Jóga a pilates - pro zdravější a šťastnější život

Chcete dosáhnout rovnováhy prostřednictvím cíleného pohybu a vědomého dýchání – i když jsou všední dny tak stresující? To se Vám může podařit s pomocí jógy nebo cvičení pilates. Když se rozhodnete pro některý z těchto sportů, rozhodnete se současně pro celostní podporu těla, mysli i duše. Chcete vědět, čím se tyto dva sporty liší? Níže najdete informace o výhodách obou cvičení a dozvíte se také o potřebném vybavení. Další zastávka? Vnitřní klid a vyrovnanost!

Jóga: Najděte svůj vnitřní střed

Co je vlastně jóga?
Jóga – to je mnohem víc než jen trendy sport! Vlastně se jedná o filozofické učení pocházející z Indie, které se začalo vyvíjet již před dvěma tisíci lety. S pomocí tělesných a duševních cvičení můžete nastoupit cestu k poznání sebe sama. V Německu jsou již od 70. let minulého století známa a oblíbena zejména tělesná cvičení, tzv. ásany.

Nejběžnější druhy jógy

Jóga se od svého vzniku postupně dále vyvíjela. A kromě tradičních forem dnes existuje řada moderních variant. Všechny tyto varianty mají jeden společný cíl: dosáhnout souladu těla, mysli a duše, a tím větší vitality a klidu. Připravili jsme pro Vás přehled rozdílů mezi jednotlivými druhy jógy.

Pro začátečníky: Hatha jóga
Když se u nás mluví o józe, míní se tím často Hatha jóga, která se zaměřuje zejména na tělo. Šetrná tělesná cvičení, dechová cvičení a meditace napomáhají dosažení vyrovnanosti těla a mysli. Tento druh jógy je na světě hojně rozšířen a je vhodný pro začátečníky a lidi každého věku. Nováčci by však měli raději začít konzultací s instruktorem jógy. Protože jen tak si budou moci být jisti, že cvičení provádějí správně.

Méně obvyklé druhy jógy: Kundalini, Ashtanga a další
Pokud už jste trochu zkušenější nebo si přejete jít trochu jinou cestou, je zde spousta dalších druhů jógy k objevování. Můžete si vybrat z řady vzrušujících možností – od dynamické Power jógy až po párovou Acro jógu. I Vy si určitě vyberete vhodné jógové cvičení!

Kundalini jóga

Kundalini jóga je spirituální druh jógy. Série postupných pohybových cvičení ve spojení se silným důrazem na dýchání vede k uvolnění pocitů štěstí. U Kundalini jógy jsou prováděna protahovací cvičení v rámci harmonicky sestavené cvičební série. Energické pohyby jsou kromě toho kombinovány s intenzivními dechovými cvičeními, meditací a zpěvem.

Ashtanga jóga neboli Power jóga

Ashtanga jóga není nadarmo nazývána jako Power jóga. Tento dynamický druh jógy je totiž jedním z tělesně nejnáročnějších. Jsou při něm prováděny klasické figury, avšak rychleji, v pevně stanoveném pořadí, kdy je u každého cvičení zadrženo pět dechů. Cvičební pohyby vyžadují dobrou kondici a podporují zejména střed těla. Pro začátečníky není tento druh jógy vhodný.

Acro jóga

Tento neobvyklý, ještě velmi mladý druh jógy spojuje meditativní a akrobatické aspekty. Při párových cvičeních budete doslova létat: první osoba (letec) je podporována druhou osobou (báze) a provádí cvičení, při nichž se vznáší ve vzduchu. Při tomto cvičení není posilováno pouze tělo. Posilována je také důvěra mezi oběma cvičícími osobami a schopnost uvolnit se a odpoutat se.

Pozitivní účinky jógy

S pomocí jógy se můžeme naučit lépe pochopit své tělo a svou mysl. Můžeme tak cíleně ovlivnit naše celkové zdraví. Ne nadarmo se říká, že jóga posiluje náš vnitřní svět. Jóga však dokáže mnohem víc.

