Eine Frau und ein Mann kuscheln im Bett

Pohádkově krásné povlečení

Vše o materiálech, designu a údržbě
Podívejte se do našeho průvodce povlečením, kde najdete informace ohledně materiálů, barev i zpracování látek.

Povlečení na celý rok

Žerzej

Žerzej

Velmi oblíbené je povlečení z žerzeje. Žerzej je elastická látka, která je díky své pletené struktuře nádherně hebká a příjemná na tělo. Díky malým očkům je tato pletenina prodyšná a dobře saje. Žerzejové povlečení se nemusí žehlit, a je tedy velmi nenáročné na údržbu. Žerzej dokáže regulovat teplotu, takže se dá používat po celý rok.
Mikrovlákno

Mikrovlákno

Mikrovlákno se skládá z velmi jemných vláken, často vyrobených z polyesteru. Výsledkem je lehoučká, tenká tkanina, která je díky svému hladkému povrchu neobyčejně poddajná. Pro lidi alergické na prach a pyl je povlečení z mikrovlákna ideální volbou, protože je nepropustné pro domácí roztoče a ani jiné alergeny se tu nekumulují.
Renforcé

Renforcé

Renforcé je standardní způsob tkaní bavlny. Tento středně jemně tkaný bavlněný materiál má hladký povrch a je velmi jemný na dotek. Výborně saje a zajišťuje optimální vyrovnávání teplot. Díky vysoké odolnosti se dá povlečení z renforcé lehce potisknout. Je vhodné jako celoroční povlečení na chladné i teplé noci.

Povlečení na léto

Potit se za letních nocí? Díky, ale ne! Ideální povlečení pro vlahé letní noci je lehké a příjemně chladí. Jemné materiály s dobrými termoregulačními schopnostmi a prodyšností zajistí příjemný spánek.
Krep

Krep

Nejnápadnějším rysem krepového povlečení je krepovaný povrch. Díky zvlněné struktuře je krep příjemně měkký, ale nespočívá v plné míře na pokožce. Proto je krepové povlečení perfektní na letní noci. Krep umožňuje zejména v teplém ročním období dobrou cirkulaci vzduchu, a navíc se nemusí žehlit.
Satén

Satén

K výrobě saténu se používá velmi jemná mercerovaná (louhem ošetřená) bavlněná příze, která je zpracovávána ve velmi hustou tkaninu. Pro satén je charakteristický luxusní lesk a neobyčejně hladký, krásně rovnoměrný povrch. Především splývavý mako satén používaný k výrobě povlečení je příjemně lehký a krásně chladí.
Perkál

Perkál

Perkál je bavlněná tkanina s jemnou a hustou strukturou – díky tomu má hladký povrch. Perkál je lehoučký a dobře saje, takže je ideální na letní povlečení. Perkálové povlečení se dá navíc velmi dobře prát. Perkálové povlečení je k dispozici nejen ve variantě z barveného vlákna, ale také potištěné s filigránskými detaily, protože tento materiál se na to hodí neobyčejně dobře.

Povlečení na zimu

Za chladných večerů musí povlečení splňovat především jeden požadavek: musí být měkoučké a krásně hřát. Hebké povlaky na polštář a přikrývku doslova lákají, abychom ve studeném počasí zůstali v posteli ještě o chvilku déle. V době adventu a Vánoc se v luxusně lesklém povlečení také rádi svátečně zasníme.
Flanel

Flanel

Flanel je tkaný podobně jako klasický materiál renforcé a vyrábí se nejčastěji z čisté bavlny. Charakteristickým rysem flanelu je zdrsněný povrch. Díky tomu flanelové povlečení krásně hřeje a okouzluje svou poddajností. Je tak perfektním společníkem právě v zimním období.
Lehký flanel

Lehký flanel

Povlečení z lehkého flanelu je stejné jako flanelové povlečení, protože i tento materiál je zdrsněný, takže hřeje a navíc je krásně hebký. Díky jemnějším vláknům je ovšem lehčí než flanel, proto se hovoří o lehkém či jemném flanelu. Vyrábí se z bavlny, takže dobře saje, je prodyšný a nenáročný na údržbu.

Od nápadu k novému oblíbenému povlečení

Naše nová jarní kolekce je tady! Naši designéři a produktoví manažeři se u barevných květinových motivů soustředili na detail. Krok za krokem Vám ukážeme, jak vznikly naše designy.

1. První nápady

"Chceme naší novou kolekcí vnést jaro do bytů a domů", říká designérka Charlotte. Po prvních nápadech následují ruční akvarelové náčrty.

2. Propracování

Do dalšího kola, kterým je zpracování na počítači, se probojují jen ty nejkrásnější motivy. Poté následuje dlouhý proces vybírání, dokud výsledek přesně neodpovídá našim představám.

3. První vzor

Který okamžik je nejvíc vzrušující? "Když člověk drží design, který Charlotte tak krásně namalovala, v ruce jako skutečný vzor", říká produktová manažerka Vanessa.

