Zavařování

Tipy a recepty na marmelády a želé z vlastní dílny
Po domácku zavařené slaďoučké ovoce jsme milovali už jako děti. I dnes chutná houska s marmeládou na snídani minimálně dvojnásob dobře, pokud byla marmeláda vyrobena s láskou na Vašem vlastním sporáku. Nechte se jednoduše inspirovat našimi recepty!

Zavařování – o co vlastně jde?

Při zavařování ovoce, zeleniny a dalších potravin jsou potraviny vkládány přímo do speciálních sklenic, které jsou po uzavření následně zahřívány ve vodní lázni při teplotě mezi 80 a 100 °C. Tato metoda má jako způsob uchovávání potravin dlouhou tradici: Zavařování bylo vynalezeno před více než 100 lety Johannem Weckem.

Zavařování marmelády

Zavařováním jsou potraviny zakonzervovány pro pozdější spotřebu. Člověku přijde hned na mysl klasická jahodová marmeláda. Ale stále oblíbenější jsou i exotické recepty a vymazlené varianty ozvláštněné zázvorem, nebo dokonce chilli. Tady se fantazii žádné meze nekladou!

Jak se postupuje při výrobě marmelády?

Přísady se nejprve uvaří v hrnci a teprve potom se nalijí do sklenic, ty se uzavřou a obrátí dnem vzhůru. Při tomto postupu pak při chladnutí vzniká ve sklenici podtlak, díky kterému zůstává víčko sklenice vzduchotěsně uzavřené. K obsahu tak nemohou proniknout bakterie a zavařená pochoutka déle vydrží.

Naše nejoblíbenější recepty na zavařené lahůdky

Vynikající marmeládu a další dobroty připravovaly už naše prababičky. Dnes jsou recepty nápadité jako nikdy předtím. Některé z našich oblíbených receptů jsme tu pro Vás připravili. Co byste řekli například hořce sladkému želé z granátových jablek s pomerančovou kůrou? Anebo zůstanete raději u klasiky s jahodami nebo broskvemi?

Červená marmeláda ze čtyř druhů ovoce

Na 8 sklenic à 250 ml | trvanlivost: min. 1 rok
  • 250 g červeného rybízu
  • 250 g borůvek
  • 1 kg želírovacího cukru 1 : 1
  • 250 g jahod
  • 250 g malin
  • 2 polévkové lžíce citronové šťávy

  1. Všechno ovoce opatrně omyjte a nechte okapat. Z rybízu odstraňte stopky a s borůvkami ho dejte do mísy. Rozmačkejte lisem na brambory. Přidejte želírovací cukr a promíchejte. Nechte zhruba dvě hodiny odležet pod poklicí.
  2. Směs rybízu a borůvek dejte do hrnce. Jahody očistěte a překrájejte na poloviny nebo na čtvrtiny. Maliny nechte vcelku a spolu s kousky jahod přidejte do hrnce. Přidejte citronovou šťávu a vše přiveďte k varu.
  3. Za stálého míchání nechte zhruba tři minuty vařit klokotem. Hrnec sejměte ze sporáku a vyzkoušejte, zda má marmeláda správnou konzistenci. V případě potřeby ještě chvíli vařte. Vařící marmeládu potom nalijte do sklenic vypláchnutých horkou vodou. Rozstříkané kapičky z okraje sklenic okamžitě otřete vlhkým hadříkem, jinak by sklenice nešly správně zavřít a marmeláda by se kazila. Sklenice ihned uzavřete a zhruba na pět minut obraťte dnem vzhůru. Potom je opět otočte zpátky a nechte úplně vychladnout.

    © 2016 Gräfe und Unzer Verlag GmbH, Munich

Podmanivá broskvová zavařenina

Na 8 sklenic à 200 ml | trvanlivost: min. 1 rok
  • 1,2 kg broskví
  • 1 limetka
  • 500 g želírovacího cukru 2 : 1
  • 1 polévková lžíce kvítků levandule

