Schließen
Vanocni peceni

Pečení vánočního cukroví!

Když se z pečicích plechů poprášených moukou line neodolatelná vůně vlastnoručně upečených vanilkových rohlíčků, skořicových hvězdiček a máslového cukroví, jsou Vánoce už prostě ve vzduchu. Jsme přesvědčeni, že výborných receptů na vánoční cukroví není nikdy dost, a proto Vám prozradíme několik našich oblíbených. Hodně zábavy při pečení!

Nejlepší recepty na cukroví

Skořicové hvězdičky
Skořicové hvězdičky

Suroviny:

  • 2 bílky
  • 1 špetka soli
  • 150 g jemného cukru
  • ½ čajové lžičky čerstvě vymačkané citrónové šťávy
  • 200 g mletých mandlí
  • 1 zarovnaná čajová lžička mleté skořice
  • 1 špetka mletého hřebíčku
Na cca 24 kusů | Příprava: 1 hodina | Pečení: 15 minut | 80 kcal na kus
1. Z vaječných bílků, k nimž přidáte sůl, ušlehejte ručním šlehačem tuhý sníh. Během šlehání postupně po troškách přidávejte cukr. Pak přidejte citrónovou šťávu a dále šlehejte, dokud sníh nebude nádherně lesklý. 3–4 polévkové lžíce sněhu si odložte stranou na glazuru.
2. Mandle smíchejte s mletou skořicí a s mletým hřebíčkem. Směs mandlí zamíchejte do sněhu a z hmoty vypracujte dobře tvarovatelné těsto.
3. Troubu předehřejte na 150 °C (horkovzdušnou troubu na 130 °C). Navlhčenou čajovou lžičkou rozdělte těsto do 24 otvorů v silikonové pečicí formě a zarovnejte dohladka.
4. Nahoru pak položte horní díl silikonové formy. Připravenou sněhovou hmotu naneste rovnoměrně a přesně špičatým nožem na hvězdičky z těsta. Pečte v troubě (na dolní pozici) cca 15 minut. Hvězdičky by měly zůstat světlé. Formu vyndejte z trouby a nechte hvězdičky ve formě vychladnout. Po vychladnutí opatrně uvolněte cukroví z prohlubní.

Recept: © GRÄFE UND UNZER VERLAG GmbH, Mnichov (C.Richon: „Weihnachtsplätzchen“)
Čokoládové sušenky
Čokoládové sušenky

Suroviny:

  • 125 g změklého másla
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 100 g mouky
  • 87,5 g škrobu
  • 300 g polohořké čokoládové polevy
Na 12 ks | Příprava: 25 minut | 30 minut + 1 hodina chlazení | Pečení: 15 minut | 125 kcal na kus  
1. Máslo a moučkový cukr s bílky šlehejte ručním šlehačem s nástavcem na sníh tak dlouho, dokud nevznikne hmota krémové konzistence. Vanilkový lusk podélně rozkrojte, dřeň vykrojte malým nožem a vmíchejte do krémového základu. Mouku smíchejte se škrobem, přidejte ji k máslové hmotě a vypracujte hladké těsto. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte 30 minut odpočívat v ledničce.
2. Troubu předehřejte na 175 °C (horkovzdušnou troubu na 160 °C). Pečicí plech vyložte pečicím papírem. Z těsta vyválejte na pomoučené pracovní ploše placku silnou cca 3 mm. Pomocí vykrajovátka vykrojte 12 sušenek, položte je na plech a v troubě je (na střední pozici) pečte cca 15 minut dozlatova. Vyndejte plech z trouby, sundejte pečicí papír i se sušenkami z plechu a nechte vychladnout.
3. Mezitím rozpusťte v horké vodní lázni polevu. Vždy 2 polévkové lžíce tekuté polevy nalijte do prohlubní silikonové formy, polevu uhlaďte a nechte min. 1 hodinu tvrdnout (v ledničce to půjde rychleji). Pak tabulky z polevy opatrně uvolněte ze silikonové formy a případně odstraňte přebytečné okraje.
4. Do každého ze 4 rohů na každé sušence kápněte trochu tekuté polevy (bude fungovat jako pojivo) a přiklopte tabulkou z polevy. Hotové čokoládové sušenky uchovávejte v chladu.

