Nejlepší recepty s kávou z edice Cafissimo Flavoured
Káva z edice Cafissimo Flavoured chutná nejen sama o sobě, ale také s mlékem, jako cappuccino nebo latte macchiato. Co byste řekli třeba vynikající odpolední pauze s karamelovým macchiatem? Nebo vanilkovému latte s bílou čokoládou jako sladkému dezertu? Podívejte se na naše oblíbené recepty. Dobrou chuť!
Honey Coconut Café au Lait
Přísady:
1 kapsle Espresso Yogurt Honey
50 ml plnotučného mléka nebo jiného mléka podle Vaší volby
50 ml kokosového mléka
Na ozdobení: 1,5 kávové lžičky medu a pražený strouhaný kokos
Příprava:
Plnotuční mléko a kokosové mléko dejte společně do napěňovače Tchibo a vytvořte mléčnou pěnu. 2. Do kávovaru Cafissimo dejte jednu kapsli Espresso Yogurt Honey, stiskněte tlačítko pro přípravu espressa a kávu si připravte do svého oblíbeného šálku. 3. Nyní do šálku ke kávě přidejte napěněné mléko. 4. Mléčnou pěnu nakonec ozdobte praženým strouhaným kokosem a medem.
Iced Raspberry Espresso
Přísady:
1 kapsle Espresso Raspberry White Choc
40 g mražených malin
2 až 3 kostky ledu
Podle chuti: trocha cukru
Na ozdobení: čerstvé maliny a lístky máty
Příprava:
1. Z mražených malin připravte pyré a dejte ho do šálku na kávu. 2. Přidejte kostky ledu. 3. Do kávovaru Cafissimo následně vložte kapsli Espresso Raspberry White Choc, stiskněte tlačítko pro přípravu espressa a kávu si nechte připravit do připraveného šálku. 4. Ledové espresso následně ozdobte čerstvými malinami a lístky máty.
Cappuccino Oriental
Přísady:
1 kapsle Espresso Cinnamon Roll
kávová lžička skořicového sirupu
100 ml mléka
špetka mletého hřebíčku
Příprava:
Napěňte mléko pomocí napěňovače mléka od Tchibo a nalijte je do šálku na cappuccino. 2. Přidejte 1 kávovou lžičku skořicového sirupu a jemně promíchejte. 3. Vložte 1 kapsli Espresso Cinnamon Roll do svého kávovaru na kapsle Cafissimo, stiskněte tlačítko pro přípravu espressa a připravte kávu. 4. Nakonec ozdobte mléčnou pěnu špetkou mletého hřebíčku a/nebo cukru.
Skořicová káva Dalgona
Přísady:
1 kapsle Espresso Cinnamon Roll
1-2 vaječné bílky
50 g cukru
troška citronové šťávy
200 ml mléka
Příprava:
1.Vložte 1 kapsli Espresso Cinnamon Roll do svého kávovaru na kapsle Cafissimo, stiskněte tlačítko pro přípravu espressa a připravte kávu do sklenice na kávu. 2. Přidejte do kávy 25 g cukru a kávu s cukrem nalijte do malého hrnce. 3. Espresso s cukrem ohřívejte a průběžně je míchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí. 4. Vyšlehejte vaječné bílky s troškou citrónové šťávy a 25 g cukru do jemné pěny. 5. Pak pomalu přidávejte domácí kávový sirup po malých dávkách k pěně a průběžně směs promíchávejte. 6. Nakonec nalijte do vhodné sklenice mléko (horké nebo studené) a ozdobte je kávovou pěnou.
Tiramisu Dream
Přísady:
1 kapsle Espresso Tiramisu
25 g čokolády
1-2 kávové lžičky mascarpone
25 ml mléka
cukrářské piškoty nebo mandlové sušenky/cookies
Příprava:
Rozpusťte čokoládu a nalijte ji do sklenice na kávu. 2. Přidejte mascarpone. 3. Napěňte mléko pomocí napěňovače mléka od Tchibo a přidejte je do sklenice na kávu. 4. Vložte 1 kapsli Espresso Tiramisu do svého kávovaru na kapsle Cafissimo, stiskněte tlačítko pro přípravu espressa a připravte kávu do sklenice s ostatními ingrediencemi. 5. Nakonec ozdobte nápoj cukrářskými piškoty nebo kousky sušenek.
