×
Používáme soubory cookie, abychom mohli naše webové stránky lépe přizpůsobit Vašim potřebám. Používáním našich webových stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na Vašem počítači, tabletu nebo smartphonu. Více informací zde.
Schließen
Osterdeko und Ostergeschenke bei Tchibo

Veselé Velikonoce!

Velikonoční svátky jsou přede dveřmi: U nás teď najdete skvělé nápady, které se točí kolem pečení, výzdoby a dalších radostí! 🐇

Nejlepší pomocníci na velikonoční pečení

Naše oblíbené recepty na velikonoční pečení

Vyzkoušejte třeba lahodného králíčka, který je pro velikonoční čas jako stvořený. Nebo se nechte svést hříšně dobrým mrkvovým koláčem, ale samozřejmě byste si neměli nechat ujít ani sladkého velikonočního beránka. A na velikonoční stůl patří neodmyslitelně taky mazanec. Nechte si chutnat!
Velikonoční beránek

Suroviny

  • Těsto
  • 150 g změklého másla
  • 120 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 špetka soli
  • kůra z 1 bio citrónu
  • 2 vejce velikosti M
  • 100 g mouky
  • 100 g mletých mandlí
  • 4 polévkové lžíce mléka
  • 1 kávová lžička prášku do pečiva

Příprava

1. Vezměte formu na velikonočního beránka o objemu 1 l, lehce ji vymažte a vysypte moukou. Troubu předehřejte na 180 °C (horní a spodní ohřev).
2. Máslo pomocí ručního mixéru se šlehacími metličkami vyšlehejte, aby bylo vláčné a hebké. Postupně přidávejte cukr a vanilkový cukr. Krátce vmíchejte také sůl a citrónovou kůru.
3. Postupně přidejte vejce – každé z nich dobře zapracovávejte po dobu asi 30 sekund.
Mouku smíchejte s mandlemi a práškem na pečení a vmíchejte (zvolte na mixéru nízký stupeň). Vmíchejte mléko.
4. Těsto dejte do připravené formy na beránka a formu postavte na plech na pečení. Pečte v horké troubě asi 45 minut.
5. Vyndejte formu s beránkem z trouby a nechte beránka 10 minut chladnout. Poté jej opatrně uvolněte z formy a nechte jej na kuchyňské mřížce kompletně vychladnout. Hotového beránka můžete případně před servírováním poprášit moučkovým cukrem. © Tamara Staab (Maras Wunderland)
Mrkvový dort

Suroviny (na dortovou formu s průměrem 26–28 cm)

  • Těsto
  • 225 g mouky
  • ½ balíčku kypřicího prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
  • 1 kávová lžička skořice
  • ¼ kávové lžičky muškátového oříšku
  • 350 g oloupané mrkve
  • 100 ml řepkového oleje
  • 80 ml mléka
  • 3 vejce velikosti M
  • 125 g cukru
  • Poleva a zdobení
  • 150 g moučkového cukru
  • 4–5 polévkových lžic mléka
  • 25 g nasekaných a opražených mandlí
  • čokoládová velikonoční vajíčka na ozdobení

Příprava

1. Dortovou formu s průměrem 26 cm vymažte tukem a vysypte troškou mouky. Troubu předehřejte na 175 °C (horní/spodní ohřev). Smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl, skořici a muškátový oříšek a odložte stranou. Oloupanou mrkev nastrouhejte na struhadle nebo v mixéru a poté také odstavte stranou. Vmíchejte olej a mléko.
2. Cukr a vejce důkladně vyšlehejte pomocí ručního mixéru s metličkami nebo jiného kuchyňského robota. Poté nastavte mixér na střední stupeň a postupně vmíchejte olej. Pokud olej příliš stříká, snižte rychlost mixéru. Míchejte, dokud není olej dobře zapracovaný, a teprve potom pokračujte.
3. Přidejte mrkev a moučnou směs a vše míchejte pomocí stěrky na těsto tak dlouho, až nejsou vidět žádné stopy mouky.
4. Těsto nalijte do připravené formy, rozetřete do hladka a pečte v horké troubě asi 50 minut. Poté proveďte pomocí špejle zkoušku, zda je korpus řádně propečený. Hotový mrkvový dort vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
5. Z moučkového cukru a mléka vyrobte vazkou polevu. Potřete dort polevou a posypejte praženými nasekanými mandlemi. © Tamara Staab (Maras Wunderland)
Velikonoční pletenec

Suroviny

  • Kynuté těsto:

  • 175 g hrozinek
  • 6 polévkových lžic rumu
  • 500 g mouky
  • ½ kávové lžičky mleté vanilky
  • nastrouhaná kůra z 1 bio citrónu
  • 30 g čerstvého droždí
  • 70 g cukru
  • 225 ml mléka
  • 1 kávová lžička soli
  • 1 vejce velikosti M
  • 100 g změklého másla
  • Kromě toho:
  • 1 vaječný žloutek
  • 1 polévková lžíce mléka
  • plátky mandlí a cukr krupice podle chuti
  • Malinovo-banánovo-kokosová pomazánka:
  • 1 banán, velmi zralý
  • 150 g mražených malin
  • 2 polévkové lžíce kokosového krému (ztužené kokosové mléko)
  • 1,5 kávové lžičky guarové gumy
  • 4 polévkové lžíce pražených kokosových hoblin