Recept: © GRÄFE UND UNZER VERLAG GmbH, Mnichov (C.Richon: „Weihnachtsplätzchen“)
Srdíčka s oříšky kešu a karamelem
Srdíčka s oříšky kešu a karamelem

Suroviny:

  • 60 g cukru
  • 40 g oříšků kešu
  • 180 g mouky
  • sůl
  • 2 polévkové lžíce hnědého třtinového cukru
  • 2 balení vanilkového cukru s příchutí bourbonu
  • 60 g smetany
  • 120 g studeného másla
  • trošku mořské soli Fleur de Sel
  • 2 polévkové lžíce mléka
Na 60 kusů | Příprava: 25 minut | Chlazení: 30 minut | Pečení: 12 minut | 40 kcal na kus
1. Na malou pánev dejte cukr a nechte jej při mírné teplotě rozpustit a zkaramelizovat dozlatova. Pak k němu přidejte oříšky kešu a vše nalijte na pečicí papír přeložený tak, aby tvořil dvě vrstvy. Karamelovou hmotu nechte zcela vychladnout.
2. Mouku přesejte přes síto do mísy, přimíchejte 1 špetku soli, třtinový cukr a vanilkový cukr, přidejte smetanu a máslo rozkrájené na malé kousky a vše rukama anebo ručním mixérem s hnětačem vypracujte na hladké těsto (případně můžete těsto zpracovat také v kuchyňském robotu). Vypracované těsto odstavte na 30 minut do chladu. Pečicí plech vyložte pečicím papírem.
3. Vychladlý oříškový karamel nasekejte v kuchyňském robotu nebo ostrým nožem na malé kousky. Přimíchejte asi 4 špetky mořské soli Fleur de Sel. Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto vyválejte na troše mouky na placku silnou asi 3 mm a vykrájejte srdíčka. Vykrájená srdíčka položte na plech, potřete mlékem a nahoru dejte karamelovou směs.
4. Karamelová srdíčka pečte v troubě (na střední pozici) cca 10–12 minut. Pak plech vyndejte z trouby a srdíčka nechte ještě na plechu vychladnout.

Recept: © GRÄFE UND UNZER VERLAG GmbH, Mnichov (C.Richon: „Weihnachtsplätzchen“)
Oříškové oplatky
Oříškové oplatky

Suroviny:

  • 200 g vlašských ořechů
  • 100 g polohořké čokolády
  • 3 bílky
  • sůl
  • 200 g cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 polévková lžíce rumu
  • 50 pečicích oplatek (průměr 4 cm)
  • 50 g bílé polevy
  • kakao k poprášení
Na cca 50 kusů | Příprava: cca 15 minut (plus doba pečení a chladnutí)
1. Vlašské ořechy nasekejte a na pánvi nasucho opražte. Čokoládu nastrouhejte. Bílky se špetkou soli vyšlehejte do tuhého sněhu, postupně přitom přidávejte cukr a vanilkový cukr. Přidejte rum a vše promíchejte tak, aby vznikla hladká hmota. Pak do sněhové hmoty vmíchejte oříšky a čokoládu.
2. Troubu předehřejte na 140 °C (horkovzdušnou troubu na 120 °C). Dva pečicí plechy vyložte pečicím papírem. Oplatky rozložte na plech v cca dvoucentimetrových rozestupech. Pomocí dvou čajových lžiček odebírejte malé kopečky těsta a pokládejte je na oplatky. Pečte v troubě cca 20 minut. Nechte vychladnout.
3. Polevu nechte za stálého míchání rozpustit, pak ji nalijte do plastového sáčku, jeden růžek odstřihněte a pečivo stříkáním ozdobte. Nakonec můžete posypat kakaem.
Linecké cukroví
Linecké cukroví