  1. Slupku broskví nařízněte do kříže a vložte je do mísy. Přelijte je vroucí vodou a ovoce v ní nechte zhruba 30 sekund ponořené. Potom je slijte přes cedník a slupky z nich oloupejte.
  2. Broskve přepulte a odstraňte z nich pecky. Z limetky vymačkejte šťávu. Dužninu broskví a limetkovou šťávu dejte do mixovací nádoby a rozmixujte na pyré. Pyré přelijte do hrnce a přidejte želírovací cukr a kvítky levandule. Vše za stálého míchání přiveďte k varu a nechte vařit klokotem asi čtyři minuty. Ověřte konzistenci marmelády a případně ji nechte ještě krátce dál vařit.
  3. Zavařeninu nalijte do sklenic vypláchnutých horkou vodou. Kapičky rozstříkané po okraji okamžitě odstraňte. Sklenice ihned uzavřete a asi na pět minut postavte dnem vzhůru. Potom je otočte zpátky a nechte je zcela vychladnout.

    © 2016 Gräfe und Unzer Verlag GmbH, Munich

Želé z granátových jablek s pomerančovou kůrou

Na 6 sklenic à 250 ml | trvanlivost: min. 1 rok
  • cca 10 granátových jablek
  • 2 pomeranče s chemicky neošetřenou kůrou
  • 500 g želírovacího cukru 2 : 1

  1. Granátová jablka přepulte a řádně vymačkejte pomocí lisu na citrony. (Šťáva silně barví, vhodné je pracovat v kuchařské zástěře a v rukavicích.) Odměřte 1 l šťávy.
  2. Pomeranče omyjte horkou vodou, osušte je a oloupejte kůru v tenké vrstvě. Spolu se šťávou z granátových jablek ji dejte do hrnce a přidejte želírovací cukr. Za stálého míchání přiveďte k varu a nechte zhruba čtyři minuty vařit klokotem. Proveďte kontrolu konzistence a želé případně ještě krátce povařte.
  3. Vařící želé nalijte do sklenic vypláchnutých horkou vodou. Kapičky rozstříkané po okraji okamžitě odstraňte čistým hadříkem. Sklenice postavte zhruba na pět minut dnem vzhůru. Potom je opět otočte zpátky a nechte zcela vychladnout.

    © 2016 Gräfe und Unzer Verlag GmbH, Munich

Jahodové želé s malinami

Na 6 sklenic à 250 ml | trvanlivost: min. 1 rok
  • 1,2 kg jahod
  • 750 g malin
  • 1 citron
  • 500 g želírovacího cukru 2 : 1

  1. Jahody omyjte, osušte, očistěte a nakrájejte na malé kousky. Maliny omyjte, nechte okapat a přidejte k jahodám. Přilijte 100 ml vody. Vše přiveďte k varu a přikryté poklicí nechte vařit na mírném ohni po dobu zhruba 10 minut.
  2. Síto vyložte vlhkou tkaninou a položte na mísu. Přes síto přelijte ovocnou směs a mírně ji vymačkejte. Odměřte 950 ml šťávy a dejte ji do hrnce.
  3. Vymačkejte citron a přidejte do hrnce k ovocné šťávě. Na závěr vmíchejte želírovací cukr. Směs přiveďte k varu a nechte vařit klokotem po dobu zhruba čtyř minut. Ověřte konzistenci a želé případně nechte ještě krátce povařit.
  4. Želé nalijte do sklenic vypláchnutých horkou vodou. Kapičky rozstříkané po okraji sklenic okamžitě setřete čistým hadříkem. Sklenice uzavřete a zhruba na pět minut obraťte dnem vzhůru. Potom je zase otočte zpátky a nechte zcela vychladnout.

    Malý tip: Při zdobení sklenic je neobyčejně působivá kombinace rustikálního stylu s roztomilými detaily. Ozdobte své sklenice zbytky látky s romantickým kytičkovým vzorem, které upevníte jednoduchou dárkovou stužkou.

    © NGV mbH, foto: TLC Fotostudio

Jablečno-rebarborové želé

Na 6 sklenic à 250 ml | trvanlivost: min. 1 rok
  • 1 kg rebarbory
  • 1 citron
  • 500 g kyselejších jablek
  • cca 750 g želírovacího cukru 1 : 1 (podle množství šťávy)