Posílení těla a ducha

Zatímco velká řada sportů přispívá pouze k posílení těla, jóga posiluje celostně tělo i ducha: prostřednictvím pohybových cvičení jsou posilovány a protahovány svaly. Klouby jsou čím dál pohyblivější a dochází k povzbuzení činnosti vnitřních orgánů. Kromě toho má jóga vliv na harmonizaci hormonálního systému. Určité ásany, jako je například pozice dítěte, mají velmi uklidňující vliv na nadledvinky, které odpovídají za produkci stresového hormonu kortizolu.

Lepší rovnováha a koordinace

Prostřednictvím jógových pozic posílíte šlachy, svaly a klouby. Řada pozic posiluje kromě toho také svalstvo trupu a břišní svalstvo. Jsou tedy zpevňovány přesně ty části těla, které jsou důležité pro dobrou rovnováhu. Pravidelné cvičení navíc přispívá k lepší koordinaci. Pozitivní účinky nebudete vnímat jen při cvičení. Zlepší se také Vaše každodenní držení těla.

Meditativní účinek

Meditace hraje – podle typu jógy – při cvičení různě důležitou roli. Meditativně však působí i druhy jógy, které jsou zaměřené především na tělo. Neboť speciální dechová cvičení a hluboké, pravidelné dýchání obecně nemá jen pozitivní vliv na náš mozek a na celý nervový systém – má také meditativní účinek. Tak se učíme soustředit se pouze na dýchání a prostě "vypnout".

Detoxikační účinek

Jóga všeobecně podporuje látkovou výměnu, a má tudíž detoxikační účinky. Kromě toho existuje několik cvičení, která – budete-li je pravidelně praktikovat – mohou cíleně nastartovat proces detoxikace Vašeho těla. Patří sem zejména ty pozice, u nichž se horní část těla otáčí nebo ohýbá, jako je například pozice krokodýla.

Správné vybavení na jógu

Abyste se mohli plně soustředit na cvičení, potřebujete místo, na kterém se budete cítit dobře, a také správné vybavení. Stačí několik málo pomůcek a můžete si nerušeně a podstatně intenzivněji vychutnávat tělesná cvičení a meditaci.

Dobře padnoucí oblečení

Správné oblečení na jógu se vyznačuje tím, že je pohodlné, dobře sedí a nijak Vás neomezuje v pohybu. Vhodné jsou například bavlněné kalhoty na jógu s elastanem. Obstojí i při jógových pozicích, které vyžadují maximální obratnost.

V závěru jógových cvičení obvykle přicházejí uvolňovací fáze, v nichž tělo spočívá delší dobu v jedné klidové pozici. Proto je vhodné vzít si ke kalhotám nejlépe tričko s dlouhým rukávem. Díky tomu neprochladnete.

Protiskluzová podložka

Dobrá podložka na jógu nesmí během cvičení klouzat a musí umožňovat pevné držení i při balančních cvičeních. Výhodou je také tlumicí účinek, který pomůže chránit Vaše klouby.

Abyste – zejména v uvolňovacích fázích – neprochladli a cítili se pohodlně, měla by podložka na jógu dobře izolovat a mít měkký povrch. Pokud si budete chtít vzít podložku na hodinu jógy, přijde Vám vhod šňůrka na nošení a úložný sáček pro přepravu.

Meditační polštářek

Meditativní cvičení lze provádět v různých pozicích, například v sedu na kolenou, v sedu se zkříženýma nohama nebo v pozici lotosového květu.

Meditační polštářek Vám pomůže zaujmout při meditaci vsedě správné držení těla. Záda budete mít vzpřímená a uvolněná a budete moci volně dýchat.

TIPY
Odbornice na jógu, Hannah Freyová, uděluje rady začátečníkům

V Německu již praktikují jógu více než 3 miliony lidí – a tento počet stále stoupá! Jedním z hlavních důvodů takové obliby jógy je mimo jiné i to, že jóga je vhodná pro každého: pro děti, seniory, těhotné ženy, mladé matky, ženy, muže: vhodný kurz jógy se najde prostě pro každého.

