Recepty na svařené víno: vánoční období voní svařákem

Recepty na svařené víno:
vánoční období voní svařákem

Konečně advent, konečně doba na pár klidných hodin. S talířem cukroví, zapálenou svíčkou a hrnkem svařeného vína bude rozjímavá nálada perfektní. S našimi recepty a tipy připravíte horký nápoj jednoduše sami. Dozvíte se, které odrůdy vín, koření a další přísady vytvoří chutnou směs, jak hotové svařené víno vylepšit a jak připravit nealkoholickou variantu.

Připravte si doma skvělý svařák

Základem dobrého svařeného vína je dobré víno. Zda si vyberete červené, bílé, směs obou nebo růžové, to už záleží na Vaší chuti. Důležité je, aby bylo kvalitní a abyste sáhli po suché nebo polosuché odrůdě. Ideální jsou vína s ovocným charakterem, jejichž aroma se po přidání typického koření na svařené víno neztrácí. Obsah kyselin a tříslovin by měl být nízký, aby nekazil chuť horkého nápoje. Například bariková vína jsou pro svařené víno nevhodná: Během zrání v dubovém sudu dochází k nasycení tříslovin. Silná chuť šťavelových kyselin se zahřátím posílí a ve víně by nepříjemně dominovala.

Vhodné odrůdy pro červené a bílé svařené víno

Při nákupu vína vůbec nemusíte vybírat mezi těmi nejdražšími. Stolní nebo zemské víno zcela postačí. Velmi vhodná jsou mladá červená vína jako např. Rulandské modré (Pinot Noir) nebo Merlot. Jako základ pro svařené bílé víno se také nabízí jemně trpké odrůdy jako Müller-Thurgau, Sylvánské, Rulandské šedé (Pinot grigio) a Riesling.

Jablka a spol.: Svařené víno jinak

Vyzkoušejte různé alternativy, jak svařené víno připravit. Růžové, jablečné nebo hruškové víno, ale i červená ovocná vína budou lahodnou změnou. Pokud svařené víno zjemníte typickým kořením na svařené víno, vytvoří vánoční pocit i borůvkové, rebarborové nebo bezinkové víno. Také pár čerstvých kousků ovoce ve Vašem ovocném svařeném víně dobře vynikne.

Jaké koření patří do svařeného vína?

Svařené víno bez koření chutná jako polévka bez soli. Ochucení tohoto horkého nápoje naštěstí není náročné. Stačí jednou sáhnout do police s kořením. Pro jednoduchý recept na svařené víno přidejte do hrnce pár celých hřebíčků, jednu až dvě tyčinky skořice a citronovou nebo pomerančovou kůru. Tuto základní směs lze libovolně rozšířit. Podle toho, jakou chuť upřednostňujete, se doporučuje následující koření, které můžete do vína přidat volně nebo v čajovém sáčku, popř. sítku:

Ostré a trpké koření na svařené víno:

  • zázvor
  • bobkový list
  • nové koření
  • pepř růžový
  • badyán

Sladké koření na svařené víno:

  • fenyklová semínka
  • kardamom
  • koriandrové semínko
  • muškátový květ
  • vanilka
  • jalovcové bobule

Anýz, popř. badyán – jedná se o různé rostliny – se kromě toho vyznačuje chutí podobnou lékořici, kterou každý nemusí. To platí i pro koriandr, který některým lidem připomíná chuť mýdla. Zde platí: Lepší vyzkoušet než studovat!

