I instantní káva ztrácí časem svou vůni
Aby si káva uchovala svou chuť po opravdu dlouhou dobu, dovolím si zde několik rad, jak instatní kávu správně uchovávat.
Sklenice na instantní kávu
Největšími nepřáteli kávové vůně jsou kyslík, světlo a teplo. Ideální nádobou na uchovávání instantní kávy je sklenice, ve které se dá káva skladovat bez přístupu vzduchu a vlhkosti.
Skladování
Skladovat kávu na chladném, tmavém a suchém místě bez zápachu je důležité pro to, aby si zachovala svou vůni po co možná nejdelší dobu. Platí to především pro mletou kávu. Velmi vhodné jsou tmavé spižírny nebo skříně na potraviny. V chladničce káva rychle absorbuje vůně jiných potravin; mraznička se hodí pouze pro dlouhodobé skladování.
Trvanlivost
Ve skleněné nádobě zůstává vůně instantní kávy uchována nejdéle, balení byste proto měli otevírat až bezprostředně před přípravou nápoje. Náš tip: sklenici po otevření opět dobře uzavřete a kávu zkonzumujte během čtyř týdnů.
Zdařilá příprava instantní kávy je tak jednoduchá
Příprava nápoje z instantní kávy je neobyčejně jednoduchá: Do šálku dejte podle chuti jednu až dvě lžičky instantní kávy a přelijte ji horkou vodou, která se ovšem už nevaří. Nejlepší je nechat vodu v konvici několik minut zchladnout a teprve potom ji použít. Pak stačí jen zamíchat a káva je hotová!