Začátečníci mohou být množstvím různých druhů jógy velmi rychle přemoženi. Který začátečník ví, co přesně se skrývá pod pojmy Anusara, Jivamukti, Ashtanga, Bikram, Forrest, Iyengar, Kundalini, Power nebo Yin jóga?

Je třeba najít vhodný kurz jógy

V zásadě může člověk cvičit jógu kdykoli a kdekoli. Avšak ti, kdo zatím s jógou nemají žádné zkušenosti, většinou navštěvují kurz pro začátečníky v nějakém centru zaměřeném na jógu, kde jim může zkušený instruktor jógy pomoci radou. Kromě toho se začátečník v kurzu pro začátečníky naučí provádět nejen tělesná cvičení (ásany), ale seznámí se také s různými dýchacími a meditačními technikami a s dalšími základními postupy.

Pro začátečníky je vhodná zejména Hatha jóga. Přesněji vzato, u Hatha jógy se jedná o specifický systém jógy, jehož hlavní součástí jsou tělesná cvičení – ásany. Kurzy Hatha jógy jsou však většinou šetrné, nejsou příliš náročné, a jsou tedy pro začátečníky velmi vhodné.

Je však nezbytné vyzkoušet různé druhy jógy, abyste našli jógu, která Vám bude vyhovovat. Mohlo by Vám pomoci poptat se také v okruhu svých známých – pravděpodobně se najde někdo, kdo Vám bude schopen doporučit dobrého lektora nebo centrum zaměřené na jógu ve Vaše okolí.

Pokud se rozhodnete nejít na kurz pro začátečníky, ale místo toho vyzkoušet otevřené kurzy, které mohou navštěvovat jak začátečníci, tak pokročilí, informujte instruktora o tom, že jste začátečníci. Díky tomu Vám instruktor bude schopen věnovat zvláštní pozornost nebo Vás případně upozorní na to, že by pro Vás byl vhodnější jiný kurz. Každopádně byste se měli cítit dobře a neměli byste být po první hodině frustrovaní a odhodlaní hodit ručník do ringu!

Potřebné vybavení

Zpočátku nebudete potřebovat moc vybavení. Zpravidla stačí podložka na jógu, která zajistí, že při cvičení neuklouznete. Oblečení na jógu by mělo být pohodlné a mělo by pokud možno přiléhat k tělu, aby se Vám nikde nic nesesmeklo. Boty nepotřebujete – jóga se cvičí naboso.

K dalšímu vybavení, které se často používá, patří pásy na jógu a bloky na cvičení jógy. Pásy na jógu mohou cvičení zjednodušit, neboť "prodlužují" paže nebo nohy, pokud člověk není tak pružný. Na druhé straně však mohou ásany také zintenzivnit. Bloky na cvičení jógy se používají například u cvičení, u nichž je potřeba držet rovnováhu.

Pozitivní účinek

Jóga má řadu pozitivních vlivů na tělo i mysl – to je další důvod, proč se čím dál více lidí k józe uchyluje. Budete-li chtít dosáhnout všech pozitivních účinků na tělo, mysl i duši, je potřeba, abyste jógu cvičili pravidelně.

V západním světě se jóga často používá k boji se stresem. Má uklidňující účinek, zvyšuje koncentraci a umožňuje načerpat novou energii. Pomáhá nám získat větší sebedůvěru, sebeuvědomění, zbavit se napětí a zmírnit bolesti šíje a hlavy. Kromě toho také posiluje imunitní systém. Pravidelné cvičení jógy navíc zlepšuje tělesnou kondici, neboť tělo je díky cvičením pružnější.

Umění nesrovnávat se s ostatními

Neměli byste zpočátku očekávat mnoho – je potřeba dát si čas. Soustřeďte se při józe výhradně sami na sebe a nedívejte se, co dělá sousedka na vedlejší podložce. Nesrovnávejte se s ostatními.