S těmito přísadami dovedete recepty na svařené víno k dokonalosti

Čím více koření použijete, tím více byste měli svařené víno osladit. Jinak nápoj příliš rychle ztrpkne. Kromě cukru přichází v úvahu med a agávový sirup, také marmelády a ovocné šťávy při oslazování dobře poslouží. U náhražek cukru byste měli dbát na co možná neutrální chuť. Například stévie příliš vhodná není, protože má lehce hořký charakter. Čerstvý nádech propůjčí nápoji pomeranč nebo citron nakrájený na plátky. Brusinky, rozinky, bezinky, borůvky, jadérka granátového jablka, šípky, kousky jablka nebo hrušky dodají ovocný akcent, o vůni se postarají květy: Přidejte do svařeného vína pár květů ibyšku nebo růže! Dekorativní chroupavý efekt dodáte nápoji několika plátky mandlí. S těmito přísadami můžete zjemnit i svařené víno, které je již hotové a okořeněné. Ostatně: Pokud vidíte v regálu lahve s etiketou "Winzerglühwein" (svařené víno od vinaře), klidně po něm sáhněte. Tyto produkty jsou zpravidla kvalitní, protože dle nařízení o víně smí být zpracovávány jen hrozny vypěstované vinařem – výsledkem je odrůdově čisté, vyvážené víno.
Jemný vánoční nádech horkého nápoje: Malá nauka o koření

Svařák s tvrdým alkoholem:
Recepty na punč

Lihovinami povýšíte svařená vína na punč. Ale opatrně, pro svařené víno s douškem tvrdého alkoholu by mělo základ tvořit víno s maximálně 12,5 % obsahem alkoholu, jinak nápoj příliš stoupne do hlavy. Jako nejvhodnější alkohol se spíše trpkým nádechem se doporučuje koňak, žitná pálenka, vodka a grappa. Ovocně sladké komponenty zajistí vaječný likér, rum, amaretto a cointreau. Má-li být vánoční punč méně silný, nahraďte část vína černým čajem. Toužíte-li po větším procentu alkoholu, je skvělou variantou k punči grog – horký koktejl s rumem a kořením. V družné společnosti vytvoří ideální atmosféru ohnivá bowle, kdy hořící homole cukru napuštěná rumem pomalu kape do punče z červeného vína a nabízí fascinující hru plamenů. Tlumené, teplé osvětlení v pozadí efekt ohnivého kouzla optimálně podtrhne. Fanoušci krémových nápojů si namíchají z vajíček, mléka, alkoholu a cukru vaječný likér.

Recepty na svařené víno bez alkoholu:
Požitek bez nebezpečí kocoviny

Svařené víno obsahuje 7 až 14,5 % alkoholu a dostane se rychleji do krve než studené nápoje. Teplem se trávicí orgány lépe prokrvují a alkohol rychle absorbují. Celkový účinek navíc urychluje vysoký obsah cukru. S jedním hrnkem tak máte v krvi rychle 0,3 promile. Řidiči by tedy měli být s pitím svařeného vína opatrní. Pro všechny, kdo nechtějí pít alkohol, jsou ideální recepty na svařené víno "bez motáka". Velmi jednoduše si můžete sami udělat punč, když nahradíte červené nebo bílé víno stejným množstvím hroznové šťávy a černého čaje. Pro dětský punč použijte ovocný čaj. Přidejte koření na svařené víno, plátky pomeranče nebo jiné ovoce – hotovo! Kdo chce, může použít i jablečný džus, pomerančový džus, nektar z višní nebo rybízu a najít si svou vlastní oblíbenou směs. Při kořenění platí "méně je více", aby nebyla aromatická směs příliš divoká. Jedna skořicová tyčinka, pár hřebíčků, badyán a dvě tobolky kardamomu na jeden litr punče bohatě stačí – výsledkem bude jemně kořeněný nápoj.

Čtyři recepty na svařené víno:
klasický, s ovocnou šťávou, bez alkoholu a s bobulemi

Recept na klasické červené svařené víno

Přísady na 4 porce:

  • 4 plátky pomeranče
  • 2 badyány
  • 2 tyčinky skořice
  • 10 hřebíčků
  • 5 tobolek kardamomu
  • 100 g hnědého cukru
  • 1 l červeného vína
  • 1/2 bio pomeranče
Všichni jej známe a milujeme jej: vánoční svařák! Se svou tmavě červenou barvou, nádherně intenzivním vánočním kořením a lehce ovocným pomerančovým nádechem je skutečnou klasikou. Alfou a omegou tohoto receptu je typické koření na svařené víno – skořice, badyán, hřebíček a kardamom. Hnědý cukr zajistí příjemnou a lehce trpkou sladkost.
1. Svařené víno ohřejte v hrnci, ale nepřivádějte jej do varu.