  1. Rebarboru omyjte, otřete do sucha a očistěte. Stvoly pak po délce překrojte na polovinu a nakrájejte na kousky dlouhé zhruba 2 cm. Dejte do hrnce. Citron vymačkejte a šťávu přilijte k rebarboře.
  2. Jablka omyjte, otřete do sucha a překrájejte na čtvrtiny, ale neloupejte je. Odstraňte jádřince a čtvrtiny ještě přepulte. Smíchejte s rebarborou. Vše přelijte vodou tak, aby bylo ovoce těsně překryté, a uveďte k varu. Na středně silném plameni nechte vařit po dobu asi 20 minut.
  3. Síto vyložte vlhkou tkaninou. Přes ni přelijte ovocnou směs, šťávu přitom zachyťte. Šťávu odměřte a se stejným množstvím želírovacího cukru dejte do hrnce. Přiveďte k varu a vařte klokotem po dobu zhruba čtyř minut. Ověřte konzistenci a vše případně nechte ještě krátce povařit.
  4. Vařící želé nalijte do sklenic vypláchnutých horkou vodou. Pokud je okraj sklenic postříkán kapičkami, otřete je čistým hadříkem. Sklenice okamžitě uzavřete a zhruba na pět minut obraťte dnem vzhůru. Potom je opět obraťte zpátky a nechte zcela vychladnout.

    © NGV mbH, foto: TLC Fotostudio

Višňové želé s vanilkou

Na 6 sklenic à 250 ml | trvanlivost: min. 1 rok
  • 1,5 kg višní
  • 1 kg želírovacího cukru 1:1
  • Zrníčka z 1 vanilkového lusku

  1. Višně omyjte a opatrně osušte. Stopky odstraňte a višně dejte, aniž byste z nich odstraňovali pecky, do hrnce. Lehce je pomačkejte lisem na brambory, pak přilijte 75 ml vody. Vše uveďte k varu a nechte asi 10 minut mírně dusit. Potom sejměte ze sporáku.
  2. Síto vyložte vlhkou tkaninou a položte ho na dostatečně velkou mísu. Višňovou směs přelijte přes síto a nechte asi 2 hodiny vykapávat.
  3. Odměřte 750 ml šťávy a spolu s želírovacím cukrem a vanilkovými zrníčky dejte do hrnce. Přiveďte k varu a klokotem nechte vařit po dobu asi čtyř minut. Ověřte konzistenci a případně ještě chvíli povařte. Potom hrnec sejměte ze sporáku.
  4. Vařící želé nalijte do sklenic vypláchnutých horkou vodou, kapičky z okraje okamžitě setřete. Sklenice uzavřete a zhruba na pět minut postavte dnem vzhůru. Potom je obraťte zpátky a nechte zcela vychladnout.

    © NGV mbH, foto: TLC Fotostudio

Rynglovo-švestkový kompot

Na 5 sklenic à 400 ml | trvanlivost: min. 6 měsíců
  • 1 kg rynglí
  • 500 g švestek
  • 250 g cukru
  • 1 polévková lžíce nastrouhané kůry z citronu s chemicky neošetřenou kůrou
  • 1 vanilkový lusk
  • 250 ml jablečné šťávy

  1. Ryngle a švestky omyjte a otřete do sucha. Ovoce přepulte a odstraňte pecky. V hrnci smíchejte s cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou.
  2. Vanilkový lusk přeřízněte po délce a vyškrábejte z něj zrníčka. Zrníčka spolu s luskem přidejte k ovoci. Přilijte hruškovou šťávu a 250 ml vody. Vše přiveďte k varu a nechte vařit klokotem zhruba tři minuty. Pěnu seberte a ovoce nalijte do čistých zavařovacích sklenic vypláchnutých horkou vodou.
  3. Šťávu rozdělte rovnoměrně do sklenic. Vanilkový lusk nakrájejte na kousky, rovněž ho přidejte do sklenic a sklenice následně uzavřete. V zavařovacím hrnci zavařujte při teplotě 80 °C po dobu zhruba 30 minut. Sklenice vyndejte a nechte je zcela vychladnout. Každou sklenici zvlášť můžete ještě navíc postavit do mikrovlnky a při 720 W zahřívat zhruba čtyři minuty, dokud šťávou nezačnou stoupat bublinky. Potom snižte výkon na 180 W a každou sklenici nechte ještě jednou čtyři minuty vařit.
  4. Pro zavařování v troubě postavte sklenice do hlubokého plechu a do plechu nalijte asi 2 cm vody. Troubu zahřejte na 180 °C a sklenice nechte vařit po dobu zhruba 30 minut, dokud ve šťávě nezačnou stoupat bublinky. Potom troubu vypněte a sklenice nechte v horké troubě ještě dalších 30 minut.