Vaše o mnoho starší sousedka mohla být zamlada profesionální sportovkyní a je možné, že cvičí jógu už spoustu let. Tato situace se může vyskytnout zejména tehdy, rozhodnete-li se navštěvovat otevřený kurz. Pokud se Vy – jako začátečník – začnete srovnávat se svou sousedkou či sousedem, nepovede to k ničemu dobrému. Spíše se snažte uvědomit si pozitivní stránku věci – že jste našli jógu a že věnujete čas sami sobě.

Ásany pro začátečníky

Kočka

Kočka

Zaujměte postoj na všech čtyřech. Kolena by měla být pod kyčlemi, ruce pod rameny a otevřené na šířku ramen. S výdechem vyhrbte "kočičí hřbet" a bradu skloňte k hrudi.
Kráva

Kráva

Pak s nádechem prohněte pánev dolů a vypněte hrudník. Pohled by měl směřovat mírně nahoru.

Opakujte cvičení kočka - kráva 10x (5x kočka, 5x kráva). Tato cvičení mobilizují páteř a uvolňují šíjové svalstvo.
Tygr

Tygr

Zůstaňte na všech čtyřech. Levou nohu posuňte dozadu a prvou ruku dopředu. V této pozici zůstaňte po dobu 5 dechů. Pokud budete chtít jít ještě o krok dále, posuňte levé koleno a pravý loket pod tělo. Následně znovu paži a nohu narovnejte. Vraťte se do polohy na všech čtyřech a strany vyměňte.
Pes s hlavou vzhůru

Pes s hlavou vzhůru

Vraťte se zpět do postoje na všech čtyřech. S výdechem zatlačte do rukou, napněte paže a boky zvedněte nahoru. Lopatky odtáhněte od uší. Zpočátku nemusí být Vaše nohy propnuté a chodidla se nemusí dotýkat podlahy. Ohněte kolena, jak potřebujete. Důležitější než propnuté nohy je, abyste měli rovná záda.
Bojovník 1

Bojovník 1

Pak zvedněte pohled a udělejte pravou nohou jeden krok dopředu a pravou nohu umístěte mezi ruce. Paže vzpažte nad hlavu nebo spojte ruce na úrovni srdeční čakry (namasté). Paty mohou zůstat nahoře. Lýtko a stehno tvoří v kolenním kloubu úhel 90°. Ramena stáhněte dozadu a dolů, pohled by měl směřovat přímo nebo ve směru stropu.
Bojovník 2

Bojovník 2

Zadní část chodidel otočte o 90°, otevřete kyčle a ruce napněte souběžně s podlahou. Přední koleno vytáhněte ven. Ramena by měla být dole a pohled směřovat dopředu. Pak strany vyměňte.

O Hanně Frey:

Jmenuji se Hannah Frey a jsem tváří projektu www.projekt-gesund-leben.de. Jako odbornice na zdraví, autorka a bloggerka spojuji své dvě největší lásky – zdraví a psaní. Navíc jsem vystudovanou instruktorkou jógy (200 hodin AYA) a právě studuji nadstavbu (+300 hodin AYA).

Moje láska k Vinyasa Power józe se zrodila před několika lety, když jsem hledala něco, co by mi pomohlo kompenzovat každodenní stres a práci u psacího stolu.

Pilates: Více síly, více energie!

Co je vlastně pilates?
Pilates je systematické procvičování celého těla, které zahrnuje prvky jógy, tance a asijských bojových sportů. Toto cvičení vynalezl na konci 19. století Joseph Hubert Pilates, který tuto cvičební metodu pojmenoval nejdříve jako „Contrology“, neboť mysl by při pilates měla cíleně řídit svalstvo. Zvláštní pozornost je při cvičení věnována tzv. "centru síly". Tak se označuje střed těla sestávající z pasu a pánve.

Pozitivní účinky cvičení pilates
Při workoutech, které se napohled zdají být mírné, ale které jsou maximálně účinné, jsou posilovány především svaly středu. Toto cvičení proslulo zejména svým pozitivním účinkem na tvarování postavy. Cvičení Pilates Vám pomůže mimo jiné dosáhnout lepšího držení těla, zpevnění zádového a břišního svalstva a zvýšení sebevědomí.

