Káva
Vše o kávě. Více informací najdete zde.
Příprava kávy
Jaký je optimální stupeň mletí, který zajistí perfektní požitek z kávy?
Stupeň mletí kávy závisí na typu kávy, kterou si chcete připravit. Nahlédněte, prosím, do návodu k použití vašeho kávovaru, kde je uvedeno, jaký stupeň mletí je vhodný pro jednotlivé typy přípravy kávy. Během mletí se uvolňuje aroma praženého kávového zrna. Kávu je po namletí potřeba spotřebovat co nejrychleji. Čím jemněji je káva namletá, tím více vůně uvolňuje. Čím hrubší mletí, tím více mleté kávy musí být následně použito.
Jaký je správný postup přípravy kávy?
Co je při přípravě potřeba učinit, aby espresso bylo naprosto dokonalé?
Proč se mi nepodařila sametová pěna při přípravě kávy caffè crema?
Lze při přípravě kávovaru používat i karamelizovaná kávová zrna?
Mohu připravit espresso ze zrnkové kávy bez kofeinu?
Požitek z kávy
Obsahuje káva od Tchibo lepek?
Kolik tuku je obsaženo v kávě Tchibo?
Laktózová intolerance – jak je to s kávou?
Pro diabetiky – kolik cukru obsahuje karamelizovaná káva?
Jaký je obsah kofeinu v kávě?
Jakou metodu dekofeinizace používá Tchibo?
Která káva vykazuje lepší snášenlivost: espresso nebo překapávaná káva?
K čemu slouží plastový prvek v balení zrnkové kávy?
Jak je to s trvanlivostí kávy?
Lze kávu používat i po datu expirace?
Co je potřeba mít na paměti při uchovávání kávy?
Trvalá udržitelnost
Více než pouhé slovo.
Když hovoříme o trvalé udržitelnosti v Tchibo, nemáme na mysli slova, nýbrž konkrétní akce. Trvalá udržitelnost je nedílnou součástí strategie společnosti Tchibo již od roku 2006 a cíl je jasný: chceme dosáhnout 100% udržitelného podnikání.
Pokud chcete získat více informací o našem závazku v oblasti trvalé udržitelnosti, klikněte zde:
Co znamená pojem "trvalá udržitelnost"?
Jak se Tchibo angažuje?
Proč jsou Tchibo kávy certifikovány různým způsobem?