Tiramisu Frappé
Přísady:
1 kapsle Espresso Tiramisu
1 porcovací odměrka čokoládové zmrzliny
1-2 cukrářské piškoty
100 ml mléka
strouhaná (hořká) čokoláda
Příprava:
Zmrzlinu dejte do sklenice na latte macchiato. 2. Na zmrzlinu dejte rozdrcené piškoty. 3. Poté vložte do svého kávovaru na kapsle Cafissimo jednu kapsli Espresso Tiramisu, stiskněte tlačítko pro přípravu espressa a připravte kávu do sklenice na latte macchiato. 4. Nyní napěňte mléko pomocí napěňovače mléka od Tchibo a přidejte je do sklenice. 5. Hotový nápoj ozdobte strouhanou (hořkou) čokoládou.
Barraquito
Přísady:
1 kapsle Espresso Buttertoffee
30 ml slazeného kondenzovaného mléka; minimální obsah tuku 10 %
1 porce vaječného likéru (cca 30 ml)
100-150 ml mléčné pěny
Příprava:
Nalijte slazené kondenzované mléko do vysoké, úzké sklenice. 2. Pak opatrně nalijte do sklenice likér. Čím pomaleji budete likér nalévat, tím je větší šance, že se vrstvy nesmíchají. 3. Vložte 1 kapsli Espresso Buttertoffee do kávovaru Cafissimo, stiskněte tlačítko pro přípravu espressa a spařte kávu do samostatného šálku na espresso. 4. Hotové espresso nalijte nahoru na likérovou vrstvu ve sklenici.
*Dodatečný tip: Chcete-li dosáhnout vrstveného vzhledu, nalévejte espresso opatrně po lžičkách po vnitřní stěně sklenice. 5. Napěňte mléko pomocí napěňovače na mléka. Hotovou mléčnou pěnu naneste na barraquito – až po okraj sklenice.
Tip: Originální kávová specialita má ve sklenici vrstvený vzhled, který vypadá nesmírně působivě. Přestože vrstvení jednotlivých přísad nemá vliv na výslednou chuť, je velmi důležité, protože barraquito se „vychutnává i očima“.
Gentleman‘s Dream
Přísady:
1 kapsle Espresso Toasted Nut
10 ml kávového likéru
1 polévková lžíce šlehané smetany
20 ml whiskyr
Příprava:
Vložte 1 kapsli Espresso Toasted Nut do kávovaru Cafissimo a stiskněte tlačítko pro přípravu espressa. 2. Nalijte whisky, kávový likér a espresso do sklenice a vše promíchejte. 3. Nalijte drink do sklenice na espresso. 4. Vyšlehejte smetanu a pomocí polévkové lžíce ji naneste na espresso.
Butter Toffee Frappucino
Přísady:
(přibližně) 20 kostek ledu
2 kapsle Espresso Buttertoffee
150 ml studeného mléka
2 polévkové lžíce karamelového sirupu (pro ještě sladší verzi)
1 polévková lžíce mletého kokosu (neslazeného)
2-3 polévkové lžíce šlehané smetany
Na ozdobení: Karamely nebo karamelový sirup
Příprava:
Vložte kapsli Espresso Buttertoffee do kávovaru Cafissimo a stiskněte tlačítko pro přípravu espressa. Tento postup zopakujte ještě jednou. 2. Vyšlehejte smetanu, aby byla pevná, a pak ji dejte vychladit do ledničky. 3. Nyní dejte všechny suroviny vyjma šlehačky do mixéru a vše dobře vyšlehejte. 4. Hotové frappucino nalijte do požadované sklenice a navrch dejte šlehanou smetanu.
Ozdobení:
Šlehanou smetanu můžete ozdobit rozpuštěnými karamelami nebo karamelovým sirupem.