2. Za stálého míchání přidejte hnědý cukr.

3. Přidejte do hrnce šťávu a nastrouhanou kůru z bio pomeranče.

4. Přidejte všechno koření.

5. Vypněte plotýnku a nechte svařené víno 15 až 30 minut nebo déle louhovat.

6. Vyndejte koření.

7. Podle potřeby svařené víno ještě jednou ohřejte a nalijte ho do sklenic nebo hrnků.

8. Ozdobte nápoj tyčinkou skořice, badyánem a plátkem pomeranče.
Recept na červené svařené víno s jablky a skořicí

Přísady na 4 porce:

  • 500 ml bílého vína
  • 200 ml přirozeně kalné jablečné šťávy
  • 100 ml pomerančové šťávy
  • 3 tyčinky skořice
  • 2 badyány
  • 5 ks hřebíčku
  • 5 tobolek kardamomu
  • 30 až 50 g medu
  • 1 jablko na namočení
Že jablko a skořice tvoří perfektní kulinářskou dvojici, je známo. My jsme s touto dvojicí vytvořili chutné svařené víno s jablkem a skořicí, které nemůže chutnat aromatičtěji. Protože k jablečné šťávě a čerstvým jablečným plátkům se zde připojuje nejen skořice, nýbrž i nakyslá pomerančová šťáva, suché bílé víno a další vánoční aroma z hřebíčku, badyánu a kardamomu. Výsledkem je lechce ovocné a kořeněné světlé svařené víno, které navodí tu správnou vánoční náladu.
1. V hrnci ohřejte bílé víno, jablečnou šťávu a pomerančovou šťávu – nepřivádějte k varu.

2. Za stálého míchání přidejte med.

3. Přidejte do hrnce oloupané jablko zbavené jader a nakrájené na plátky, a koření.

4. Vypněte plotýnku a nechte svařené víno 15 až 30 minut nebo déle louhovat.

5. Vyndejte koření.

6. Podle potřeby svařené víno ještě jednou ohřejte a nalijte ho do sklenic nebo hrnků.

7. Ozdobte nápoj tyčinkou skořice, plátkem jablka a čerstvým tymiánem.
Recepty na dětský punč / nealkoholický punč

Přísady na 4 porce:

  • 300 ml přirozeně kalné jablečné šťávy
  • 200 ml mandarinkové šťávy (čerstvě vymačkané nebo koupené), alternativně: pomerančové šťávy
  • 250 ml světlé hroznové šťávy
  • 2 plátky bio pomeranče
  • 60 g cukru
  • 2 vanilkové lusky
  • 2 tyčinky skořice
  • Tip: Pokud je nápoj určen jen pro děti, pak jej případně trochu více oslaďte, cca 80 až 90 g cukru nebo 60 g cukru a 2 polévkové lžíce medu.
V předvánočním čase nesmí v žádném případě chybět: náš nealkoholický dětský punč! Z chutného vánočního punče se mohou těšit nejen děti, po jedné či více sklenkách tohoto ovocně sladkého, nealkoholického svařeného vína sáhnou jistě rádi i dospělí. Základ našeho vánočního punče tvoří ovocné šťávy. Vzájemně se zde kombinuje jablečná, mandarinková a hroznová šťáva. Sladkou, kořeněnou chuť dětského punče pak dokonale završuje chutné koření – vanilka, pomerančové plátky a špetka skořice.
1. Vymačkejte mandarinky.

2. Ohřejte za stálého míchání mandarinkovou šťávu, jablečnou šťávu a hroznovou šťávu na střední teplotu. Dávejte pozor, aby se směs nezačala vařit.

3. Za stálého míchání přidejte cukr.

4. Vyškrabejte vanilkový lusk a dřeň a druhý lusk přidejte do hrnce.

5. Nakonec přidejte tyčinky skořice a plátky pomeranče.

6. Vypněte plotýnku a nechte svařené víno 15 až 30 minut nebo déle louhovat.

7. Vyndejte vanilkový lusk, tyčinku skořice a plátky pomeranče.

8. Podle potřeby svařené víno ještě jednou ohřejte a nalijte ho do sklenic nebo hrnků.

9. Ozdobte nápoj tyčinkou skořice a čerstvými plátky mandarinek.
Recept na svařené víno s borůvkami

Přísady na 4 porce:

  • 300 ml borůvkové šťávy
  • 600 ml červeného vína
  • 80 g hnědého cukru
  • 2 plátky citronu
  • 8 tobolek kardamomu
  • 1 plná hrst čerstvých borůvek (nemusí být)
Lehce nakyslá a ovocná chuť borůvek propůjčuje tomuto svařenému vínu zcela zvláštní aroma. Borůvková šťáva a čerstvé borůvky se spojí s trpkým červeným vínem. Ovocnému borůvkovému svařenému vínu dodá trochu kyselé chuti citron a okoření ho pořádná špetka kardamomu. Borůvky a kardamom se perfektně doplňují, to ví nejen Skandinávci. Na dalekém severu je kardamom používán v mnoha receptech, velmi oblíbená je kombinace právě s borůvkami. Tato lahodná harmonie je využita i v našem báječném borůvkovém svařeném víně.
1. Ohřejte v hrnci borůvkovou šťávu a červené víno – nepřivádějte k varu.

2. Za stálého míchání přisypejte hnědý cukr.

3. Přidejte plátky citronu, čerstvé borůvky a tobolky kardamomu.

4. Vypněte plotýnku a nechte svařené víno 15 až 30 minut nebo déle louhovat.

5. Vyndejte koření.

6. Podle potřeby svařené víno ještě jednou ohřejte a nápoj nalijte do sklenic nebo hrnků.

7. Ozdobte svařené víno plátkem citronu, čerstvými borůvkami a kardamomem.

Na čem velmi záleží: Správné ohřátí svařeného vína

Kromě přísad je pro úspěch dobře chutnajícího svařeného vína rozhodující právě správná teplota. Neohřívejte nápoj na více než 80 stupňů, jinak se alkohol začne odpařovat, jemné ovocné aroma se vytratí a vytvoří se hořké látky. Svařené víno by se nemělo nikdy vařit ani přivádět k varu. Zvolte maximálně střední teplotu a nápoj pomalu zahřívejte. Alkohol vyprchá i dlouhým udržováním v teple v otevřených nádobách. Používejte proto vždy poklici nebo svařené víno pro delší uchovávání přelijte do termonádob. Vychlazené svařené víno lze bez problémů ohřát. Vlastnoručně udělané svařené víno nebo punč vydrží v lednici zhruba týden.

Tip: Zbylé svařené víno můžete použít k pečení a vaření. V zásadě lze do všech jídel, do nichž se přidává červené víno, přidat i svařené víno. Koláče, pečivo, marmelády a želé tím získají jemné aroma. S teplotou si nemusíte dělat starosti, zahřátí na více než 80 stupňů se zde na chuti neprojeví.

Nejdůležitější tipy pro vlastní přípravu svařeného vína

  • Jako základ používejte ovocné odrůdy vín s nízkým obsahem kyselin a tříslovin.
  • Mezi základními přísadami nesmí chybět cukr, hřebíček, skořice a kůry z citrusů.
  • Pro zjemnění jsou vhodné ovocné šťávy, ovoce, květy a plátky mandlí.
  • Neohřívejte svařené víno nikdy na vyšší teplotu než 80 stupňů a v žádném případě ho nevařte.
  • Pro uchovávání v teple používejte vždy uzavřené nádoby.

Vánoční občerstvení k vašim receptům na svařené víno

Vánoční dobroty jako je cukroví, perníčky, vánočka, pražené mandle, čokoláda a jiné sladkosti se ke svařenému vínu perfektně hodí. Ale co třeba něco odvážnějšího? Vydatné drobné občerstvení vytvoří chutný kontrast ke sladkému nápoji a solidní základ pro alkohol. Slané a louhové pečivo, sýrové tyčky, pikantní mufiny, pizza chlebíčky, párečky, rohlíčky se šunkou a sýrem, slané koláče, bramborové šišky s kysaným zelím, chleba se sádlem a frikadelky – to je jen pár našich návrhů. Nechte se inspirovat recepty na pohoštění "fingerfood" a pohoštěním na party!

