FAQ Systém Cafissimo

Třístupňový parní systém je zvláštnost Cafissimo LATTE, Cafissimo CLASSIC, Cafissimo PURE, Cafissimo TUTTOCAFÉ a Cafissimo mini, neboť každá káva potřebuje pro perfektní přípravu individuální tlak páry. Tak se při přípravě může perfektně rozvinout aroma. Proto připravují kávovary Cafissimo svou kávu s různým tlakem páry: Espresso s velkým tlakem, caffé crema se středním tlakem, filtrovanou kávu s malým tlakem. Pomocí různých volicích tlačítek požadovaného nápoje se ovládají požadované parametry nápoje (tlak, množství vody, teplota).
Kdo má raději silnější kávu, může své individuální chuti přizpůsobit dávkování vody tím, že množství vody nově naprogramuje pomocí tlačítka volby nápoje. Viz též návod k obsluze.
Systém Cafissimo zaručuje snadnou obsluhu díky řídicímu systému barev kapslí. Proces k rychlému kávovému požitku se uskuteční pomocí několika kroků: U systému Cafissimo má každý druh kávy své tlačítko volby, které je označeno stejnou barvou jako kapsle. Zavřená kapsle se vloží do držáku kapslí, při zavírání kávovaru je kapsle vnitřním trnem proražena. Tlakem na příslušné tlačítko volby začne parní proces. V závislosti na barvě vložené kapsle se stlačí tlačítko druhu kávy, které odpovídá barvě. Příprava se tím odstartuje. Díky třístupňovému tlaku páry se připraví různé druhy kávy s individuálním tlakem páry Cafissimo PURE, Cafissimo TUTTOCAFÉ a Cafissimo mini. Tak se skvěle rozvine aroma. Doba přípravy se pohybuje podle druhu kávy a naprogramovaného množství nápoje mezi 25 (espresso) a 90 sekundami (filtrovaná káva).
Doporučujeme pravidelně provádět odstraňování vodního kamene. Tento proces se doporučuje provádět každé 4 týdny.
Nádrž na vodu by se měla jednou týdně čistit následovně:
1. Nádrž vytáhnout rovně ve směru nahoru.
2. Opláchnout pod tekoucí vodou a nechat odkapat. Nádrž na vodu není určena k mytí v myčce.
3. Nádrž na vodu opět nasadit.

FAQ Problémy a řešení

Firma Tchibo přebírá záruku v délce trvání 24 měsíců od data zakoupení. Každý kávovar je vyroben podle nejnovějších výrobních metod a je podroben přísné kontrole kvality. Garantujeme bezvadný stav výrobku. V rámci záruční doby odstraníme zdarma všechny výrobní vady a vady materiálu.
Pokud by se vyskytly závady, kontaktuje nejprve telefonicky naši bezplatnou zákaznickou linku na čísle 800 900 826 a v hlasovém menu zvolte téma Cafissimo. Pro rychlé vyřízení si prosím připravte doklad o zakoupení a krátké popsání závady s poznámkou o čísle artiklu.
Ze záruky jsou vyjmuty závady, které vznikly v důsledku nepřiměřené péče nebo nedostatečného odstranění vodního kamene. Rovněž jde o opotřebované díly a spotřební materiál. Náhradní díly lze objednat přes naši bezplatnou zákaznickou linku na čísle 800 900 826. Pro rychlé vyřízení zvolte v hlasovém menu téma Cafissimo.
Vadné zboží se opravuje v servisních centrech Tchibo. Než kávovar odešlete, kontaktujte prosím naši bezplatnou zákaznickou linku na čísle 800 900 826 a v hlasovém menu zvolte téma Cafissimo. Naši pracovníci Vám rádi poradí s dalšími kroky.
V nádrži na vodu je plovák, pomocí něhož je kontrolováno doplnění vody. Pokud by kontrolka nádrže vody zablikala, ačkoli je v nádrži dostatek vody, může to být proto, že je tento plovák poškozený. V takovém případě zašlete prosím Váš kávovar s příslušnou poznámkou na adresu našeho servisu.
Pokud by jednou odteklo nepřiměřené množství vody do záchytné misky, příčina je zpravidla v tom, že průtok je zanesený vodním kamenem nebo nebyla kapsle správně proražena. Mělo by tedy stačit odstranit vodní kámen.
Extrémní zanesení nádrže na vodu vodním kamenem může vést k tomu, že kávovar začne být hlučný a přestane probíhat parní proces. V takovém případě doporučujeme odstanit vodní kámen z nádrže na vodu. Pokud by kávovar i přesto nefungoval, zašlete ho prosím do našeho servisu.

FAQ Kapsle

Široký sortiment Cafissimo obsahuje různé druhy espressa, caffé crema, překapávané kávy a čajů. Objevte rozmanitost našich produktů s různými profily chutí a intenzit kávy v e-shopu Tchibo.
Náš sortiment pravidelně revidujeme a přizpůsobujeme přáním našich zákazníků. Bohužel se ukázalo, že naše překapávaná káva XL se netěší takové oblibě, v jakou jsme doufali, a proto jsme se rozhodli tento druh kávy vyjmout ze sortimentu. Milovníci překapávané kávy XL se ovšem ani do budoucna nemusejí kávového potěšení z velkého hrnku vzdávat, protože i nadále máme v sortimentu jiný druh kávy, který touhu po velké dávce kávy dokáže uspokojit: Znáte už naši kávu Caffè Crema XL? Harmonicky jemnou caffè crema s elegantní praženou vůní a, stejně jako jste byli zvyklí u překapávané kávy XL, s intenzitou od 2 do 6, dokonale připravenou naplnit hrnek s objemem 250 ml.
Náš sortiment pravidelně revidujeme a přizpůsobujeme přáním našich zákazníků. Bohužel se ukázalo, že se naše čaje netěší takové oblibě, v jakou jsme doufali, a proto jsme se rozhodli čaje Cafissimo vyjmout ze sortimentu.

