Oblečení do deště pro celou rodinu

Se správným oblečením budete i za deště krásně v suchu

Ledově studený déšť skrápí ulice, deštníky se marně snaží odolat nelítostnému větru...
Cestou do práce, při nedělní vycházce nebo při sportovních aktivitách ve volné přírodě potřebujete správné oblečení, abyste za deštivého počasí nepromokli. V rámci našeho průvodce Vám poradíme, na co byste si měli dát při výběru bundy do deště, funkční bundy a dalšího vybavení pozor.

Pár důležitých informací o materiálu

Jedno je jasné: oblečení do deště musí být nepromokavé. Ale podle čeho vlastně poznáte, zda je oděv skutečně nepromokavý? A co znamenají výrazy, jako je vodní sloupec a prodyšnost? Tady se dozvíte, jaká kritéria jsou při výběru oblečení do deště důležitá a jaké různé možnosti dnes máte, pokud jde o nepromokavost.
Co je vodní sloupec?

Co je vodní sloupec?

Vodní sloupec je měrná jednotka, která udává nepromokavost textilií, jako jsou bundy do deště, kalhoty do deště a podobně. Hodnota vodního sloupce vyjadřuje, kolik vody může na materiálu stát, aniž by do něj začala pronikat. V praxi to znamená: Čím vyšší má oblečení vodní sloupec, tím odolnější vůči vodě materiál je. Podle evropské normy je oblečení s odolností vůči vodnímu sloupci od 1 500 mm považováno za nepromokavé. Spousta oblečení do deště od Tchibo odolá dokonce vodnímu sloupci od 3 000 mm. Díky tomu zůstanete krásně v suchu i za bouře a vytrvalého deště.

Obzvlášť důležité: Prodyšnost

Prodyšnost patří k nejdůležitějším vlastnostem a požadavkům na nepromokavé oblečení. V zásadě platí, že oblečení je prodyšné, když může vlhkost pronikat vlákny materiálu. Prodyšná jsou zpravidla přírodní vlákna, jako je bavlna. Avšak u oblečení do deště musí být materiál propustný pouze z jedné strany. Zvenčí nesmí žádná vlhkost proniknout dovnitř. Tento problém perfektně řeší funkční materiály: tělesná vlhkost je zevnitř odváděna ven, avšak déšť a vítr dovnitř neproniknou. Díky tomu se pod nepromokavým oblečením nehromadí tělesná vlhkost a po celou dobu je zaručeno příjemné tělesné klima.
Obzvlášť důležité: Prodyšnost
Nesmírně důležité: Zatavené švy

Nesmírně důležité: Zatavené švy

I u oblečení do deště z nepromokavého materiálu se však může stát, že vlhkost pronikne dovnitř. Zejména tehdy, kdy materiál není dobře zpracován. Problém: při sešívání jednotlivých dílů oděvu je materiál prošíván jehlou. Tím dojde k poškození vlastní nepromokavé vrstvy v místě vpichu. A za silného deště může voda těmito prakticky neviditelnými otvory proniknout dovnitř.

Kvalitní oblečení do deště proto vsází na zatavené švy: vnitřní strana švu je strojově opatřena páskou, která šev neprodyšně uzavře. Působením horka se páska pevně spojí s tkaninou. Díky tomu jsou i ty nejmenší vpichy po jehle spolehlivě uzavřeny.

Ecorepel® – impregnace, která přirozeným způsobem odpuzuje vodu

Nejlepší technologie se často inspirují předobrazem přírody. Tak například moderní úprava ecorepel® napodobuje vodoodpuzující efekt, s jehož pomocí vodní ptáci udržují v suchu své peří. Určitě už jste si toho někdy všimli, například při pozorování kachen v parku. Kachny se za potravou často noří pod vodu – a o chviličku později už zase mohou volně létat. To je možné, neboť ptáci produkují olejnatou látku, která jednoduše odpuzuje vodu. Pokud jde o impregnaci ecorepel®, pronikání kapek vody zabraňuje hightech úprava, která je zcela bez zápachu. Impregnované textilie přitom zůstávají krásně měkké a prodyšné. A co je obzvlášť skvělé: na rozdíl od chemických impregnací je impregnace ecorepel® šetrná k životnímu prostředí a neobsahuje žádné fluorokarbony, které mohou představovat zátěž pro lidské tělo.
Softshell – multitalent do špatného počasí