Příprava

1. Příprava pomazánky: všechny suroviny, až na guarovou gumu a kokosové hoblinky, dejte do mixéru a dobře rozmixujte. Pak přidejte guarovou gumu a znovu promixujte. Přendejte rozmixovanou směs do nádoby a vmíchejte kokosové hoblinky. Poté rozdělte pomazánku do zavařovacích sklenic a uschovejte v chladu.
2. Hrozinky namočte minimálně na 6 hodin do rumu, klidně přes noc. Pak je nechte okapat.
3. Příprava kynutého těsta: mouku s vanilkou a nastrouhanou citrónovou kůrou dejte do mísy a uprostřed udělejte důlek. Do důlku dejte droždí a zasypte je 1 polévkovou lžící cukru. Mléko ohřejte tak, aby bylo vlažné (max. 37 °C). Trochu mléka nalijte na droždí. Opatrně míchejte tenkou hůlkou, dokud se droždí nerozpustí. Přikryjte těsto a nechte je odpočívat na teplém místě cca 15 minut, dokud se na těstě nezačnou tvořit bubliny.
4. Přidejte k těstu zbývající cukr, zbývající mléko, sůl, vejce a máslo. Poté těsto krátce vyhněťte buď pomocí kuchyňského robota, nebo ručně. Následně přidejte hrozinky a těsto hněťte dalších 10 minut. Že je těsto správně vyhnětené, poznáte podle toho, že se uvolňuje od okrajů nádoby a po zmáčknutí prstem se vrací do původního tvaru. Vyhnětené těsto nechte na teplém místě kynout zhruba jednu hodinu. Objem těsta by se měl během této doby výrazně zvětšit.
5. Vezměte plech na pečení a vyložte jej pečicím papírem. Těsto ještě jednou krátce prohněťte a rozdělte na tři stejně velké kusy. Z každého kusu vyválejte cca 35 cm dlouhý váleček. Poté ze všech tří válečků spleťte cop. Hotový velikonoční cop položte na plech na pečení.
6. Smíchejte žloutek s mlékem a poté jím potřete cop. Podle libosti můžete cop ještě posypat krupicovým cukrem a plátky mandlí. Přikryjte cop a nechte jej ještě dalších 30 minut kynout.
7. Mezitím rozehřejte troubu na 180 °C (horní/spodní ohřev). Velikonoční cop pečte v troubě cca 30–35 minut dozlatova. Poté plech vyndejte a nechte cop vychladnout. Vlažný nebo studený velikonoční cop potřete malinovo-banánovo-kokosovou pomazánkou. © Tamara Staab (Maras Wunderland)

Na Velikonoce máme barevně prostřeno

Sladké velikonoční dekorace a nápady na dárečky

        
Bohužel vyprodáno
  • Dekorační kolíčky, 4 ks
Lakované dřevěné kolíčky se dvěma motivy ptáčků a dvěma motivy slepiček
129
Bohužel vyprodáno
Bohužel vyprodáno
  • Tašky na velikonoční koledu, 2 ks
Se zaječíma ušima a obličejem a s úchytem
179

Káva pro slavnostní chvíle

    
Se speciálním uzávěrem pro zachování čerstvého aroma
Intenzita:56
499
Kč/kg 499
Náhled
Se speciálním uzávěrem pro zachování čerstvého aroma
Intenzita:36
499
Kč/kg 499
Náhled
  • Tchibo Barista Classic - pražená mletá káva
Jemná, harmonická chuť kávy Classic
Intenzita:36
129
Kč/kg 516
Náhled
  • Tchibo Barista Intense - pražená mletá káva
Intenzivní chuť s aromatickým charakterem kávy Intense
Intenzita:46
129
Kč/kg 516
Náhled
    
  • Caffè Crema plná chuť – zrnková káva
Plná chuť a vůně s decentním čokoládovým akcentem
Intenzita:46
249
Kč/kg 498
Náhled
  • Privat Kaffee African Blue – zrnková káva
Plná a aromatická
249
Kč/kg 498
Náhled
  • Privat Kaffee Guatemala Grande – zrnková káva
Elegantně vyvážená
249
Kč/kg 498
Náhled
  • Privat Kaffee Brazil Mild – zrnková káva
Jemná a smetanová
249
Kč/kg 498
Náhled
    
  • Tchibo Espresso Sicilia Style
Elegantní italské espresso
Intenzita:66
249
Kč/kg 498
Náhled
  • Tchibo Espresso Milano Style
Elegantní italské espresso
Intenzita:46
249
Kč/kg 498
Náhled
Bohužel vyprodáno

Opravdové velikonoční překvapení

S dárkovou kartou Tchibo prostě nemůžete udělat chybu, protože s ní si ten, komu ji dáte, může plnit přání podle svých představ.

Dárková karta Tchibo

S dárkovou kartou Tchibo prostě nemůžete udělat chybu, protože s ní si ten, komu ji dáte, může plnit přání podle svých představ.
K dárkovým kartám

Naše týdenní kolekce s velikonoční tematikou