Kávová zmrzlina
Přísady:
3-4 kapse Espresso Buttertoffee (nebo Toasted Nut)
3 vejce
150 g cukru
300 g šlehané smetany
Pro křupavý efekt: kousky karamelu
Na ozdobení: Opražená kávová zrna
Příprava:
Vložte kapsli Espresso Buttertoffee do kávovaru Cafissimo a stiskněte tlačítko pro přípravu espressa. Tento postup zopakujte 3-4 krát. 2. Vyšlehejte smetanu, aby byla pevná, a pak ji dejte vychladit do ledničky. 3 .Oddělte žloutky od bílků. Vaječné žloutky šlehejte se 100 g cukru pomocí elektrického mixéru, dokud nevznikne pevná pěna (cca 3 minuty). Do vaječné pěny postupně vmíchejte vyšlehanou smetanu. 4. Nyní vyšlehejte vaječné bílky se zbývajícími 50 g cukru, aby vznikl pevný sníh. Hotový sníh opatrně vmíchejte do připravené směsi – postupujte pomalu zdola nahoru. 5.Jakmile je směs krásně hladká, přidávejte lžičku po lžičce espresso a nechte jej pomalu pronikat dovnitř. 6. (Pokud máte rádi zmrzlinu s křupinkami, můžete v této chvíli přidat kousky karamelu). Zmrzlinu dejte do poháru a překryjte ji fólií. 7. Hotovou kávovou zmrzlinu dejte na několik hodin do mrazničky (nejlépe přes noc).
Coffee Nicecream
Přísady:
1 kapsle Espresso Toasted Nut
2-3 zralé, mražené banány (v závislosti na velikosti)
1 polévková lžíce lískooříškového másla (alternativně 2 polévkové lžíce mletých lískových oříšků)
1 polévková lžíce čokoládové zmrzliny
mléko (cca 100 ml)
2 polévkové lžíce medu (alternativně lze použít cukr)
Na ozdobení: rozpuštěná tmavá čokoláda; sekané, pražené lískové oříšky; karamelový popcorn
Příprava:
Vložte 1 kapsli Espresso Toasted Nut do kávovaru Cafissimo a stiskněte tlačítko pro přípravu espressa. 2. Nalijte espresso a všechny ostatní přísady do šlehače. 3. Šlehejte všechny suroviny, dokud nebudou mít krémovou konzistenci, a následně nalijte do sklenice.
Na ozdobení:
Rozpuštěnou tmavou čokoládu přelijte přes vyšlehanou kávu, přidejte popcorn a nasekané lískové oříšky. Oříšky budou dobře držet díky krémové konzistenci kávové speciality Nicecream.
Tip: Obzvlášť lákavého vzhledu dosáhnete, když rozpuštěnou čokoládu nalijete nejdříve do sklenice a pak ji postupně rozlijete po stěnách sklenice.
Vanilkové latte s bílou čokoládou
Přísady:
150 ml horkého napěněného mléka
2 kapsle Cafissimo Espresso Vanilla
25 g bílé čokolády
3 sušenky Amarettini
Příprava:
1.Mléko napěňte a nalijte do vysoké sklenice. 2. Pod kávovar postavte konvičku, do kávovaru vložte kapsli Cafissimo Espresso Vanilla a stiskněte tlačítko pro přípravu espressa. Postup opakujte i s druhou kapslí. 3. Bílou čokoládu nakrájejte na malé kousky. Odložte si 1 kávovou lžičku na závěrečné ozdobení nápoje. Zbývající čokoládu přidejte k espressům a dobře promíchejte. 4. Espressa lijte pomalu po stěně sklenice do napěněného mléka. 5. Amarettini nakrájejte na větší kousky a s odloženou bílou čokoládou jimi ozdobte mléčnou pěnu.
Cappuccino s marshmallowny
Iced Raspberry Espresso
Karamelové macchiato
Přísady:
200 ml horkého napěněného mléka
1 kapsle Cafissimo Espresso Caramel
Příprava:
1. Napěněné mléko nalijte do vysoké sklenice. 2. Sklenici postavte pod kávovar. Do kávovaru vložte kapsli Cafissimo Espresso Caramel, stiskněte tlačítko pro přípravu espressa a nechte espresso vtéct do napěněného mléka. Vzniknou tak žádoucí tři vrstvy latte macchiato.
Marshmallow-Cappuccino
Přísady:
1 kapsle Cafissimo Espresso Vanilla
100–150 ml horkého napěněného mléka podle velikosti šálku
Příprava:
1.Pod kávovar postavte šálek. 2. Do kávovaru vložte kapsli Cafissimo Espresso Vanilla a stiskněte tlačítko pro přípravu espressa. 3. Na závěr přidejte napěněné mléko.