Suroviny:

  • ½ vanilkového lusku
  • 350 g mouky
  • 250 g studeného másla
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 130 g cukru
  • sůl
  • 1 bílek
  • 150 g rybízové marmelády
  • mouka k vypracování těsta
  • moučkový cukr k poprášení
Na 50 kusů | Příprava: 1 hodina | Chlazení: 1 hodina | Pečení: 8 minut | 80 kcal na kus
1. Vanilkový lusk podélně překrojte a ostrým nožem vydlabejte dřeň. Mouku dejte do velké nádoby, uprostřed mouky udělejte důlek. Máslo nakrájené na kousky a cukr rozdělte kolem důlku. Do prohlubně dejte bílek, 1 špetku soli a dřeň z vanilkového lusku. Vše rukama vypracujte na hladké těsto. To pak zabalte do potravinářské fólie a dejte na cca 1 hodinu odležet do ledničky.
2. Troubu předehřejte na 200 °C. Jeden pečiící plech vyložte pečicím papírem. Těsto postupně na lehce pomoučené pracovní ploše vyválejte na placky silné cca 3 mm. Postupně vykrajujte kolečka, polovinu z nich s otvorem uprostřed. Cukroví položte na plech a 6–8 minut pečte v troubě (na střední pozici) dozlatova. Upečené cukroví nechte vychladnout na kuchyňské odkládací mřížce.
3. Marmeládu lehce ohřejte a propasírujte přes sítko. Natřete kolečka bez otvoru tak, aby malý okraj zůstal volný. Kousky cukroví s otvorem trochu poprašte moučkovým cukrem, položte je na kousky natřené marmeládou a lehce přitiskněte.



Recept: © GRÄFE UND UNZER VERLAG GmbH, Mnichov (C.Richon: „Weihnachtsplätzchen“)
Máslové sušenky
Máslové sušenky

Suroviny:

  • 250 g změklého másla
  • 1 vejce
  • 125 g cukru
  • 1 balení vanilkového cukru
  • sůl
  • 250 g mouky
  • 125 g škrobu
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • 2 polévkové lžíce smetany
  • mouka na pracovní plochu
Na cca 35 kusů | Příprava: cca 30 min (plus doba na pečení a chladnutí)
1. Máslo společně s vejcem, cukrem, vanilkovým cukrem a 1 špetkou soli vymíchejte ručním mixérem do pěny. Mouku smíchejte se škrobem a práškem do pečiva a společně se smetanou přidejte k pěně. Vypracujte hladké těsto, zabalte je do potravinářské fólie a nechte 1 hodinu odpočívat v ledničce.
2. Troubu předehřejte na 175 °C (horkovzdušnou troubu na 155 °C). Těsto následně na pomoučené pracovní ploše vyválejte na placku silnou 3–4 mm. Z vyváleného těsta vykrajujte sušenky a na každou z nich vyražte razítko.
3. Pečicí plechy vyložte pečicím papírem. Na papír pokládejte vykrájené sušenky. Pečte v troubě 12–15 minut. Hotové sušenky nechte vychladnout a ozdobte podle libosti.
Vánoční mini dortíky – cupcaky
Vánoční mini dortíky – cupcaky

Suroviny:

Na těsto:
  • 125 g změklého másla
  • 125 g cukru
  • 3 vejce
  • 175 g mouky
  • 1 polévková lžíce kakaa
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 1 čajová lžička koření na adventní sušenky spekulatius
  • 125 ml svařeného vína
  • 50 g nasekané hořké čokolády
  • 50 g nasekaných lískových oříšků
  • 12 papírových formiček
Na ozdobu:
  • 100 g hořké čokolády
  • 200 g změklého másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 špetka skořice
  • 1 špetka mletého anýzu
  • 1 špetka pepře
Na 12 kusů | Příprava: cca 20 minut (plus doba na pečení a vychladnutí)
1. Troubu předehřejte na 170 °C (horkovzdušnou troubu na 150 °C). Na jeden plech na muffiny položte papírové formičky. Máslo s cukrem vymíchejte do pěny, postupně přidávejte vejce. Mouku smíchejte s kakaem, práškem na pečení a kořením na adventní sušenky spekulatius a postupně – střídavě se svařeným vínem – vmíchejte do pěnové hmoty z másla a vajíček. Nakonec vmíchejte čokoládu a lískové oříšky. Těsto rozdělte na formičky a na prostřední pozici pečte asi 25 minut. Upečené mini dortíky nechte vychladnout na kuchyňské odkládací mřížce.
2. Mezitím si připravte krém na zdobení. Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni a opět ji nechte zchladnout. Máslo vyšlehejte do pěny, přidejte polevu a míchejte tak dlouho, dokud směs nebude mít krémovou konzistenci. Nakonec důkladně vmíchejte moučkový cukr s veškerým kořením. Pokud není hmota dost pevná, vmíchejte další moučkový cukr. Pak každý mini dortík ozdobte jedním velkým dekorativním spirálovitým kopečkem krému.
Vánoční stromečky na špejli
Vánoční stromečky na špejli

Suroviny:

Na těsto:
  • 70 g změklého másla
  • 70 g jemného cukru
  • 1 vejce
  • 75 g mouky
  • prášek do pečiva na špičku nože
  • 40 g tvarohu
  • 70 g prosátého moučkového cukru
  • máslo na vymazání formy
  • 12 špejlí
Na ozdobení:
  • 100 g bílé čokolády
  • zelené potravinářské barvivo na olejové bázi
  • cukrové perličky a cukrové kroužky
Na 12 kusů | Příprava: cca 1 hodina (plus doba na pečení, chlazení a vychladnutí)
1. Troubu předehřejte na 160 °C (horkovzdušnou troubu na 140 °C) a malou hranatou formu (cca 18 cm dlouhou) vymažte tukem. Máslo s cukrem vyšlehejte do pěny, pak přidejte vejce a dobře promíchejte. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a postupně vmíchejte do krémového základu. Těsto dejte do formy a pečte v troubě na střední pozici cca 15 minut. Upečené těsto nechte ve formě 30 minut trochu zchladnout, pak je vyklopte z formy a na kuchyňské odkládací mřížce nechte úplně vychladnout.
2. Tvaroh smíchejte s moučkovým cukrem. Tvrdší okraje upečené hmoty odkrojte a koláč rukama rozdrobte. Tvarohovou hmotu smíchejte s rozdrobeným koláčem a výslednou hmotu odložte na cca 1 hodinu do ledničky, aby ztuhla. V mrazničce ztuhne hmota rychleji.
3. Formičky ve tvaru vánočního stromečku položte na pracovní plochu vyloženou pečicím papírem a do formiček natlačte těsto tak, aby formička byla těstem zcela vyplněna. Pak stromečky z formiček velmi opatrně vyndejte a figurky napíchněte na špejle.
4. Připravte si směs na zdobení: čokoládu nalámejte na kousky, nechte je rozpustit ve vodní lázni a nabarvěte nazeleno. Stromečky jeden po druhém ponořte do zelené čokolády. Pak na čokoládu přitiskněte cukrové perličky a cukrové kroužky a nechte stromečky uschnout.
Figurky z perníku
Figurky z perníku

Suroviny:

  • 250 g medu
  • 250 g hnědého cukru
  • 150 g másla
  • 450 g mouky
  • 100 g mletých mandlí
  • 1 polévková lžíce kakaa
  • 1 čajová lžička nastrouhané kůry z 1 chemicky neošetřeného citrónu
  • 2 čajové lžičky koření do perníku
  • 1 čajová lžička skořice
  • 1 vejce
  • 1 čajová lžička potaše
  • 150 g moučkového cukru
  • 3 polévkové lžíce citrónové šťávy
  • cukrové perličky podle libosti
  • mouka na pracovní plochu
Na cca 20 kusů | Příprava: cca 30 minut (plus doba na odležení, pečení a vychladnutí)
1. Med, cukr a máslo vložte do hrnce a za stálého míchání zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Nechte vychladnout.
2. Mouku smíchejte s mandlemi, kakaem, citrónovou kůrou a kořením. Směs mouky, vejce a medovou směs zpracujte na hladké těsto. Potaš rozpusťte v 1 polévkové lžíci vody a těsto hněťte, dokud nebude hladké a lesklé. Těsto dejte v zakryté nádobě přes noc do ledničky odležet.
3. Troubu předehřejte na 180 °C (horkovzdušnou troubu na 160 °C). Těsto na pracovní ploše znovu prohněťte a pak z něj vyválejte placku silnou 4–5 mm. Pomocí vykrajovátek vykrajujte figurky a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě 10–12 minut. Upečené perníčky nechte vychladnout na kuchyňské odkládací mřížce.
4. Moučkový cukr smíchejte s citrónovou šťávou, směsí naplňte zdobicí sáček a perníčky podle libosti ozdobte polevou a cukrovými perličkami.
Mikulášská bota
Mikulášská bota

Suroviny:

Na těsto:
  • 300 g mouky
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 špetka soli
  • 200 g másla
  • 1 vejce
  • 1 čajová lžička kůry nastrouhané z 1 chemicky neošetřeného citrónu
  • 150 g strouhaného kokosu
  • mouka na pracovní plochu
Na polevu a zdobení:
  • 175 g moučkového cukru
  • 4 polévkové lžíce citrónové šťávy
  • sladkosti na zdobení
  • poleva podle chuti
Na cca 19 kusů | Příprava: cca 45 minut (plus doba na pečení, chlazení a vychladnutí)
1. Z mouky, másla, soli, moučkového cukru, vejce, citrónové kůry a strouhaného kokosu uhněťte v nádobě pomocí ručního mixéru s hnětačem hladké těsto. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte v ledničce 30 minut odpočívat.
2. Troubu předehřejte na 200 °C (horkovzdušnou troubu na 180 °C). Těsto na pomoučené pracovní ploše rozválejte na placku silnou asi 4 mm, ze které vykrojíte 18–20 mikulášských bot (velkých asi 10 cm). Boty položte na pečicí plech vyložený pečicím papírem a nechte v troubě péci 10–12 minut.
3. Upečené boty nechte vychladnout na kuchyňské odkládací mřížce. Vyrobte polevu: smíchejte moučkový cukr s citrónovou šťávou a hotovou polevu nalijte do plastového sáčku. Jeden malý růžek sáčku odstřihněte a cukrovou polevou zdůrazněte kontury mikulášské boty. Nakonec namalujte polevou zavazování a mašličku. Botu dozdobte cukrovou polevou a dalšími sladkostmi.
Jedlé ozdoby na stromeček
Jedlé ozdoby na stromeček

Suroviny:

Na těsto:
  • 125 g mouky
  • 1 vaječný žloutek
  • 50 g jemného cukru
  • 1 špetka soli
  • 100 g změklého másla
  • 1 čajová lžička medu
  • 1 čajová lžička skořice
  • 1/2 čajové lžičky mletého zázvoru
  • mouka na pracovní plochu
Na dekoraci:
  • 100 g moučkového cukru
  • cukrové perličky a cukrová srdíčka
  • dekorovací cukrové tužky s třpytem
  • stříbrná šňůrka k zavěšení
Na cca 40 kusů | Příprava: cca 1 hodina (plus doba na pečení, chlazení a vychladnutí) )
1. Mouku prosejte na pracovní plochu a uprostřed udělejte důlek. Přidejte vaječný žloutek, cukr, sůl a změklé máslo nakrájené na malé kousky, med, skořici a mletý zázvor.
2. Všechny suroviny rychle zpracujte na rovnoměrné těsto a vytvarujte z něj kouli. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte cca 2 hodiny odpočívat v ledničce.
3. Troubu předehřejte na 200 °C (horkovzdušnou troubu na 180 °C). Na lehce pomoučené pracovní ploše vyválejte z těsta asi 4 mm silnou placku a z ní vykrajujte hvězdičky, stromečky a sněhuláky, dokud všechno těsto nespotřebujete.
4. Cukroví položte na pečící plech vyložený pečícím papírem. Brčkem vyražte do každého cukroví otvor, aby bylo později možné cukroví pověsit. Cukroví pečte 10 minut a po dopečení nechte vychladnout na kuchyňské odkládací mřížce.
5. Moučkový cukr smíchejte s 2–3 polévkovými lžícemi vody. Vznikne hladká poleva, kterou můžete přilepit cukrové perličky a srdíčka. Cukroví slavnostně ozdobte dekoračními tužkami a cukrovým sypáním a pak je nechte oschnout.
6. Otvorem v cukroví protáhněte kousek stříbrné šňůrky na zavěšení. Konce šňůrky zavažte na uzel. Připraveným cukrovím můžete ozdobit vánoční stromeček.

Trendy v pečení vánočního cukroví

Na Vánoce nemusí být na stole vždy jen klasika – cukroví. Příjemnou změnou na tácu s vánočním cukrovím mohou být i nové, neotřelé kreace. Přinášíme Vám informace o nových trendech ve vánočním pečení.
Adventní kalendář z cake-pops

Adventní kalendář z cake-pops

Tak trochu jiné vánoční pečivo: cake-pops – to je novinka, která se na celém světě stala skutečným trendem. Pestře zbarvené mini cukroví na špejli není jen působivým občerstvením typu "fingerfood" na party nebo oslavu narozenin. Skvěle se hodí také na adventní kalendář. K výrobě 24 kousků je – stejně jako při pečení cukroví – nutná dávka kreativity. Od cukrového písma přes třpytivé sypání až po čokoládovou polevu a cukrové obličeje: dovoleno je všechno. Jednotlivé kousky zabalené do celofánu, opatřené čísly a zapíchnuté do kostky polystyrenu obaleného dárkovým papírem, budou působit jako umělecké dílo, které je téměř škoda sníst.

3D pečení: Nová dimenze vánočního cukroví

Vánoční cukroví, to je minulost. Dnes je trendy 3D pečení, během kterého vznikají senzační "sochařská" díla, která jsou okouzlující ze všech stran. Pečicí formy nové generace jsou k dostání v různých tvarech a manipulace s nimi není vůbec komplikovaná. Tyto formy Vám umožní vytvořit neobvyklé vánoční pečivo nebo spíše mimořádné umělecké dílo. Co byste řekli například na celou vánoční vesnici zdobící podnos na kávu? Upečte tolik domečků a jedliček, kolik chcete, a naaranžujte vesnici podle svých představ na krajinu vytvořenou z cukru, kterou se mohou táhnout dokonce i ulice a chodníčky.
3D pečení
Vánoční stromeček z cukroví

Vánoční stromeček z cukroví

Nepominutelným symbolem Vánoc je vánoční stromeček. A skutečnou pastvou pro oči bude stromeček poskládaný z kousků cukroví, který můžete použít také jako krásnou dekoraci na slavnostně prostřeném stole. Takový umělecký kousek okouzlí každého. K jeho výrobě potřebujete pouze vykrajovátka ve tvaru hvězdičky v různých velikostech – od malé až po velkou. Pak můžete jednoduše upéct různě velké kousky cukroví. Upečené kousky prostě jen poskládáte na sebe. Pokud budete chtít stromečku dodat větší stabilitu a pevnost, můžete jednotlivé kousky cukroví vzájemně spojit marmeládou. Stromeček můžete nakonec pomocí moučkového cukru trochu "zasněžit" a lahodné dílo je hotovo. Výroba takového stromečku je obvykle skvělou volbou při pečení s dětmi, které budou mít nesmírnou radost z toho, že vlastnoručně upekly něco tak úžasného.