Softshell – multitalent do špatného počasí

K obzvlášť univerzálním moderním funkčním materiálům patří softshell. Sestává ze tří vrstev: z odolné vnější vrstvy, prodyšné membrány a hebké vnitřní vrstvy. Vnější odolná vrstva odpuzuje vodu a nepropouští zvenčí žádnou vlhkost, takže tělo je chráněno před deštěm a větrem. Tento materiál neabsorbuje prakticky žádnou vlhkost, avšak umí ji dobře odvádět pryč. To je velmi důležité, neboť přes membránu, která tvoří střední vrstvu, je tělesná vlhkost odváděna zevnitř ven. Tato vlhkost se následně z vnější vrstvy odpařuje. Uvnitř je díky tomu zachováno příjemně suché klima. Tenká plyšová vrstva z veluru nebo podobného materiálu umožňuje – jako nejspodnější vrstva – vznik malého vzduchového polštáře a zachování hřejivého tepla.

Outdoorové džíny do deště – módní a funkční

Nově vyvinuté džíny do deště odpuzují vodu a nečistotu, a jsou tedy ideálním oděvem pro všechny aktivity pod širým nebem. Moderní povrchová úprava ecorepel® zajišťuje impregnaci, která odpuzuje vodu a nečistotu, a navíc nijak nesnižuje pohodlnost kalhot. Džíny z odolné směsi bavlny a elastanu jsou vysoce elastické a díky vysokému podílu elastanu perfektně sedí.

Džíny navíc řeší i otázku bezpečnosti. Jezdíte například často na kole? Pak se vyplatí ohrnout si džíny, neboť reflexní prvky na vnitřní straně nohavic Vám zajistí lepší viditelnost na silnici.

Jaký kabát (do deště) by se Vám nejvíc hodil?

Cestou do práce, při dovádění na podzimní dovolené s dětmi nebo při venčení psa: existuje spousta různých důvodů, proč je někdy nutné být venku i za špatného počasí a přetrpět pořádný liják. Na podzim potřebujete outdoorovou bundu, která Vás bude chránit před nepříznivým počasím a která bude odpovídat Vašim individuálním potřebám. Jaký typ oblečení do deště je pro Vás ten pravý?
Na kole praktický každý den

Na kole praktický každý den

Cyklistika je zdravá a zábavná. Navíc je to způsob, jak se rychle a nekomplikovaně dostat do cíle. Každý, kdo i na podzim raději sedne na kolo, než by riskoval uváznutí v dopravní zácpě, nebo komu se nechce vystát důlek na zastávce autobusu, potřebuje obzvlášť flexibilní ochranu proti nepříznivému počasí. Tato ochrana musí spolehlivě zadržet déšť, bláto a vítr, který cyklistům sviští kolem uší, nesmí však omezovat v pohybu a musí být bezpodmínečně prodyšná.

Pro cyklisty, kteří sedají na kolo prakticky každý den, je proto ideální softshellová bunda. Optimální jsou zejména bundy a kabáty s delším střihem. Neboť při jízdě na kole cyklistům kvůli dešti shora a vodě stříkající ze všech stran promokne obvykle především oblast stehen. A vítr také nemá velkou šanci proniknout zespodu pod delší bundu.

Venku s dětmi

Každý, kdo je s dětmi často venku, ví, že skákání do louží je oblíbená zábava všech dětí. A protože špatné počasí není žádnou překážkou pro dovádění pod širým nebem, potřebujete s rodinou při pobytu venku obzvlášť odolné oblečení do deště. Dobrou volbou je určitě prodyšný, nepromokavý funkční kabát: ochrání Vás před špatným počasím na hřišti, při venčení pejska nebo prostě během cesty do nejbližšího supermarketu.