Tipy a recepty na oslavu vánočních svátků

Vánoční svátky – to jsou kouzelné chvíle strávené s celou rodinou: Přinášíme Vám tipy na působivou vánoční výzdobu, prozradíme Vám lahodné vánoční recepty a nabízíme dekorativní vánoční přání, která si můžete vytisknout.

Vánoce v Tchibo

Objevte vánoční svět Tchibo!

Vytvořte si adventní kalendář

Vytvořte si adventní kalendář

K návodu na vytvoření našeho báječného vlastnoručně vyrobeného adventního kalendáře.

Zjistit více
Nápady na dárky

Nápady na dárky

Najděte dokolaný dárek pro Vaše nejbližší.

Zjistit více
Sváteční výzdoba

Sváteční výzdoba

Dekorační trendy a tipy na vánoční výzdobu bytu.

Zjistit více
Zdobení vánočního stromečku

Zdobení vánočního stromečku

Působivé nápady na zdobení vánočního stromečku.

Zjistit více
Slavnostní prostírání

Slavnostní prostírání

Krásně prostřený stůl může skvěle podtrhnout slavnostní atmosféru.

Zjistit více
Nápady na sváteční recepty

Nápady na sváteční recepty

Naše nejlepší recepty a nápady na slavnostní vánoční tabuli.

Zjistit více
Pečení vánočního cukroví

Pečení vánočního cukroví

Lákavé recepty na cukroví a nejnovější trendy v pečení na slavnostní příležitosti.

Zjistit více
Pomůcky na pečení

Pomůcky na pečení

S těmito tipy pro Vás bude pečení cukroví potěšením a zábavou.

Zjistit více
Vánoční přání

Vánoční přání

Zdarma: Vánoční přání a visací kartičky k dárkům k vytištění!

Zjistit více
Tchibo Praha, spol. s r.o.

