáhnete stuhu, zavěsíte je a osadíte malými (umělými) květinami.

Návod:

Vezměte si několik kávových šálků, protáhněte oušky požadovanou délku stuhy a uvažte dvojitým uzlem, aby vznikly dva stejně dlouhé konce. Tyto konce nyní upevněte na garnýže tak, že vznikne smyčka. Pak se zaměřte na osazení květinami. Protože zalévání by v této šikmé pozici mohlo být obtížné, variantou jsou umělé květiny. Především protože se podle druhu květiny dají ještě trochu ohýbat, aby ""rostly"" více nahoru.

Pro tyto nápady na dekorace se hodí převážně ta okna, která se pouze vyklápí na ventilaci. Kdo by chtěl ozdobit okna, která se otevírají, nebo dveře na terasu, pro toho se hodí následující tip na dekoraci oken.
Schwebende Blumen
Schwebende Blumen
Schwebende Blumen
Schwebende Blumen
Schwebende Blumen

/

Tip na okenní dekoraci 2:
Kreativní tabulky – dekorace na okenní tabulky

Ať už je venku šedo a prší, nebo se do okenních tabulek opírají hřejivé sluneční paprsky – krásné obrázky na okna vždy vykouzlí dobrou náladu a můžete je obdivovat v plné kráse i při otevření oken! Místo nůžek, papíru, lepidla a návodu na tvoření potřebujete pouze křídu na okna. Ty dostanete v mnoha různých barvách. Jsou vhodné na sklo a zrcadlo a vykouzlíte jimi filigránové motivy nebo pestré malůvky na okenní tabulky – které lze zcela rychle a jednoduše nechat zmizet po setření vlhkým hadříkem, pokud máte chuť na nový obrázek na okně nebo znovu mít volný výhled do zahrady nebo do sousedství. Kreativitě se nekladou žádné meze!

Podle ročního období se nejlépe uplatní sezónní motivy – během zimy sněhové vločky tančící po oknech nebo ozdobený zářící stromek a na jaře a v létě na skle rostou něžné úponky a květiny, na kterých sedí roztomilí ptáčci. Trendy kaligrafické motivy jsou poutavé během celého roku!

Návod:

K pomalování okenních tabulek dostaňte tekutou křídu pumpováním do špičky tužky a podle chuti pomalujte vnitřní stranu okenních tabulek. Kdo si není jistý nebo nechce malovat volně z ruky, může si vytisknout motivy na papír a tyto z venku přilepit na okno lepicí páskou, aby se zevnitř dal motiv obkreslit.

A pokud je Váš motiv hotový, můžete si nyní vychutnat pohled zevnitř nebo se svou kreativitou potěšit zvenčí. Hodně zábavy!
Fensterdeko auf den Scheiben
Fensterdeko auf den Scheiben
Fensterdeko auf den Scheiben
Fensterdeko auf den Scheiben
Fensterdeko auf den Scheiben

/

Tchibo kategorie pro kutily & tvoření

Psací & modelářské potřeby

Zde naleznete doplňky, potřeby, pracovní nástroje a příslušenství pro své DIY nápady.

Bytové doplňky

Objevte naše doplňky do bytu.

Vyzdobte si byt

Tchibo Praha, spol. s r.o.

Objevit ještě víc

Do kolekce Do kolekce
  • Povlak na dekorační polštářek
249
199
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 199 Kč
-20 %
Povlak na dekorační polštářek
249
199
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 199 Kč
1 290
799
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 649 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 799 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 599 Kč
-35 %
-38 %
-25 %
Přehoz na postel, cca 140 x 200 cm
Přehoz na postel, cca 180 x 200 cm
Přehoz na postel, cca 90 x 200 cm
999
649
1 290
799
799
599
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 649 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 799 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 599 Kč
Pololněné závěsy, 2 ks
1 490
Povlak na dekorační polštářek
249
  • Běhoun na stůl
299
199
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 199 Kč
-33 %
Běhoun na stůl
299
199
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 199 Kč
zbývá pár kusů
  • Dekorační láhev s LED
399
219
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 219 Kč
-45 %
Dekorační láhev s LED
399
219
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 219 Kč
zbývá pár kusů
  • Svíčky z pravého vosku s LED, 2 ks
399
299
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 299 Kč
-25 %
Svíčky z pravého vosku s LED, 2 ks
399
299
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 299 Kč
  • Povlak na dekorační polštářek
279
179
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 179 Kč
-35 %
Povlak na dekorační polštářek
279
179
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 179 Kč
zbývá pár kusů
Svíčky z pravého vosku s LED, 2 ks
399
zbývá pár kusů
Světelný řetěz s mikro LED, květy
199
  • Povlak na dekorační polštářek
249
129
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 129 Kč
-48 %
Povlak na dekorační polštářek
249
129
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 129 Kč
  • Svíčky na vánoční stromeček s LED, 12 ks, stříbrné
999
749
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 749 Kč
-25 %
Svíčky na vánoční stromeček s LED, 12 ks, stříbrné
999
749
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 749 Kč
-28 %
Dlouhé svíčky z pravého vosku s LED, 2 ks, zlato-krémově bílé
349
249
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 249 Kč
  • Dlouhé svíčky z pravého vosku, s LED, 2 ks
349
249
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 190 Kč
-28 %
Dlouhé svíčky z pravého vosku, s LED, 2 ks
349
249
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 190 Kč
Světelný řetěz LED
349
  • Špička na vánoční stromek s LED
499
349
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 349 Kč
-30 %
Špička na vánoční stromek s LED
499
349
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 349 Kč
  • Dekorační polštář
799
349
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 349 Kč
-56 %
Dekorační polštář
799
349
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 349 Kč
  • Světelný řetěz s LED
399
299
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 299 Kč
-25 %
Světelný řetěz s LED
399
299
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 299 Kč
  • Světelná větvička s LED
349
179
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 179 Kč
-48 %
Světelná větvička s LED
349
179
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 179 Kč
  • Povlak na dekorační polštářek
249
129
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 129 Kč
-48 %
Povlak na dekorační polštářek
249
129
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 129 Kč
LED světelný řetěz se sušenými květy
499
zbývá pár kusů
  • Světelný řetěz s LED a ptáčky
449
229
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 229 Kč
-48 %
Světelný řetěz s LED a ptáčky
449
229
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 229 Kč
zbývá pár kusů
  • Čajové svíčky LED z pravého vosku, zlaté, 4 ks
199
149
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 149 Kč
-25 %
Čajové svíčky LED z pravého vosku, zlaté, 4 ks
199
149
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 149 Kč
Skleněná koule s LED
399
zbývá pár kusů
Svíčky z pravého vosku s LED, 2 ks, bílé
Svíčky z pravého vosku s LED, 2 ks, tmavě zelené
Svíčky z pravého vosku s LED, 2 ks, červené
399
399
399
zbývá pár kusů
Dekorativní kámen s LED
199
  • Světelný mikrořetěz s LED, Kapky
249
129
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 129 Kč
-48 %
Světelný mikrořetěz s LED, Kapky
249
129
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 129 Kč
  • Dekorační zajíček s LED
349
179
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 179 Kč
-48 %
Dekorační zajíček s LED
349
179
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 179 Kč
zbývá pár kusů
  • Dekorační povlak na polštář
249
179
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 179 Kč
-28 %
Dekorační povlak na polštář
249
179
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 179 Kč
zbývá pár kusů
zbývá pár kusů
  • Zátka s LED
229
179
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 179 Kč
-21 %
Zátka s LED
229
179
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 179 Kč
zbývá pár kusů
1