Schließen

Nejlepší recepty s kávou z edice Cafissimo Flavoured

Káva z edice Cafissimo Flavoured chutná nejen sama o sobě, ale také s mlékem, jako cappuccino nebo latte macchiato. Co byste řekli třeba vynikající odpolední pauze s karamelovým macchiatem? Nebo vanilkovému latte s bílou čokoládou jako sladkému dezertu? Podívejte se na naše oblíbené recepty. Dobrou chuť!
Barraquito
Barraquito

Přísady:

  • 1 kapsle Espresso Buttertoffee
  • 30 ml slazeného kondenzovaného mléka; minimální obsah tuku 10 %
  • 1 porce vaječného likéru (cca 30 ml)
  • 100-150 ml mléčné pěny
Příprava:
1. Nalijte slazené kondenzované mléko do vysoké, úzké sklenice. 2. Pak opatrně nalijte do sklenice likér. Čím pomaleji budete likér nalévat, tím je větší šance, že se vrstvy nesmíchají. 3. Vložte 1 kapsli Espresso Buttertoffee do kávovaru Cafissimo, stiskněte tlačítko pro přípravu espressa a spařte kávu do samostatného šálku na espresso. 4. Hotové espresso nalijte nahoru na likérovou vrstvu ve sklenici.
*Dodatečný tip: Chcete-li dosáhnout vrstveného vzhledu, nalévejte espresso opatrně po lžičkách po vnitřní stěně sklenice. 5. Napěňte mléko pomocí napěňovače na mléka. Hotovou mléčnou pěnu naneste na barraquito – až po okraj sklenice.
Tip: Originální kávová specialita má ve sklenici vrstvený vzhled, který vypadá nesmírně působivě. Přestože vrstvení jednotlivých přísad nemá vliv na výslednou chuť, je velmi důležité, protože barraquito se „vychutnává i očima“.
Gentleman‘s Dream
Gentleman‘s Dream

Přísady:

  • 1 kapsle Espresso Toasted Nut
  • 10 ml kávového likéru
  • 1 polévková lžíce šlehané smetany
  • 20 ml whisky
Příprava:
1. Vložte 1 kapsli Espresso Toasted Nut do kávovaru Cafissimo a stiskněte tlačítko pro přípravu espressa. 2. Nalijte whisky, kávový likér a espresso do sklenice a vše promíchejte. 3. Nalijte drink do sklenice na espresso. 4. Vyšlehejte smetanu a pomocí polévkové lžíce ji naneste na espresso.
Butter Toffee Frappucino
Butter Toffee Frappucino

Přísady:

  • (přibližně) 20 kostek ledu
  • 2 kapsle Espresso Buttertoffee
  • 150 ml studeného mléka
  • 2 polévkové lžíce karamelového sirupu (pro ještě sladší verzi)
  • 1 polévková lžíce mletého kokosu (neslazeného)
  • 2-3 polévkové lžíce šlehané smetany
  • Na ozdobení: Karamely nebo karamelový sirup
Příprava:
1. Vložte kapsli Espresso Buttertoffee do kávovaru Cafissimo a stiskněte tlačítko pro přípravu espressa. Tento postup zopakujte ještě jednou. 2. Vyšlehejte smetanu, aby byla pevná, a pak ji dejte vychladit do ledničky. 3. Nyní dejte všechny suroviny vyjma šlehačky do mixéru a vše dobře vyšlehejte. 4. Hotové frappucino nalijte do požadované sklenice a navrch dejte šlehanou smetanu.
Ozdobení:
Šlehanou smetanu můžete ozdobit rozpuštěnými karamelami nebo karamelovým sirupem.
Kávová zmrzlina
Kávová zmrzlina

Přísady:

  • 3-4 kapse Espresso Buttertoffee (nebo Toasted Nut)
  • 3 vejce
  • 150 g cukru
  • 300 g šlehané smetany
  • Pro křupavý efekt: kousky karamelu
  • Na ozdobení: Opražená kávová zrna
Příprava:
1. Vložte kapsli Espresso Buttertoffee do kávovaru Cafissimo a stiskněte tlačítko pro přípravu espressa. Tento postup zopakujte 3-4 krát. 2. Vyšlehejte smetanu, aby byla pevná, a pak ji dejte vychladit do ledničky. 3 .Oddělte žloutky od bílků. Vaječné žloutky šlehejte se 100 g cukru pomocí elektrického mixéru, dokud nevznikne pevná pěna (cca 3 minuty). Do vaječné pěny postupně vmíchejte vyšlehanou smetanu. 4. Nyní vyšlehejte vaječné bílky se zbývajícími 50 g cukru, aby vznikl pevný sníh. Hotový sníh opatrně vmíchejte do připravené směsi – postupujte pomalu zdola nahoru. 5.Jakmile je směs krásně hladká, přidávejte lžičku po lžičce espresso a nechte jej pomalu pronikat dovnitř. 6. (Pokud máte rádi zmrzlinu s křupinkami, můžete v této chvíli přidat kousky karamelu). Zmrzlinu dejte do poháru a překryjte ji fólií. 7. Hotovou kávovou zmrzlinu dejte na několik hodin do mrazničky (nejlépe přes noc).
Coffee Nicecream
Coffee Nicecream