Pečení a darování vánočního cukroví!

Když člověk jednou s pečením cukroví začne, těžko se mu s ním končí. Zejména pečení cukroví s dětmi je tak zábavné, že člověk ani při setrvalém mlsání nestihne takové množství cukroví spotřebovat. A proto je skvělé, že se cukroví výborně hodí jako malý vánoční dárek pro přátele a rodinu. Pěkně zabalené vlastnoručně upečené cukroví je výborným dárkem od cesty. Klasicky se na cukroví používá průhledný sáček zavázaný pěknou stuhou. Pár kousků cukroví můžete uložit také do hotových dárkových košíčků nebo do malých pestrých papírových krabiček, které následně můžete obalit celofánem. Obzvlášť kreativně a příjemně bude působit, když k zabalení cukroví použijete krabičku od vánočních koulí. Jednotlivé otvory vyložte pěknými ubrousky a naplňte cukrovím. K tomuto účelu výborně poslouží různobarevné cukroví.
Pečení a darování vánočního cukroví!
Sušenky s osobním razítkem

Sušenky s osobním razítkem

Absolutně trendy: razítka na sušenky, cukroví a jiné vánoční pečivo. Vtiskněte svým vánočním sušenkám zcela osobní výraz. S razítky na sušenky je to velmi jednoduché. Razítko můžete otisknout buď na čerstvě vykrojené kousky cukroví, nebo můžete vzít malou kuličku těsta, kterou s pomocí razítka splácnete naplocho. Nevadí, když okraj nebude úplně pravidelný – alespoň je vidět, že jste sušenky nebo cukroví vyráběli vlastnoručně. Razítko na sušenky musíte před každým obtisknutím znovu ponořit do mouky, aby se na něj nelepilo těsto. Jeden tip navíc: Sušenky se vzkazy můžete použít jako skvělé jedlé přívěsky na dárky. Prostě jen do sušenky či kousku cukroví udělejte otvor a po upečení otvorem protáhněte stužku.

Tipy a recepty na oslavu vánočních svátků

Vánoční svátky – to jsou kouzelné chvíle strávené s celou rodinou: Přinášíme Vám tipy na působivou vánoční výzdobu, prozradíme Vám lahodné vánoční recepty a nabízíme dekorativní vánoční přání, která si můžete vytisknout.

Vánoce v Tchibo

Objevte vánoční svět Tchibo!

Vytvořte si adventní kalendář

Vytvořte si adventní kalendář

K návodu na vytvoření našeho báječného vlastnoručně vyrobeného adventního kalendáře.

Zjistit více
Připravte si doma skvělý svařák

Připravte si doma skvělý svařák

Objevte recepty na svařené víno a vyzkoušejte si je u sebe doma.

Zjistit více

Sváteční výzdoba

Dekorační trendy a tipy na vánoční výzdobu bytu.

Zjistit více

Zdobení vánočního stromečku

Působivé nápady na zdobení vánočního stromečku.

Zjistit více
Slavnostní prostírání

Slavnostní prostírání

Krásně prostřený stůl může skvěle podtrhnout slavnostní atmosféru.

Zjistit více
Nápady na sváteční recepty

Nápady na sváteční recepty

Naše nejlepší recepty a nápady na slavnostní vánoční tabuli.

Zjistit více
Nápady na dárky

Nápady na dárky

Najděte dokolaný dárek pro Vaše nejbližší.

Zjistit více

Pomůcky na pečení

S těmito tipy pro Vás bude pečení cukroví potěšením a zábavou.

Zjistit více

Vánoční přání

Zdarma: Vánoční přání a visací kartičky k dárkům k vytištění!

Zjistit více
Tchibo Praha, spol. s r.o.

Objevit ještě víc

Do kolekce Do kolekce
  • Forma na biskupský chlebíček s víkem
Pečicí forma a box na přenášení a skladování v jednom
249
Náhled
  • Keramická forma na tarte
Na pečení a servírování
349
Náhled
1