Síla namísto hmoty

Pilates posiluje svalstvo velmi intenzivním způsobem. Na rozdíl od klasického silového cvičení však jsou procvičovány zejména malé skupiny hluboko uloženého svalstva. Tímto způsobem posílíte své svaly zevnitř, bez viditelného budování svalové hmoty. Navíc rozhýbete své klouby, aniž byste je zatěžovali.

Načerpání energie

Pravidelným cvičením nejen posílíte svalstvo, ale také zvýšíte svou celkovou výkonnost a vytrvalost. Kromě toho zlepšíte zásobování svalů, nervů, obratlů a meziobratlových plotének živinami. Díky tomu se budete cítit přímo nabiti energií a budete během všedních dní schopni zaujmout zdravé a hrdé držení těla.

Rychlé cvičební úspěchy

Cvičení pilates není jen velmi prospěšné pro tělo. Díky tomu, že využívá různé prvky rozličných typů sportů nebo forem pohybu, patří mezi nejpestřejší a nejefektivnější cvičení. Navíc podporuje látkovou výměnu, takže na sobě velmi rychle uvidíte tvarující a zpevňující účinky.

Posilování středu těla

Je to zcela jasné: pravidelnými sportovními aktivitami lze snížit tělesnou hmotnost. Prostřednictvím cvičení pilates však můžete díky zaměření na "centrum síly" zmenšit svůj objem i v pase, přes břicho a přes boky a namísto toho vybudovat svalovou hmotu.

Jóga a pilates: Najděte optimální outfit v Tchibo

Od prodyšného sportovního topu až po pohodlné tričko: na tchibo.cz nyní najdete perfektní vybavení na jógu!
Tchibo Praha, spol. s r.o.

Objevit ještě víc

Do kolekce Do kolekce
Stahovací sportovní kalhoty
499
 
K dostání v těchto variantách:
 
Bezešvá sportovní podprsenka, šalvějově zelená
Bezešvá sportovní podprsenka, černá
349
349
 
K dostání v těchto variantách:
 
 
K dostání v těchto variantách:
 
  • 3/4 sportovní kalhoty, mátově zelené
549
299
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 299 Kč
-45 %
3/4 sportovní kalhoty, mátově zelené
549
299
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 299 Kč
 
K dostání v těchto variantách:
 
  • Funkční bunda, bílá s melírem
  • Funkční bunda, fuchsiová
799
599
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 450 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 430 Kč
-25 %
-25 %
Funkční bunda, fuchsiová
Funkční bunda, bílá s melírem
799
599
799
599
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 450 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 430 Kč
 
K dostání v těchto variantách:
 
 
K dostání v těchto variantách:
 
  • Kalhoty na jógu
599
499
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 499 Kč
-16 %
Kalhoty na jógu
599
499
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 499 Kč
 
K dostání v těchto variantách:
 
  • Funkční bunda, fuchsiová
  • Funkční bunda, bílá s melírem
799
599
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 450 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 430 Kč
-25 %
-25 %
Funkční bunda, fuchsiová
Funkční bunda, bílá s melírem
799
599
799
599
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 450 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 430 Kč
 
K dostání v těchto variantách:
 
 
K dostání v těchto variantách:
 
  • 3/4 bavlněné legíny
299
199
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 199 Kč
-33 %
3/4 bavlněné legíny
299
199
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 199 Kč
 
K dostání v těchto variantách:
 
  • Sada pomůcek na jógu
499
349
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 349 Kč
-30 %
Sada pomůcek na jógu
499
349
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 349 Kč
  • Bezešvá sportovní podprsenka, hnědá
499
299
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 299 Kč
-40 %
Bezešvá sportovní podprsenka, hnědá
499
299
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 299 Kč
 
K dostání v těchto variantách:
 
Sportovní triko na jógu, šalvějově zelené
Sportovní triko na jógu, černé
Sportovní triko na jógu, smaragdově zelené
399
399
399
 
K dostání v těchto variantách:
 
 
K dostání v těchto variantách:
 
 
K dostání v těchto variantách:
 
Bezešvá sportovní podprsenka, tmavě modrá
Bezešvá sportovní podprsenka, starorůžová
399
399
 