    Malý tip: Vypadá velmi pěkně, když ke sklenici kompotu nebo marmelády, kterou chcete někomu věnovat jako dárek, přivážete malou lžičku (např. z blešího trhu). Lžičku jednoduše přiložte na výšku ke sklenici a přivažte ji pěknou stužkou.

    © NGV mbH, foto: TLC Fotostudio

Tipy na zavařování

Uvařit lahodnou marmeládu není žádné velké umění a s několika jednoduchými tipy se Vám to zaručeně podaří. Prozradíme Vám, na čem při zavařování opravdu záleží.

Dlouhá trvanlivost díky správným sklenicím

Zavařovací sklenice musí být především robustní a odolná vůči vysokým teplotám, aby beze škod přestála teplotní rozdíly při zavařování a zchlazování. Aby se sklenice dala po naplnění vzduchotěsně uzavřít, přicházejí v úvahu různé varianty víček: Při zavařování se osvědčila především takzvaná sklenice Weck. U této sklenice se víčko pokládá na sterilní gumový kroužek a následně se zafixuje svorkou s pružinkou. Protože při chladnutí vzniká ve sklenici vakuum, dají se svorky později odstranit. Velmi podobně fungují také sklenice, u kterých není víčko fixováno svorkami, ale drátkem upevněným na sklenici.

Dbejte na čistotu

Aby potraviny ve sklenici nezačaly plesnivět a předčasně se nezkazily, je důležité při zavařování dodržovat hygienická pravidla. Ta se týkají hned na počátku práce důkladného omytí všech používaných potřeb a jejich dodržování končí bezpečným uzavřením použitých sklenic. Velmi dobře se například osvědčilo zavařovací sklenice včetně víček vyvařit a gumové kroužky a kovové svorky umýt ve vodní lázni: Sklenice stačí postavit zhruba na deset minut do dostatečně velkého hrnce s vroucí vodou. Gumové kroužky je navíc před použitím potřeba zkontrolovat: Pokud jsou vetché a popraskané, sklenici nedokážou dobře uzavřít a měly by se nahradit novými.

Perfektní konzistence díky jednoduchému testu

Jak dlouho je potřeba Vaši oblíbenou jahodovou marmeládu vařit, aby nebyla příliš řídká, se dá při jejím vaření zjistit jednoduchým testem. Test spočívá v tom, že během vaření zkontrolujete konzistenci marmelády pomocí lžíce: Pokud poslední kapka, která na lžíci po jejím ponoření do marmelády a následném vyjmutí zůstane, ztuhne, znamená to, že se marmeláda vařila už dostatečně dlouho a je možné ji nalévat do zavařovacích sklenic. Jinak je vaření možné prodloužit ještě zhruba o dvě minuty.

Zavařování v automatickém zavařovacím hrnci nebo v troubě

Zavařování ve vodní lázni je možné provádět v automatickém zavařovacím hrnci i v troubě. V automatickém hrnci je zavařování marmelády a dalších dobrot opravdová hračka! Funguje na jednoduchém principu: Zahříváním vzniká vakuum a obsah získává dlouhou trvanlivost. Při zavařování v troubě se používá hluboký plech, který naplníte vodou a zasunete v troubě pokud možno na nejnižší úroveň. Důležité je, aby byla trouba předem zahřátá na správnou teplotu.

Jen ty nejlepší přísady

Při zavařování dbejte na to, abyste vždy používali čerstvé ovoce a zeleninu. Potraviny doporučujme omýt a očistit bezprostředně po sklizení nebo po zakoupení, závadná místa je potřeba zcela odstranit. Teprve potom přísady zvažte a podle návodu přidejte cukr nebo postupujte jinak. Tak dokážete zajistit, aby Vaše oblíbená marmeláda byla správně sladká.

Správné skladování

Ani zavařené potraviny a marmelády nemají neomezenou trvanlivost. Pro dobu trvanlivosti a chuť je rozhodující správné skladování: Vhodná jsou suchá, tmavá a chladná místa, např. sklep nebo dobře klimatizovaná spíž. V každém případě je třeba zabránit intenzivnímu slunečnímu záření a mrazu. Potom si můžete být jisti, že Vám Vaše marmeláda zůstane dlouho čerstvá.