Dobrý přehled o "tlupě" malých uličníků Vám zajistí kapuce s malým kšiltem. Nesmírně praktické jsou modely, které se pružně přizpůsobí teplotám. Vnitřní podšívka ve formě vyjímatelné fleecové mikiny například zajistí, že můžete kabát nosit celoročně.
Venku s dětmi
Vytížená manažerka rodiny

Vytížená manažerka rodiny

Ráno jedete na kole do práce, odpoledne vezete děti autem na sportovní kroužky, mezitím jdete nakupovat a večer ještě na návštěvu k přátelům… Každý, kdo zvládne tak náročný den, potřebuje bundu do každého počasí, která to vše absolvuje s ním a která jej bude univerzálně chránit před špatným počasím.

Jako manažerka rodiny potřebujete oblečení do deště, které není jen větruvzdorné a nepromokavé, ale které také dobře vypadá a podtrhne Vaše všestranné schopnosti. Například oblečení s mnoha kapsami na různé věci každodenní potřeby. Praktická je elegantní parka s vyjímatelnou vnitřní mikinou: takový oděvní kousek je nejen módní, ale také praktický a naprosto univerzální.

Módní vzhled i za špatného počasí

Někteří milovníci módy rádi používají za špatného počasí okřídlené rčení: "Kdo chce vypadat hezky, musí něco vytrpět." Avšak se správným oblečením do deště to vůbec není nutné. I deštivým podzimem můžete proplout v suchu a přitom vypadat od A až do Z módně a stylově. Perfektní ochranu proti dešti poskytne například trenčkot. Tento klasický oděvní kousek je k dostání mimo jiné také z nepromokavého a větruvzdorného materiálu a se zatavenými švy.

Obzvlášť praktické jsou modely s odnímatelnou kapucí. S takovým funkčním módním kouskem budete perfektně vybaveni na večerní návštěvu restaurace, stejně jako na zpáteční cestu domů v dešti. Neboť trenčkot poskytuje skvělou ochranu, aniž by vypadal jako funkční bunda.
Módní vzhled i za špatného počasí

Jak zajistit, abyste se dlouho těšili ze svého oblečení do deště

Bez ohledu na to, jak kvalitní je Vaše oblečení do deště, platí, že při používání oblečení za deště, větru a špatného počasí, musí toto oblečení odolávat vysoké zátěži a může tím časem trpět. Proto je dobré, dopřát takovému oblečení pravidelně pauzu a údržbový program. Tak zůstane dlouho zachována funkčnost oblečení. A v případě drobného opotřebení můžete sáhnout po lepicí sadě na opravu nepromokavého oblečení.

Jak udržovat oblečení do deště

Kvalitní oblečení do deště není jen nepromokavé. Odpuzuje také nečistotu, takže bude i při vysoké zátěži dlouho dobře vypadat. Přesto se může v pórech postupem času nahromadit nečistota, která póry ucpe, a tím sníží prodyšnost oblečení. Protože byste měli oblečení pravidelně prát. Můžete však být bez starosti: oblečení do deště lze bez obav prát v pračce – je potřeba pouze dodržet několik málo pokynů.

Obecně platí, že nepromokavé textilie je potřeba prát při nízkých teplotách – od třiceti do maximálně čtyřiceti stupňů Celsia. Je bezpodmínečně nutné, abyste si prostudovali údaje o údržbě na konkrétním oblečení. Pro praní je vhodný prací prostředek na jemné prádlo. Klasický prášek na praní může na oblečení zanechat zbytkové části, které mohou materiál narušit. Kromě toho nesmíte používat žádný avivážní prostředek – ten by totiž ucpal póry a mohl poškodit umělá vlákna.

Pokud Vaše oblečení do deště potřebuje impregnaci, je potřeba tuto impregnaci zhruba po každém čtvrtém vyprání obnovit. V takovém případě byste měli raději sáhnout po spreji než po impregnačním pracím prostředku. Neboť sprej lze cíleně nastříkat na vnější vrstvu a vnitřní strana zůstane neporušená. Chcete-li oděv impregnovat, zavěste jej na ramínko a rovnoměrně, ze vzdálenosti 20 až 30 centimetrů, nastříkejte impregnační sprej na povrch oděvu. Dejte pozor, abyste nevdechli výpary a místnost pak důkladně vyvětrejte.

