Od přírody udržitelné: obnovitelné suroviny

Obnovitelné suroviny již využíváme k výrobě celé řady produktů – a chtěli bychom, aby jich bylo víc a víc. Tímto způsobem můžeme díky udržitelnému, ekologicky šetrnému obhospodařování lesů přispět k dlouhodobému zachování rovnováhy našeho životního prostředí.

Silný partner pro silné produkty

Abyste si u našich produktů z dřevěných vláken mohli být jisti, že pocházejí z odpovědného lesního hospodářství, spolupracujeme se silnými partnery, jako jsou LENZING AG a Birla. Tyto firmy již používají řešení přispívající k úsporám vody a energie, aby ze dřeva pěstovaného udržitelným způsobem vyrobily úžasně měkké materiály jako např. viskózu. Tímto způsobem pracujeme na tom, abychom do roku 2025 pobírali veškerá celulózová vlákna výhradně z udržitelných zdrojů.

Dva dobré důvody pro udržitelná celulózová vlákna:

Jsou šetrná k životnímu prostředí

Produkty, které jsou vyráběny v souladu s přísnými ekologickými kritérii, dělají dobře nejen přírodě, ale i lidem.

Jejich výroba je udržitelnější

Ve výrobním procesu se chemikálie díky uzavřenému koloběhu používají znovu a znovu. To je pro přírodu velmi prospěšné.

Korek z certifikovaných zdrojů

Které další obnovitelné suroviny používáme? Například korek! Získává se z kůry korkového dubu. Kůru lze sklízet každých 9 až 12 let. V rámci ochrany cenných zdrojů používáme korek s certifikací FSC®. Požadavek na tuto certifikaci chceme v budoucnu rozšířit i na další obnovitelné suroviny.

Ochrana přírodní různorodosti

Lesy korkových dubů představují velmi speciální využití přírodního prostoru, neboť slučují produkci obnovitelného korku s přírodním prostorem. Udržitelné, ekologicky šetrné obhospodařování je pro nás nesmírně důležité, protože přispívá k zachování těchto lesů, které jsou z celosvětového hlediska naprosto jedinečné.

Dva dobré důvody pro korek s certifikací FSC®:

Je šetrný k životnímu prostředí

Produkty z kontrolovaných, obnovitelných zdrojů přispívají k ochraně přírody již při pěstování surovin.

Přesně víme, co v něm je

Díky kontrolovanému dodavatelskému řetězci lze produkty zpětně vystopovat až k místu, kde se pěstují.

Dar přírody

Není certifikovaná bavlna také obnovitelnou surovinou? Ale samozřejmě! Také tento oblíbený materiál se pěstuje ekologicky šetrným způsobem a my jej již využíváme při výrobě 96 % našich bavlněných textilií. Přitom dokonce uspoříme velké množství vody ve srovnání s klasickým způsobem pěstování. Probudili jsme Vaši zvědavost? Pak se podívejte sem!
Více o udržitelné bavlně


Naše ekologicky šetrné produkty z udržitelných, kontrolovaných zdrojů mají certifikaci FSC®:

Děkujeme, že s námi sázíte na více udržitelnosti!