Dobrý kuchyňský nůž: Nepostradatelný pomocník v kuchyni
Sekat, krájet, filetovat: Při vaření se téměř vždy musíte potýkat s noži. Správný výběr a péče o kuchyňský nůž je téměř věda sama o sobě. Nicméně, mnoho kuchařů je šťastnych jen s pár noži, protože rozhodujícím faktorem je spíše kvalita, ne kvantita. Pokud hledáte praktické sady nožů nebo si chcete koupit velmi speciální kuchyňský nůž pak se stačí podívat na Tchibo! Náš internetový obchod má pro vás připraveno mnoho vysoce kvalitních nožů a za přijatelné ceny.
zbývá pár kusů
zbývá pár kusů
Bohužel vyprodáno

Všechno uvnitř: Praktický blok
Pokud právě předěláváte kuchyň a hledáte nové kuchyňské nože, pak je kompletní blok nožů správný výběr. Jsou v něm sestaveny různé malé a velké kuchyňské nože, které tvoří praktickou sadu. A to by mělo stačit pro základní potřeby v každé kuchyni. Další výhodou je správné skladování. To je součástí bloku nožů. Protože jedna věc je jistá: Ostré kuchyňské nože by za žádných okolností neměly být skladovány volně v zásuvce, jinak se rychle opotřebovávají. Robustní blok na nože, ze kterého vykukují pouze rukojeti, navíc nabízí větší bezpečnost.

Speciální nebo univerzální nůž: Na čem záleží?
Filetovací nože, sushi nože, těžké nože, řezbářské nože: S tolika různými typy nožů můžete rychle ztratit přehled. Mnozí se ptají, zda jsou takové nože vůbec potřebné, nebo zda jednoduchý, malý kuchyňský nůž může udělat to samé. V zásadě platí následující: Kvalitní, jednoduchý kuchyňský nůž pokrývá většinu oblastí přípravy v kuchyni. Mnohem důležitější než velký výběr nožů je udržet kuchyňské pomocníky ostré a dobře se o ně starat. Své opodstatnění však mají i speciální nože, například při krájení rajčat, syrové drůbeže nebo ryb. Odpovídající profesionální nože jsou velkou úlevou pro níročnější kreace.

Jak správně naostřit kuchyňský nůž
Tupé nože jsou nebezpečnější než ostré. Může to znít paradoxně, ale je to logické, protože s tupými noži musí být vynaloženo mnohem více síly. O to důležitější je pravidelně brousit vlastní kuchyňský nůž . Jednou týdně můžete brousit nože sami a asi po dvou letech stojí za to i profesionální broušení. Mezi kuchaři je poměrně běžné brousit kuchyňský nůž kulatou brusnou ocelí. Úhel by měl být asi 15 až 20 stupňů. Na rychlosti tolik nezáleží.
Vysoce kvalitní a odolný nůž s naším příslibem kvality
Na kvalitu našich výrobků se můžete spolehnout! To samozřejmě platí i pro každý náš kuchyňský nůž, který najdete v internetovém obchodě Tchibo. Mimo jiné udržujeme dobrou spolupráci se známými výrobci, jako je ZWILLING®. Kromě toho se spoléháme na certifikace, která zaručují kvalitu našich nožů. Patří mezi ně například pečeť TCM ("Tchibo Certified Merchandise") nebo pečeť pro bezpečnost potravin.