Jak opravit oblečení do deště

Outdoorové oblečení se vyznačuje obzvláštní odolností, avšak není nezničitelné: ke vzniku trhliny může dojít nedopatřením v důsledku kontaktu s nějakým špičatým předmětem nebo vyčnívající hranou. Na rozdíl od běžných kousků oděvu nelze oblečení do deště jen tak jednoduše opravit jehlou a nití. Neboť místy po vpichu by mohla pronikat vlhkost. Přesto není drobné poškození důvodem, proč oblečení do deště vyřadit.

Obvyklým slabým místem jsou například švy, resp. zatavovací pásky na ramenou a rovněž na rukávech a výstřihu. V důsledku opotřebení nebo manuální zátěže může dojít k jejich uvolnění. Chcete-li tento problém odstranit, postupujte následovně: Nejdříve důkladně očistěte postižené místo, například čisticím benzínem. Poté potřete uvolněná místa trochou lepidla na textil a po dobu minimálně dvou minut tiskněte pevně k sobě. Poté nechte lepidlo minimálně dvanáct hodin pomalu schnout.

Malou dírku nebo trhlinku můžete opravit sami. Nejdříve potřebujete vnější stranu zafixovat kouskem lepicí pásky. Pak očistěte vnitřní stranu oděvu. Následně nalepte přes trhlinu na vnitřní straně samolepicí opravnou záplatu. Extra tip: Pokud nejdříve zaoblíte rohy, vydrží záplata déle.
Sportovní oblečení pro ženy

Sportovní oblečení pro ženy

Ještě více sportovního oblečení najdete v kategorii Sportovní oblečení pro ženy

Do kategorie Ženy
Sportovní oblečení pro muže

Sportovní oblečení pro muže

Další příjemnou sportovní módu najdete v kategorii Muži

Do kategorie Muži

Správné oblečení za deště

Tchibo Praha, spol. s r.o.

Objevit ještě víc

Do kolekce Do kolekce
Softshellový kabát, tmavě modrý
1 490
 
K dostání v těchto variantách:
 
Funkční outdoorová bunda
1 190
 
K dostání v těchto variantách:
 
Softshellová bunda
1 290
 
K dostání v těchto variantách:
 
  • Dětské kalhoty do deště
499
399
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 399 Kč
-20 %
Dětské kalhoty do deště
499
399
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 399 Kč
 
K dostání v těchto variantách:
 
Softshellový kabát, červený
1 490
 
K dostání v těchto variantách:
 
Funkční cyklistická bunda
1 490
 
K dostání v těchto variantách:
 
Softshellový kabát, khaki
Softshellový kabát, ledově šedý
1 490
1 490
 
K dostání v těchto variantách:
 
 
K dostání v těchto variantách:
 
Dětská fleecová bunda, proužky
399
 
K dostání v těchto variantách:
 
Kabát do deště s vestou 3 v 1
1 990
 
K dostání v těchto variantách:
 
Softshellový kabát, khaki
Softshellový kabát, ledově šedý
1 490
1 490
 
K dostání v těchto variantách:
 
 
K dostání v těchto variantách:
 
  • Dětská termobunda do deště, tmavě modrá s celopotiskem
  • Dětská termobunda do deště, žlutá
  • Dětská termobunda do deště, světle modrá s celopotiskem
  • Dětská termobunda do deště, břidlicově modrá s kapkami
  • Dětská termobunda do deště, růžová s kapkami
799
599
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 599 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 599 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 599 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 599 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 599 Kč
-25 %
-25 %
-25 %
-25 %
-25 %
Dětská termobunda do deště, žlutá
Dětská termobunda do deště, tmavě modrá s celopotiskem
Dětská termobunda do deště, světle modrá s celopotiskem
Dětská termobunda do deště, břidlicově modrá s kapkami
Dětská termobunda do deště, růžová s kapkami
799
599
799
599
799
599
799
599
799
599
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 599 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 599 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 599 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 599 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 599 Kč
 
K dostání v těchto variantách:
 
 
K dostání v těchto variantách:
 
 
K dostání v těchto variantách:
 
 
K dostání v těchto variantách:
 
 
K dostání v těchto variantách:
 
Trenčkot do deště
1 490
 
K dostání v těchto variantách:
 