Máte pravdu: Vzhled kapslí Cafissimo se trochu změnil.

V budoucnu budou všechny kapsle Cafissimo hnědé a rovněž fólie nahoře bude vypadat trochu jinak. Na chuti kávy v našich oblíbených kapslích se ale samozřejmě nezměnilo nic. Protože to, na čem nám nejvíce záleží a stále bude, je výsledný nápoj v šálku: Přesně jak jste zvyklí, v nejvyšší kvalitě Tchibo.
  • Tlačítko, které máte pro přípravu příslušného druhu kávy na kávovaru Cafissimo stisknout, jste dosud identifikovali podle barvy kapsle, nyní ho poznáte podle symbolu šálku na fólii kapsle. Symboly šálků odpovídají těm, které najdete na tlačítkách kávovaru.
  • Náš sortiment kapslí jsme udělali také mezinárodnější, aby si chutě Cafissimo mohli užívat i milovníci kávy, kteří nemluví německy. Balení kapslí jsou nyní popsána dvoujazyčně (německy/anglicky). Jména druhů kávy proto musela ustoupit. Svůj oblíbený druh samozřejmě bez problémů poznáte i nadále podle příslušné barvy a v budoucnu také podle stupnice intenzity na fólii kapsle.
Pět druhů kávy Cafissimo z vybraných lokalit obsahujevynikající kávu z různých zemí původu. Výjimečná půda a klimatické podmínky v jednotlivých regionech propůjčují kávě v této edici její jedinečný charakter.
Firma Tchibo se rozhodla pro kapslový systém, protože každá jednotlivá kapsle Cafissimo obsahuje exaktně odměřené množství jemně namleté kávy pro přípravu. Vzduchotěsné kapsle Cafissimo firmy Tchibo uzavřou aroma a uvolní ho teprve při parním procesu. Tím zůstává plnost chuti čerstvě namleté kávy zachována na několik měsíců až do momentu přípravy kávy. Pro kvalitu každé kávové speciality na kávovaru Cafissimo jsou rozhodující následující faktory:
• čerstvost kávy pro každý šálek
• způsob zpracování kávy
• správné množství kávového prášku
• správné množství vody
• tvar sítka
S trvalým filtrem nemohou být zaručeny tyto vysoké nároky na kvalitu.
Kapsle Cafissimo jsou vyrobeny z umělé hmoty polypropylen (PP) a hliníku. Všechny materiály kapslí Cafissimo jsou pro kontakt s potravinami nezávadné a neobsahují žádné škodlivé látky. To bylo prokázáno neutrálními, akreditovanými testovacími laboratořemi.
Ne. Firma Tchibo se rozhodla nabízet výhradně své vlastní kapsle. Protože kávovar a kapsle tvoří spolu sladěný systém, mohou pouze kapsle Tchibo zajistit velmi dobrou kvalitu kávy, kterou zákazníci Tchibo znají a očekávají.
Celková plnost chuti čerstvě namleté kávy zůstává z důvodu zapečetění aroma v kapsli zachována po dobu 12 měsíců až do momentu přípravy.

FAQ Udržitelnost

Udržitelnost znamená pro firmu Tchibo, a tím také pro Cafissimo převzetí odpovědnosti. V případě kávy to znamená následující: Pěstitel kávy může hospodařit a vyrábět takovým způsobem, aby ještě i jeho synové a dcery měli možnost vyrábět kávu v odpovídající kvalitě a v odpovídajícím množství. Tím se zajistí, že i budoucí generace se budou moci dobře uživit pěstováním kávy a kvalita kávy zůstane dlouhodobě zachována.
Používání kávy z pěstitelských farem zabývajících se udržitelným pěstováním znamená, že používáme výhradně druhy kávy, které pocházejí od pěstitelů kávy, jejichž způsob pěstování odpovídá požadavkům certifikovaných standardů organizace zabývající se ochranou životního prostředí Rainforest Alliance Certified™ nebo programu udržitelnosti UTZ Certified. Protože pro naše kapsle používáme jen kávu té nejlepší kvality, používáme variabilní mix z obou těchto certifikovaných udržitelných kvalit. Důležité je, že se můžete spolehnout na to, že se vždy používají 100% certifikované udržitelné druhy kávy, které zaručují jedinečnou a nezaměnitelnou chuť kávy Cafissimo.
Vynikající 100% kvalita Tchibo Arabica a nezaměnitelná chuť kávy Cafissimo mají pro nás nejvyšší prioritu. Proto hledáme druhy kávy s největší pečlivostí podle zvláštních kritérií kvality. Druhy kávy, které tato přísná kritéria splňují, mohou být v dostatečném množství pro náš trvalý sortiment v současné době nabízeny převážně od pěstitelských farem Rainforest Alliance Certified a UTZ Certified. Strategie udržitelnosti i relevantní certifikovaná organizace Fairtrade pracuje výhradně s malými pěstiteli. Proto nás také velmi těší, že v rámci naší limitované edice Grand Classés můžeme nabízet certifikovanou kávu Fairtrade. Náš cíl pro budoucnost je dále rozvíjet spolupráci s Fairtrade.
V rámci udržitelnosti klademe vysoké požadavky nejen na naši kávu a naše kávovary, ale také na naše kapsle. Jsme optimističní v tom ohledu, že i v této oblasti dosáhneme v dohledné době pokroků.
E-Mail
service@tchibo.cz
Telefonní číslo
800 900 826 (volání je zdarma)
Pondělí - Pátek 8:00 - 20:00
Sobota 8:00 - 16:00