Praktické potřeby do kuchyně

Kuchyňské přístroje – od malých až po velké

Tchibo Praha, spol. s r.o.

Objevit ještě víc

Do kolekce Do kolekce
  • Mlýnek na kávu, elektrický
Elektrický mlýnek na kávu s mlecím mechanismem z ušlechtilé oceli
1 299
Náhled
Mlýnek na kávu, elektrický
Elektrický mlýnek na kávu s mlecím mechanismem z ušlechtilé oceli
1 299
  • Elektrická konvice na vodu s tenkou hubicí ve tvaru labutího krku
Ideální teplota se dá vybrat jak individuálně, tak i pomocí šesti přednastavení a během celého procesu přípravy ji lze udržovat konstantní.
1 549
Náhled
Elektrická konvice na vodu s tenkou hubicí ve tvaru labutího krku
Ideální teplota se dá vybrat jak individuálně, tak i pomocí šesti přednastavení a během celého procesu přípravy ji lze udržovat konstantní.
1 549
  • Gril raclette s odsáváním a kamennou deskou Trebs »15100«
2 490
1 990
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 1 990 Kč
-20 %
Gril raclette s odsáváním a kamennou deskou Trebs »15100«
2 490
1 990
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 1 990 Kč
  • Překapávač Tchibo »Let's Brew«, černý
  • Překapávač na kávu Tchibo »Let's Brew«, vínový
  • Překapávač »Let's Brew«, šedomodrý
  • Překapávač Tchibo »Let's Brew«, světle zelený
  • Překapávač Tchibo »Let's Brew«, bílý
Kávovar na přípravu více porcí překapávané kávy stisknutím tlačítka
Intenzita:36
1 299
Náhled
Překapávač na kávu Tchibo »Let's Brew«, vínový
Překapávač »Let's Brew«, šedomodrý
Překapávač Tchibo »Let's Brew«, světle zelený
Překapávač Tchibo »Let's Brew«, černý
Překapávač Tchibo »Let's Brew«, bílý
Kávovar na přípravu více porcí překapávané kávy stisknutím tlačítkaPřekapávač na přípravu více šálků filtrované kávy stisknutím tlačítkaKávovar na přípravu více porcí překapávané kávy stisknutím tlačítkaKávovar na přípravu více porcí překapávané kávy stisknutím tlačítkaKávovar na přípravu více porcí překapávané kávy stisknutím tlačítka
Intenzita:36
1 299
1 299
1 299
1 299
1 299
Již brzy opět skladem
Bezkabelový multifunkční sekáček
699
  • Mlýnek na kávu s váhou, elektrický
Elektrický mlýnek na kávu s integrovanou váhou, pláštěm z ušlechtilé oceli a možností nastavení 26 stupňů hrubosti mletí
1 999
Náhled
Mlýnek na kávu s váhou, elektrický
Elektrický mlýnek na kávu s integrovanou váhou, pláštěm z ušlechtilé oceli a možností nastavení 26 stupňů hrubosti mletí
1 999
Multifunkční sekáček
799
  • Mlýnek na kávu
  • Mlýnek na kávu, vínový
Odolný keramický mlýnek umožňuje nastavení různých stupňů mletí a nabízí intenzivní požitek z kávy podle přání
519
Náhled
Mlýnek na kávu, vínový
Mlýnek na kávu
Vždy čerstvá, ručně mletá kávaOdolný keramický mlýnek umožňuje nastavení různých stupňů mletí a nabízí intenzivní požitek z kávy podle přání
649
519
Malá svářečka fólií
499
Vaflovač, květinový
699
  • Elektrický zapalovač
449
349
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 349 Kč
-22 %
Elektrický zapalovač
449
349
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 349 Kč
  • Překapávač Tchibo »Let's Brew«, světle zelený
  • Překapávač na kávu Tchibo »Let's Brew«, vínový
  • Překapávač »Let's Brew«, šedomodrý
  • Překapávač Tchibo »Let's Brew«, černý
  • Překapávač Tchibo »Let's Brew«, bílý
Kávovar na přípravu více porcí překapávané kávy stisknutím tlačítka
1 299
Náhled
Překapávač na kávu Tchibo »Let's Brew«, vínový
Překapávač »Let's Brew«, šedomodrý
Překapávač Tchibo »Let's Brew«, světle zelený
Překapávač Tchibo »Let's Brew«, černý
Překapávač Tchibo »Let's Brew«, bílý
Kávovar na přípravu více porcí překapávané kávy stisknutím tlačítkaPřekapávač na přípravu více šálků filtrované kávy stisknutím tlačítkaKávovar na přípravu více porcí překapávané kávy stisknutím tlačítkaKávovar na přípravu více porcí překapávané kávy stisknutím tlačítkaKávovar na přípravu více porcí překapávané kávy stisknutím tlačítka
Intenzita:36
1 299
1 299
1 299
1 299
1 299
Již brzy opět skladem
  • Váha na kávu