Objevit ještě víc

Do kolekce Do kolekce
Šálek na mléčnou kávu
329
Cestovní termonádoba
449
  • Velký hrnek
249
199
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 199 Kč
-20 %
Velký hrnek
249
199
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 199 Kč
  • Sada hrnků na kávu, 2 ks, bílý/žlutý
  • Hrnky na kávu, 2 ks, černý/černý
  • Hrnky na kávu, 2 ks, bílý/modrý
  • Hrnky na kávu, 2 ks, bílý/šedý
  • Hrnky na kávu, 2 ks, bílý/růžový
Sada dvou hrnků z glazované keramiky na 350 ml kávy
229
Náhled
Hrnky na kávu, 2 ks, černý/černý
Hrnky na kávu, 2 ks, bílý/modrý
Sada hrnků na kávu, 2 ks, bílý/žlutý
Hrnky na kávu, 2 ks, bílý/šedý
Hrnky na kávu, 2 ks, bílý/růžový
Hrnky, 2 ks, každý cca 350 mlHrnky, 2 ks, každý cca 350 mlSada dvou hrnků z glazované keramiky na 350 ml kávyHrnky, 2 ks, každý cca 350 mlHrnky, 2 ks, každý cca 350 ml
229
229
229
229
229
Bohužel vyprodánoJiž brzy opět skladem
Servírovací podnos
699
  • Drátěná mísa
249
199
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 199 Kč
-20 %
Drátěná mísa
249
199
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 199 Kč
  • Cestovní hrnek na kávu, ušlechtilá ocel
  • Cestovní hrnek na kávu, antracitový
  • Cestovní hrnek, šampaň
  • Cestovní hrnek, metalický růžový
Hrnek z dvoustěnné ušlechtilé oceli pro opakované použití
259
Náhled
Cestovní hrnek na kávu, antracitový
Cestovní hrnek, šampaň
Cestovní hrnek na kávu, ušlechtilá ocel
Cestovní hrnek, metalický růžový
Hrnek z dvoustěnné ušlechtilé oceli pro opakované použitíIdeální na uchovávání kávyHrnek z dvoustěnné ušlechtilé oceli pro opakované použitíOpakovaně použitelný hrnek z dvoustěnné ušlechtilé oceli
259
269
259
269
Již brzy opět sklademJiž brzy opět skladem
  • Podnos
249
129
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 129 Kč
-48 %
Podnos
249
129
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 129 Kč
  • Hrnek Coffee-to-go, Hybrid Apricot
  • Hrnek Coffee-to-go, Hybrid Black
  • Hrnek Coffee-to-go, Hybrid Blue
Opakovaně použitelný hrnek z nerezové oceli s dvojitou stěnou
359
Náhled
Hrnek Coffee-to-go, Hybrid Apricot
Hrnek Coffee-to-go, Hybrid Black
Hrnek Coffee-to-go, Hybrid Blue
Opakovaně použitelný hrnek z nerezové oceli s dvojitou stěnouOpakovaně použitelný hrnek z nerezové oceli s dvojitou stěnouOpakovaně použitelný hrnek z nerezové oceli s dvojitou stěnou
359
359
359
  • Hrnek Coffee-to-go, Hybrid Blue
  • Hrnek Coffee-to-go, Hybrid Apricot
  • Hrnek Coffee-to-go, Hybrid Black
Opakovaně použitelný hrnek z nerezové oceli s dvojitou stěnou
359
Náhled
Hrnek Coffee-to-go, Hybrid Apricot
Hrnek Coffee-to-go, Hybrid Black
Hrnek Coffee-to-go, Hybrid Blue
Opakovaně použitelný hrnek z nerezové oceli s dvojitou stěnouOpakovaně použitelný hrnek z nerezové oceli s dvojitou stěnouOpakovaně použitelný hrnek z nerezové oceli s dvojitou stěnou
359
359
359
  • Porcelánový hrnek s víčkem, se srdíčky
Dvoustěnný porcelánový hrnek s víčkem
299
Náhled
Porcelánový hrnek s víčkem, se srdíčky
Dvoustěnný porcelánový hrnek s víčkem
299
  • Hrnek na kávu s filtrem, vínový
Kompletní sada na ruční přípravu kávy
259
Náhled
Hrnek na kávu s filtrem, vínový
Kompletní sada na ruční přípravu kávy
259
  • Mísy s víkem, 2 ks
299
229
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 229 Kč
-23 %
Mísy s víkem, 2 ks
299
229
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 229 Kč
  • Dekorační podnos
599
399
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 399 Kč
-33 %
Dekorační podnos
599
399
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 399 Kč
  • Misky na chuťovky
299
199
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 199 Kč
-33 %
Misky na chuťovky
299
199
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 199 Kč
  • Sada cukřenky a konvičky na mléko, bílá
  • Sada cukřenky a konvičky na mléko, modrá
  • Sada cukřenky a konvičky na mléko, růžová
5dílná sada cukřenky a konvičky na mléko
349
Náhled
Sada cukřenky a konvičky na mléko, modrá
Sada cukřenky a konvičky na mléko, bílá
Sada cukřenky a konvičky na mléko, růžová
5dílná sada cukřenky a konvičky na mléko5dílná sada cukřenky a konvičky na mléko5dílná sada cukřenky a konvičky na mléko
349
349
349
Bohužel vyprodáno
Salátová mísa s víkem
349
Bohužel vyprodáno
  • Piknikové kelímky, 2 ks
499
349
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 279 Kč
-30 %
Piknikové kelímky, 2 ks
499
349
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 279 Kč
  • Hrnek na kávu s filtrem, žlutý
  • Hrnek na kávu s filtrem, modrý
  • Hrnek na kávu s filtrem, šedý
  • Hrnek na kávu s filtrem, růžový
Kompletní sada na ruční přípravu kávy
259
Náhled
Hrnek na kávu s filtrem, modrý
Hrnek na kávu s filtrem, žlutý
Hrnek na kávu s filtrem, šedý
Hrnek na kávu s filtrem, růžový
Kompletní sada na ruční přípravu kávyKompletní sada na ruční přípravu kávyKompletní sada na ruční přípravu kávyKompletní sada na ruční přípravu kávy
259
259
259
259
Bohužel vyprodánoBohužel vyprodáno
Kroužky na ubrousky, 4 ks
249
Servírovací talíř
249
Kalíšky na vajíčka, 4 ks
249
zbývá pár kusů
  • Závaží na ubrus, 4 ks
179
119
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 119 Kč
-33 %
Závaží na ubrus, 4 ks
179
119
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 119 Kč
zbývá pár kusů
1