K dostání v těchto variantách:
 
 
K dostání v těchto variantách:
 
  • Topy, 2 ks, černý a bílý
  • Topy, 2 ks, zelený a krémový
449
399
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 399 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 399 Kč
-11 %
-11 %
Topy, 2 ks, zelený a krémový
Topy, 2 ks, černý a bílý
449
399
449
399
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 399 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 399 Kč
 
K dostání v těchto variantách:
 
 
K dostání v těchto variantách:
 
  • Sportovní legíny
349
249
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 249 Kč
-28 %
Sportovní legíny
349
249
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 249 Kč
 
K dostání v těchto variantách:
 
Sportovní legíny
349
 
K dostání v těchto variantách:
 
Mikina, šalvějově zelená
Mikina, šedá
899
899
 
K dostání v těchto variantách:
 
 
K dostání v těchto variantách:
 
Sportovní podprsenka
599
 
K dostání v těchto variantách:
 
  • Topy, 2 ks, zelený a krémový
  • Topy, 2 ks, černý a bílý
449
399
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 399 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 399 Kč
-11 %
-11 %
Topy, 2 ks, zelený a krémový
Topy, 2 ks, černý a bílý
449
399
449
399
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 399 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 399 Kč
 
K dostání v těchto variantách:
 
 
K dostání v těchto variantách:
 
Bezešvá sportovní podprsenka, tmavě modrá
Bezešvá sportovní podprsenka, starorůžová
399
399
 
K dostání v těchto variantách:
 
 
K dostání v těchto variantách:
 
  • 7/8 bezešvé legíny
499
249
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 199 Kč
-50 %
7/8 bezešvé legíny
499
249
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 199 Kč
 
K dostání v těchto variantách:
 
Sportovní triko, terakotové
Sportovní triko, černé
Sportovní triko, modré
349
349
349
 
K dostání v těchto variantách:
 
 
K dostání v těchto variantách:
 
 
K dostání v těchto variantách:
 
Bezešvá sportovní podprsenka, šalvějově zelená
Bezešvá sportovní podprsenka, černá
349
349
 
K dostání v těchto variantách:
 
 
K dostání v těchto variantách:
 
  • Triko na sport a na jógu s 3/4 rukávy
349
279
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 279 Kč
-20 %
Triko na sport a na jógu s 3/4 rukávy
349
279
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 279 Kč
 
K dostání v těchto variantách:
 
  • Sportovní podprsenka
799
699
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 699 Kč
-12 %
Sportovní podprsenka
799
699
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 699 Kč
 
K dostání v těchto variantách:
 
Sportovní triko, terakotové
Sportovní triko, černé
Sportovní triko, modré
349
349
349
 
K dostání v těchto variantách:
 
 
K dostání v těchto variantách:
 
 
K dostání v těchto variantách:
 
  • Sportovní legíny
499
249
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 249 Kč
-50 %
Sportovní legíny
499
249
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 249 Kč
 
K dostání v těchto variantách:
 
  • Sportovní topy, 2 ks, mátově zelený a bílý
  • Sportovní topy, 2 ks, růžový a černý
399
299
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 299 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 299 Kč
-25 %
-25 %
Sportovní topy, 2 ks, růžový a černý
Sportovní topy, 2 ks, mátově zelený a bílý
399
299
399
299
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 299 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 299 Kč
 
K dostání v těchto variantách:
 
 
K dostání v těchto variantách:
 
Podložka na převlékání a taška na mokré oblečení
299
Sportovní legíny, tmavě modré / mátově zelené
499
 
K dostání v těchto variantách:
 
  • Bezešvé sportovní kalhoty do zvonu, s rozparkem
699
349
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 349 Kč
-50 %
Bezešvé sportovní kalhoty do zvonu, s rozparkem
699
349
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 349 Kč
 
K dostání v těchto variantách:
 
  • Běžecká bunda 3 v 1
1 190
799
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 675 Kč
-32 %
Běžecká bunda 3 v 1
1 190
799
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 675 Kč
 
K dostání v těchto variantách:
 
1 ...