Váha na kávu Vám pomůže při vyladění optimálního poměru mezi kávou a vřelou vodou při zalévání kávy
649
Náhled
Váha na kávu
Váha na kávu Vám pomůže při vyladění optimálního poměru mezi kávou a vřelou vodou při zalévání kávy
649
  • Digitální váha ve tvaru lžíce
499
349
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 349 Kč
-30 %
Digitální váha ve tvaru lžíce
499
349
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 349 Kč
zbývá pár kusů
Elektrický mlýnek na sůl a pepř 2 v 1
499
zbývá pár kusů
Digitální kuchyňská váha
399
Teploměr na pečení
299
zbývá pár kusů
  • Elektrický spirálový kráječ
1 490
1 290
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 1 290 Kč
-13 %
Elektrický spirálový kráječ
1 490
1 290
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 1 290 Kč
zbývá pár kusů
  • Překapávač Tchibo »Let's Brew«, bílý
  • Překapávač na kávu Tchibo »Let's Brew«, vínový
  • Překapávač »Let's Brew«, šedomodrý
  • Překapávač Tchibo »Let's Brew«, světle zelený
  • Překapávač Tchibo »Let's Brew«, černý
Kávovar na přípravu více porcí překapávané kávy stisknutím tlačítka
1 299
Náhled
Překapávač na kávu Tchibo »Let's Brew«, vínový
Překapávač »Let's Brew«, šedomodrý
Překapávač Tchibo »Let's Brew«, světle zelený
Překapávač Tchibo »Let's Brew«, černý
Překapávač Tchibo »Let's Brew«, bílý
Kávovar na přípravu více porcí překapávané kávy stisknutím tlačítkaPřekapávač na přípravu více šálků filtrované kávy stisknutím tlačítkaKávovar na přípravu více porcí překapávané kávy stisknutím tlačítkaKávovar na přípravu více porcí překapávané kávy stisknutím tlačítkaKávovar na přípravu více porcí překapávané kávy stisknutím tlačítka
Intenzita:36
1 299
1 299
1 299
1 299
1 299
Již brzy opět skladem
  • Mlýnek na kávu, vínový
  • Mlýnek na kávu
Vždy čerstvá, ručně mletá káva
649
Náhled
Mlýnek na kávu, vínový
Mlýnek na kávu
Vždy čerstvá, ručně mletá kávaOdolný keramický mlýnek umožňuje nastavení různých stupňů mletí a nabízí intenzivní požitek z kávy podle přání
649
519
  • Elektrický zapalovač
399
199
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 199 Kč
-50 %
Elektrický zapalovač
399
199
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 199 Kč
zbývá pár kusů
  • Krájecí prkénko s vyjímatelnou kuchyňskou váhou
999
749
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 749 Kč
-25 %
Krájecí prkénko s vyjímatelnou kuchyňskou váhou
999
749
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 749 Kč
zbývá pár kusů
  • Multifunkční vařič
2 790
2 490
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 2 490 Kč
-10 %
Multifunkční vařič
2 790
2 490
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 2 490 Kč
zbývá pár kusů
  • Elektrický mlýnek na sůl a pepř
599
349
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 349 Kč
-41 %
Elektrický mlýnek na sůl a pepř
599
349
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 349 Kč
zbývá pár kusů
zbývá pár kusů
Digitální kuchyňská váha
399
zbývá pár kusů
Již brzy opět skladem
  • Cafissimo easy, BLACK
  • Cafissimo easy DIAMOND BLACK
  • Cafissimo easy DARK RED
  • Cafissimo easy, GREY
  • Cafissimo easy POWDER LAVENDER
  • Cafissimo easy POWDER ROSE
  • Cafissimo easy, RED
  • Cafissimo easy, WHITE
Perfektní požitek z kávy v pohodlí domova – easy!
1 599
999
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 999 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 999 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 999 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 999 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 999 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 999 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 999 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 999 Kč
-37 %
-37 %
-37 %
-37 %
-37 %
-37 %
-37 %
-37 %
Cafissimo easy, BLACK
Cafissimo easy DIAMOND BLACK
Cafissimo easy DARK RED
Cafissimo easy, GREY
Cafissimo easy POWDER LAVENDER
Cafissimo easy POWDER ROSE
Cafissimo easy, RED
