Schon heute stammen knapp 40%  unserer Produkte mit Holz und Papier aus verantwortungsvoller Waldwirtschaft. Dass heißt, diese sind entweder FSC® zertifiziert  oder mit Holz aus regionalem Ursprung.

Ochrana lesů,
šetrné nakládání s přírodními zdroji

Již dnes pochází spousta našich výrobků obsahujících dřevo a papír z odpovědného lesního hospodářství. To znamená, že jde o materiál s certifikací FSC® nebo s dřevem z regionálních zdrojů. Vzhledem k tomu, že poptávka po dřevu v posledních letech enormně stoupá a tato surovina má obrovský význam pro lesní ekosystém, je čím dál důležitější zaměřovat se na udržitelné lesní hospodářství. Tím můžeme společně chránit tyto cenné ekosystémy.

Co znamená FSC®?

Podle pečeti FSC® poznáte, že produkt byl vyroben s materiálem z odpovědného lesního hospodářství. Certifikace se vztahuje na celý dodavatelský řetězec. Zajišťuje větší transparentnost a zaručuje férové zacházení s lidmi a přírodou. Rozlišujeme přitom 3 varianty pečeti FSC®: FSC® 100%, FSC® Mix a FSC® Recycled.

FSC® 100%

Pečetí FSC® 100% jsou označeny produkty, které jsou kompletně vyrobené z vláken s certifikací FSC®. V našem sortimentu najdete spoustu produktů z masivního dřeva (jako je např. zahradní nábytek a dětské hračky), které mají certifikaci FSC® 100%.

2 dobré důvody pro FSC® 100%:

Ochrana životního prostředí

Produkty z kontrolovaných, obnovitelných zdrojů přispívají k ochraně přírody již ve fázi pěstování.

Víme přesně, co je uvnitř

Díky kontrolovanému dodavatelskému řetězci lze např. produktová vlákna vystopovat až k místu jejich pěstování.

FSC® Mix

Produkty s logem FSC® Mix mohou obsahovat čerstvá vlákna i vlákna z kontrolovaných zdrojů nebo také recyklované materiály. Podíl certifikovaných a pokud možno recyklovaných materiálů musí v součtu činit alespoň 70 %. V našem sortimentu tak najdete mimo jiné poznámkové bloky, sady na kreativní ruční práce nebo úložné boxy s certifikací FSC® Mix.

2 dobré důvody pro FSC® Mix:

Ochrana lesů

Produkty s recyklovanými vlákny umožňují smysluplné opětovné zhodnocení existujícího materiálu – a navíc snižují potřebu nové výroby materiálu.

Víme přesně, co je uvnitř

Díky kontrolovanému dodavatelskému řetězci lze např. produktová vlákna vystopovat až k místu jejich pěstování.

FSC® Recycled

Druhý život pro produkty ze dřeva nebo papíru? Samozřejmě! Logo FSC® Recycled označuje produkty vyrobené kompletně z recyklovaného materiálu. Může to být buď starý papír nebo jiný recyklovaný produkt (pospotřebitelský odpad). Papírové produkty označené logem FSC® Recycled mohou navíc obsahovat odpady z výroby, které se předtím vůbec nedostaly do hospodářského cyklu (předspotřebitelský odpad).

3 dobré důvody pro FSC® Recycled:

Ochrana lesů

Produkty z opakovaně použitého papíru nebo dřeva přispívají k ochraně cenných zdrojů.

Snížené množství emisí CO2

Na produkty s opakovaně použitými vlákny není třeba vyrábět nová vlákna, což přispívá ke snížení emisí skleníkových plynů.

Vyrobeno ekologicky šetrným způsobem

S ohledem na ochranu životního prostředí je při výrobě spotřebováváno jen tolik energie a vody, kolik je nezbytně potřeba.
Další označení

Pro odpovědné lesní hospodářství

Může produkt pocházet z odpovědných zdrojů? Ano! Tyto produkty nesou naše označení „Odpovědné lesní hospodářství“. To znamená, že materiály v rámci dodavatelského řetězce jsou teprve částečně certifikované podle FSC®. Nicméně pocházejí z odpovědných zdrojů, takže již teď přispívají k udržitelnému obhospodařování našich lesů.

2 dobré důvody pro odpovědné lesní hospodářství:

Ekologicky šetrné pěstování

Produkty vyrobené z obnovitelných zdrojů přispívají k ochraně přírody již ve fázi pěstování.

Snížení emisí CO2

Díky udržitelnému lesnímu hospodářství vzniká méně skleníkových plynů, což přispívá k ochraně oceánů a atmosféry.

Přírodní vlákna z udržitelných zdrojů

Již asi víte, že spousta našich textilií má svůj původ v lese. Viskózová, modalová nebo lyocellová vlákna jsou rovněž získávána z obnovitelné suroviny – ze dřeva. Více informací o výrobě těchto vláken a také o tom, které další obnovitelné suroviny v našich produktech používáme, najdete zde:
Obnovitelné suroviny v Tchibo

Naše angažovanost

Certifikované dřevo a papír již používáme v celé řadě svých produktů. A chtěli bychom je využívat stále více. Přitom dbáme na to, aby použité dřevo pocházelo, pokud možno, z regionálních, evropských zdrojů. Například u našeho interiérového nábytku vyráběného v Německu. Dodržováním známého standardu v oblasti udržitelnosti, tj. FSC®, podporujeme úsilí o odpovědné obhospodařování našich lesů. Už dnes pochází 45 % našeho dřeva a papíru ze zdrojů s certifikací FSC®. Nejspíš se k Vám již někdy dostal katalog Tchibo. Je kompletně vyrobený z materiálů s certifikací FSC® – stejně jako 99 % našich přepravních kartonů a obalů pro spotřební zboží.


Naše ekologicky šetrné produkty z kontrolovaných zdrojů mají certifikaci FSC®:

Děkujeme, že s námi sázíte na více udržitelnosti!