Přísady:

  • 1 kapsle Espresso Toasted Nut
  • 2-3 zralé, mražené banány (v závislosti na velikosti)
  • 1 polévková lžíce lískooříškového másla (alternativně 2 polévkové lžíce mletých lískových oříšků)
  • 1 polévková lžíce čokoládové zmrzliny
  • mléko (cca 100 ml)
  • 2 polévkové lžíce medu (alternativně lze použít cukr)
  • Na ozdobení: rozpuštěná tmavá čokoláda; sekané, pražené lískové oříšky; karamelový popcorn
Příprava:
1. Vložte 1 kapsli Espresso Toasted Nut do kávovaru Cafissimo a stiskněte tlačítko pro přípravu espressa. 2. Nalijte espresso a všechny ostatní přísady do šlehače. 3. Šlehejte všechny suroviny, dokud nebudou mít krémovou konzistenci, a následně nalijte do sklenice.
Na ozdobení:
Rozpuštěnou tmavou čokoládu přelijte přes vyšlehanou kávu, přidejte popcorn a nasekané lískové oříšky. Oříšky budou dobře držet díky krémové konzistenci kávové speciality Nicecream.
Tip: Obzvlášť lákavého vzhledu dosáhnete, když rozpuštěnou čokoládu nalijete nejdříve do sklenice a pak ji postupně rozlijete po stěnách sklenice.
Vanilkové latte s bílou čokoládou
Vanilkové latte s bílou čokoládou

Přísady:

  • 150 ml horkého napěněného mléka
  • 2 kapsle Cafissimo Espresso Vanilla
  • 25 g bílé čokolády
  • 3 sušenky Amarettini
Příprava:
1. Mléko napěňte a nalijte do vysoké sklenice. 2. Pod kávovar postavte konvičku, do kávovaru vložte kapsli Cafissimo Espresso Vanilla a stiskněte tlačítko pro přípravu espressa. Postup opakujte i s druhou kapslí. 3. Bílou čokoládu nakrájejte na malé kousky. Odložte si 1 kávovou lžičku na závěrečné ozdobení nápoje. Zbývající čokoládu přidejte k espressům a dobře promíchejte. 4. Espressa lijte pomalu po stěně sklenice do napěněného mléka. 5. Amarettini nakrájejte na větší kousky a s odloženou bílou čokoládou jimi ozdobte mléčnou pěnu.
Cappuccino s marshmallowny
Cappuccino s marshmallowny

Přísady:

  • 3 kávové lžičky malých, bílých marshmallownů
  • 100 ml horkého napěněného mléka
  • 1 kapsle Cafissimo Espresso Caramel
  • Podle chuti karamelový sirup
Příprava:
1. Do šálku dejte 2 kávové lžičky marshmallownů a šálek postavte pod kávovar. 2. Do kávovaru vložte kapsli Cafissimo Espresso Caramel a stiskněte tlačítko pro přípravu espressa. Následně jednou zamíchejte, aby se marshmallowny v espressu rozpustily. 3. Napěňte mléko a dejte k ostatním přísadám do šálku. 4. Ozdobte 1 kávovou lžičkou marshmallownů a podle chuti karamelovým sirupem.
Latte se sušenkami spekulatius
Latte se sušenkami spekulatius

Přísady:

  • 200 ml horkého napěněného mléka
  • 1 kapsle Cafissimo Espresso Vanilla
  • 2 kávové lžičky smetany s příchutí sušenek spekulatius
  • Sušenka spekulatius
  • Špetka skořice
Příprava:
1. Mléko napěňte a vlijte do vysoké sklenice. 2. Pod kávovar postavte konvičku, do kávovaru vložte kapsli Cafissimo Espresso Vanilla a stiskněte tlačítko pro přípravu espressa. 3. K espressu přidejte 2 kávové lžičky smetany s příchutí sušenek spekulatius a dobře promíchejte, dokud se smetana s kávou zcela nespojí. 4. Espresso lijte pomalu po stěně sklenice do napěněného mléka. 5. Sušenky spekulatius rozdrobte a se skořicí jimi ozdobte mléčnou pěnu.
Karamelové macchiato
Karamelové macchiato

Přísady:

  • 200 ml horkého napěněného mléka
  • 1 kapsle Cafissimo Espresso Caramel
Příprava:
1. Napěněné mléko nalijte do vysoké sklenice. 2. Sklenici postavte pod kávovar. Do kávovaru vložte kapsli Cafissimo Espresso Caramel, stiskněte tlačítko pro přípravu espressa a nechte espresso vtéct do napěněného mléka. Vzniknou tak žádoucí tři vrstvy latte macchiato.
Vanilkové cappuccino
Vanilkové cappuccino

Přísady:

  • 1 kapsle Cafissimo Espresso Vanilla
  • 100–150 ml horkého napěněného mléka podle velikosti šálku
Příprava:
1. Pod kávovar postavte šálek. 2. Do kávovaru vložte kapsli Cafissimo Espresso Vanilla a stiskněte tlačítko pro přípravu espressa. 3. Na závěr přidejte napěněné mléko.