4. Výsledek

A nové povlečení od Tchibo, pokryté květy a vyrobené se spoustou lásky a vášně, je připravené na cestu do Vašich ložnic. Přejeme Vám pohádkově krásné noci!

Správná péče o povlečení

Naše povlečení toho vydrží hodně – a to každou noc. Chcete-li zajistit, že povlečení zůstane svěží, odstranit z něj uvolněné šupinky pokožky, a předcházet tak alergiím, musíte povlečení pravidelně prát. A abyste se ze svých oblíbených modelů radovali co nejdéle, je dobré věnovat pozornost několika tipům, jak o povlečení pečovat.
1. Najděte vhodný rytmus praní

To, jak často by se mělo povlečení prát, závisí na více faktorech. Například u alergiků dává smysl výměna povlečení každý týden. Když se silně potíte, je vhodné měnit povlečení nejpozději po dvou týdnech. Jinak většinou stačí měnit povlečení jednou za čtyři týdny. Přikrývky a polštáře byste měli navíc nejlépe každý den natřepat a dát vyvětrat – to je důležité zejména, když se v noci hodně potíte.
2. Jak správně prát povlečení

V zásadě lze doporučit praní povlečení z bavlny při teplotě 60 °C, protože tak zneškodníte všechny choroboplodné zárodky. Je ovšem nutno dát pozor na materiálové směsi a choulostivé materiály, jako je hedvábí. Vždy se proto prosím řiďte příslušnými pokyny k údržbě. Pokud je povlečení třeba prát při nižších teplotách, použijte k redukci choroboplodných zárodků dezinfekci na prádlo.

Pokud chcete předejít poškození tkaniny a chcete zajistit, aby barva povlečení dlouho nevybledla, měli byste povlečení po svléknutí vždy obrátit naruby a zapnout všechny zipy či knoflíky. Chcete-li zabránit silnému opotřebení vláken, perte povlečení raději samostatně. Přidáním škrobu navíc výrazně zvýšíte pevnost povlečení.
3. Používejte vhodné prací prostředky a aviváž

Barevnost povlečení zachováte co nejdéle, pokud budete používat šetrný prací prostředek na barevné prádlo. I na praní černého povlečení jsou tyto prací prostředky většinou stejně vhodné jako speciální prostředky na tmavé a černé textilie. Bílé povlečení je naopak lepší prát v univerzálním pracím prostředku, abyste předešli zašednutí.

Při praní povlečení z mikrovlákna a mikrofleecu byste neměli používat aviváž – tyto materiály by totiž mohly ztratit svou jemnost a savost. Navíc byste při používání aviváže měli dát pozor na příliš intenzivní vůně. Jemné vůně – nejlépe s uklidňujícími tóny jako levandule – jsou při usínání příjemnější.
4. Sušení a uchovávání povlečení

Ne každé povlečení je vhodné do sušičky. Proto se doporučuje dát povlečení schnout na vzduch a dbát natištěných symbolů pro údržbu. Po usušení není třeba povlečení opět obracet lícovou stranou nahoru. Povlaky můžete tak, jak jsou, jednoduše složit a uložit do skříně. Na líc je pak automaticky obrátíte zase při povlékání.

Správné praní a sušení peří

Ať už měkoučká deka nebo oblíbený polštář – správná péče zajistí, že naše povlečení déle vydrží a zaručí Vám poklidné noci.

Potřebujete:
  • pračku, která pojme min. 7 kg prádla
  • jemný prací prostředek bez rozjasňovačů (např. prací prostředek na vlnu) nebo prací prostředek na peří
  • sušičku, která pojme 10 kg prádla
  • 2-3 tenisové míčky / míčky do sušičky
1. Postup praní

Naplňte svou pračku péřovými produkty a přidejte jemný prací prostředek. Následně vyberte program na praní jemného prádla nebo program na povlečení (pokud jej pračka nabízí).
2. Postup sušení

Po vyprání vložte lůžkoviny do sušičky. Péřové výrobky nesmíte sušit na šňůře, protože výplň by vytvořila hrudky. Nyní nastavte dostatečnou dobu sušení. U peří je obzvlášť důležité, aby řádně proschla nejen vnější tkanina, ale i výplň. Spousta sušiček je vybavena automatickým systémem, který proces sušení ukončí, jakmile svrchní tkanina uschne. Chcete-li dobu sušení prodloužit, vložte jednoduše do sušičky navlhčený ručník. Přidejte také do sušičky 2 až 3 tenisové míčky nebo míčky, které zajistí správné načechrání výplně.
3. Postup údržby

Každodenním natřepáním péřových lůžkovin se postaráte o vznik nových vzduchových polštářků, které zajistí pocit měkkosti a pomohou zachovat vlastnosti produktu. Své péřové produkty uchovávejte vždy suché a dobře vyvětrané.
4. Postup skladování

K uskladnění použijte velké obaly, které poskytují dostatek místa, avšak chrání před prachem. Ideální volbou jsou bavlněné obaly, jako je např. staré povlečení. Vakuové obaly nepoužívejte – mohlo by dojít ke zlomení a poškození peří.