Cafissimo easy, WHITE
Perfektní požitek z kávy v pohodlí domova – easy!Skvělý požitek z kávy doma může být tak easy!Vychutnat si kávu doma může být tak snadné!Perfektní požitek z kávy v pohodlí domova – easy!Skvělý požitek z kávy doma může být tak easy!Dokonalý požitek z kávy připravené v pohodlí domova je na dosah ruky!Perfektní požitek z kávy v pohodlí domova – easy!Perfektní požitek z kávy v pohodlí domova – easy!
1 599
999
1 599
999
1 599
999
1 599
999
1 599
999
1 599
999
1 599
999
1 599
999
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 999 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 999 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 999 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 999 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 999 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 999 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 999 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 999 Kč
Již brzy opět sklademJiž brzy opět sklademJiž brzy opět sklademJiž brzy opět sklademBohužel vyprodánoBohužel vyprodánoJiž brzy opět sklademJiž brzy opět skladem
Již brzy opět skladem
  • Cafissimo easy, WHITE
  • Cafissimo easy, BLACK
  • Cafissimo easy DIAMOND BLACK
  • Cafissimo easy DARK RED
  • Cafissimo easy, GREY
  • Cafissimo easy POWDER LAVENDER
  • Cafissimo easy POWDER ROSE
  • Cafissimo easy, RED
Perfektní požitek z kávy v pohodlí domova – easy!
1 599
999
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 999 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 999 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 999 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 999 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 999 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 999 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 999 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 999 Kč
-37 %
-37 %
-37 %
-37 %
-37 %
-37 %
-37 %
-37 %
Cafissimo easy, BLACK
Cafissimo easy DIAMOND BLACK
Cafissimo easy DARK RED
Cafissimo easy, GREY
Cafissimo easy POWDER LAVENDER
Cafissimo easy POWDER ROSE
Cafissimo easy, RED
Cafissimo easy, WHITE
Perfektní požitek z kávy v pohodlí domova – easy!Skvělý požitek z kávy doma může být tak easy!Vychutnat si kávu doma může být tak snadné!Perfektní požitek z kávy v pohodlí domova – easy!Skvělý požitek z kávy doma může být tak easy!Dokonalý požitek z kávy připravené v pohodlí domova je na dosah ruky!Perfektní požitek z kávy v pohodlí domova – easy!Perfektní požitek z kávy v pohodlí domova – easy!
1 599
999
1 599
999
1 599
999
1 599
999
1 599
999
1 599
999
1 599
999
1 599
999
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 999 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 999 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 999 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 999 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 999 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 999 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 999 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 999 Kč
Již brzy opět sklademJiž brzy opět sklademJiž brzy opět sklademJiž brzy opět sklademBohužel vyprodánoBohužel vyprodánoJiž brzy opět sklademJiž brzy opět skladem
Již brzy opět skladem
  • Mlýnek na kávu, černý
  • Mlýnek na kávu
Odolný mlecí mechanismus z keramiky umožňuje mlít kávová zrnka na různé stupně hrubosti, díky čemuž si můžete vychutnat kávu tak, jak ji máte rádi.
649
Mlýnek na kávu
Mlýnek na kávu, černý
Odolný keramický mlýnek umožňuje nastavení různých stupňů mletí a nabízí intenzivní požitek z kávy podle přáníOdolný mlecí mechanismus z keramiky umožňuje mlít kávová zrnka na různé stupně hrubosti, díky čemuž si můžete vychutnat kávu tak, jak ji máte rádi.
519
649
Již brzy opět skladem
Již brzy opět skladem
-22 %
Power shaker na baterie
899
699
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 699 Kč
Již brzy opět skladem