Jak perfektně připravit kávu

Správná příprava kávy je opravdové umění. Jak jemně musí být káva namletá a jaké množství je správné? Je pro přípravu kávy v pákovém kávovaru zapotřebí jiná káva než při přípravě s použitím filtru?

Vysvětlíme Vám krok za krokem, jak s kterým přístrojem připravíte perfektní kávu.

Překapávač

S tímto klasickým modelem mezi kávovary se dá bez velké námahy připravit káva ve větším množství. Na výběr máte z celé řady druhů kávy.

Pákový kávovar

Pákový kávovar ve Vás probudí baristu. U tohoto přístroje záleží na perfektním semletí kávy a optimálním tlaku. Výsledkem je espresso dokonalé chuti.

Konvička na přípravu espressa

Konvička na přípravu espressa je symbolem typicky italského způsobu přípravy kávy – připraví skvělé, čisté espresso. Ale i v tomhle případě je třeba na leccos myslet.

French press

French press neboli konvička na přípravu kávy se používá k ruční přípravě překapávané kávy. Rozhoduje jemnost namletí kávy a doba, po kterou je káva v kontaktu s vodou.

Ruční filtr

Spařování kávy jako za časů našich babiček: Starý dobrý ruční filtr z keramiky opět přišel do módy. Prozradíme Vám pár triků, jak ho používat.

Mokka

Mokka, také turecká káva, je nejstarším známým způsobem přípravy kávy, káva se podává spolu s kávovou sedlinou. Na její přípravu potřebujete tradiční džezvu.