Teď tu bude útulno!

Povlečení a prostěradla na všechna roční období

Tchibo Praha, spol. s r.o.

Objevit ještě víc

Do kolekce Do kolekce
Prémiové bavlněné povlečení, standardní velikost
Prémiové bavlněné povlečení, na dvoulůžko
899
999
  • Povlečení ze zimního žerzeje, standardní velikost
999
649
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 649 Kč
-35 %
Povlečení ze zimního žerzeje, standardní velikost
999
649
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 649 Kč
-41 %
Povlečení ze směsi bavlny a lyocellu Tencel™, standardní velikost
1 290
749
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 749 Kč
Žerzejové napínací prostěradlo, standardní velikost, bílá
Žerzejové napínací prostěradlo, nadměrná velikost, bílá
Žerzejové napínací prostěradlo, na dvoulůžko, bílá
399
499
599
  • Perkálové povlečení, standardní velikost
699
499
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 499 Kč
-28 %
Perkálové povlečení, standardní velikost
699
499
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 499 Kč
Krepové povlečení, standardní velikost
549
-25 %
Žerzejové napínací prostěradlo, standardní velikost
Žerzejové napínací prostěradlo, nadměrná velikost
399
299
499
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 215 Kč
Bohužel vyprodáno
  • Prémiové bavlněné povlečení, standardní velikost
999
599
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 599 Kč
-40 %
Prémiové bavlněné povlečení, standardní velikost
999
599
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 599 Kč
Žerzejové napínací prostěradlo, standardní velikost, šedá
Žerzejové napínací prostěradlo, nadměrná velikost, šedá
Žerzejové napínací prostěradlo, na dvoulůžko, šedá
399
499
599
Krepové povlečení, standardní velikost
Krepové povlečení, na dvoulůžko
499
599
Prémiové bavlněné povlečení, standardní velikost
Prémiové bavlněné povlečení, na dvoulůžko
799
999
Prémiové bavlněné povlečení, standardní velikost
799
Prémiové bavlněné povlečení, standardní velikost
799
  • Bavlněné povlečení s vláknem Tencel™, na dvoulůžko, zelené
1 190
699
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 699 Kč
-41 %
Bavlněné povlečení s vláknem Tencel™, na dvoulůžko, zelené
1 190
699
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 699 Kč
Žerzejové napínací prostěradlo, standardní velikost, šalvějová zelená
Žerzejové napínací prostěradlo, nadměrná velikost, šalvějová zelená
Žerzejové napínací prostěradlo, na dvoulůžko, šalvějová zelená
399
499
599
Bohužel vyprodáno
Prémiové bavlněné povlečení, standardní velikost
Prémiové bavlněné povlečení, nadměrná velikost
799
999
Žerzejové napínací prostěradlo, standardní velikost, bílá
Žerzejové napínací prostěradlo, nadměrná velikost, bílá
Žerzejové napínací prostěradlo, na dvoulůžko, bílá
399
499
599
Povlečení z mikrovlákna, standardní velikost
Povlečení z mikrovlákna, na dvoulůžko
499
599
-25 %
Prémiové bavlněné povlečení, standardní velikost
Prémiové bavlněné povlečení, na dvoulůžko
799
599
899
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 499 Kč
zbývá pár kusů
Perkálové povlečení, standardní velikost, šedé
Perkálové povlečení, na dvoulůžko, šedé
649
799
zbývá pár kusů
Prémiové bavlněné povlečení, standardní velikost
Prémiové bavlněné povlečení, na dvoulůžko
899
999
649
599
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 599 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 899 Kč
-7 %
-10 %
Perkálové povlečení, standardní velikost
Perkálové povlečení, na dvoulůžko
649
599
999
899
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 599 Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 899 Kč
Již brzy opět skladem
Žerzejové napínací prostěradlo, standardní velikost, světle růžová
Žerzejové napínací prostěradlo, nadměrná velikost, světle růžová
Žerzejové napínací prostěradlo, na dvoulůžko, světle růžová
399
499
599
Žerzejové napínací prostěradlo, standardní velikost, šedá
Žerzejové napínací prostěradlo, nadměrná velikost, šedá
Žerzejové napínací prostěradlo, na dvoulůžko, šedá
399
499
599
Lněné povlečení, růžové, standardní velikost
1 490
Lněné povlečení, modré, standardní velikost
1 490
Žerzejové napínací prostěradlo, standardní velikost
Žerzejové napínací prostěradlo, nadměrná velikost
Žerzejové napínací prostěradlo, na dvoulůžko
399
499
599
Prémiové bavlněné povlečení, kostkované, standardní velikost
799
Perkálové povlečení, standardní velikost
799
zbývá pár kusů
  • Povlečení ze zimního žerzeje, na dvoulůžko
999
549
Náhled
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 549 Kč
-45 %
Povlečení ze zimního žerzeje, na dvoulůžko
999
549
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 549 Kč
zbývá pár kusů
1 ...