  • Dětská termobunda do deště, růžová s kapkami
  • Dětská termobunda do deště, žlutá
  • Dětská termobunda do deště, tmavě modrá s celopotiskem
  • Dětská termobunda do deště, světle modrá s celopotiskem
  • Dětská termobunda do deště, břidlicově modrá s kapkami
799
599
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 599 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 599 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 599 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 599 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 599 Kč
-25 %
-25 %
-25 %
-25 %
-25 %
Dětská termobunda do deště, žlutá
Dětská termobunda do deště, tmavě modrá s celopotiskem
Dětská termobunda do deště, světle modrá s celopotiskem
Dětská termobunda do deště, břidlicově modrá s kapkami
Dětská termobunda do deště, růžová s kapkami
799
599
799
599
799
599
799
599
799
599
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 599 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 599 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 599 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 599 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 599 Kč
 
K dostání v těchto variantách:
 
 
K dostání v těchto variantách:
 
 
K dostání v těchto variantách:
 
 
K dostání v těchto variantách:
 
 
K dostání v těchto variantách:
 
Bunda do každého počasí
Bunda do každého počasí
1 290
1 290
 
K dostání v těchto variantách:
 
 
K dostání v těchto variantách:
 
Bunda do deště
1 290
 
K dostání v těchto variantách:
 
Dětská softshellová bunda
999
 
K dostání v těchto variantách:
 
Dětská fleecová bunda, borůvka
Dětská fleecová bunda, příčné proužky
399
399
 
K dostání v těchto variantách:
 
 
K dostání v těchto variantách:
 
Kabát do deště
1 490
 
K dostání v těchto variantách:
 
  • Softshellová bunda
1 190
999
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 999 Kč
-16 %
Softshellová bunda
1 190
999
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 999 Kč
 
K dostání v těchto variantách:
 
  • Bunda do deště, sbalitelná, růžová
  • Bunda do deště, sbalitelná, tmavě modrá
1 190
999
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 999 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 999 Kč
-16 %
-16 %
Bunda do deště, sbalitelná, tmavě modrá
Bunda do deště, sbalitelná, růžová
1 190
999
1 190
999
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 999 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 999 Kč
 
K dostání v těchto variantách:
 
 
K dostání v těchto variantách:
 
Bunda do deště
999
 
K dostání v těchto variantách:
 
Dětská fleecová bunda, borůvka
Dětská fleecová bunda, příčné proužky
399
399
 
K dostání v těchto variantách:
 
 
K dostání v těchto variantách:
 
-30 %
Trenčkot do každého počasí s recyklovaným materiálem, béžový
999
699
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 699 Kč
 
K dostání v těchto variantách:
 
Dětský trenčkot do každého počasí
999
 
K dostání v těchto variantách:
 
Dětská fleecová bunda, s celopotiskem
349
 
K dostání v těchto variantách:
 
Dětská softshellová bunda
899
 
K dostání v těchto variantách:
 
  • Dětská termobunda do deště, břidlicově modrá s kapkami
  • Dětská termobunda do deště, žlutá
  • Dětská termobunda do deště, tmavě modrá s celopotiskem
  • Dětská termobunda do deště, světle modrá s celopotiskem
  • Dětská termobunda do deště, růžová s kapkami
799
599
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 599 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 599 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 599 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 599 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 599 Kč
-25 %
-25 %
-25 %
-25 %
-25 %
Dětská termobunda do deště, žlutá
Dětská termobunda do deště, tmavě modrá s celopotiskem
Dětská termobunda do deště, světle modrá s celopotiskem
Dětská termobunda do deště, břidlicově modrá s kapkami
Dětská termobunda do deště, růžová s kapkami
799
599
799
599
799
599
799
599
799
599
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 599 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 599 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 599 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 599 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 599 Kč
 
K dostání v těchto variantách:
 
 
K dostání v těchto variantách:
 
 
K dostání v těchto variantách:
 
 
K dostání v těchto variantách:
 
 
K dostání v těchto variantách:
 
Dětská fleecová bunda
399
 
K dostání v těchto variantách:
 
Parka do deště »Friesennerz«
1 590
 
K dostání v těchto variantách:
 
  • Dětská fleecová souprava, 2dílná
499
449
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 449 Kč
-10 %
Dětská fleecová souprava, 2dílná
499
449
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 449 Kč
 
K dostání v těchto variantách:
 
1 ...