Udržitelný textil

Přispět k lepší budoucnosti můžeme jen tak, budeme-li se chovat k životnímu prostředí jako k příteli. A protože společnými silami se cíle dosáhne rychleji, pracujeme ruku v ruce s mezinárodně uznávanými certifikačními organizacemi. Společně se zasazujeme o to, aby byly dodržovány sociální a ekologické standardy. Jako zákazník můžete podle označení výrobku na první pohled poznat, že kupujete výrobek, který je dobrý nejen pro Vás, ale že tím přispíváte i dobré věci.
Biobavlna

Přirozeně ekologické

Náš textil s biobavlnou nese logo GUT GEMACHT, jelikož bavlna pochází z kontrolovaného ekologického zemědělství. Tyto produkty poznáte snadno podle údajů o materiálu: označení „OCS 100“ je zárukou toho, že výrobek obsahuje minimálně 95 % biobavlny; označení „OCS Blended“ garantuje obsah biobavlny vyšší než 50 %. Ekologické pěstování bavlny je dobré pro člověka i životní prostředí.
Certifikát GOTS

Ekologicky z plantáže rovnou do obchodu

Naše oblečení certifikované podle standardu Global Organic Textile Standard (GOTS) obsahuje 95 % bavlny z kontrolovaného ekologického zemědělství. V průběhu celého výrobního procesu je zároveň dohlíženo na dodržování ekologických a sociálních standardů.
Podpora farmářů

Společně za budoucnost v Africe

Náš textil s označením Cotton made in Africa nese logo GUT GEMACHT proto, že s každou koupí takového výrobku podporujete drobné zemědělce v subsaharské Africe. Oni pak mohou navštěvovat kurzy, kde se učí, jak pěstovat bavlnu efektivně a ekologicky. Díky vyšším sklizním a rostoucím příjmům zlepšují vlastními silami životní podmínky svých rodin, a to bez jakékoli další pomoci zvenčí. Krásná móda pro Vás a lepší budoucnost pro ostatní.
Lenzing Viscose®

Udržitelné pohodlí

U naší módy z viskózy Lenzing Viscose® okamžitě pocítíte, proč nese logo GUT GEMACHT, neboť tato látka je mimořádně měkká na omak a nádherně splývá.

Celulózová vlákna však přinášejí mnohem více než jen úžasně hebký pocit na pokožce. Jsou také šetrná k životnímu prostředí. Vyrábějí se totiž z rostlinných surovin, které se získávají výhradně z trvale udržitelných zdrojů. V rámci výroby je věnována pozornost tomu, aby byly dodržovány vysoké kvalitativní a ekologické standardy.
Vlákno Tencel®

Vlákno budoucnosti

Surovinou, z níž se tato vlákna získávají, je překvapivě dřevo. Nejenže jsou hedvábně měkká a příjemná na pokožce, ale zároveň jsou vyráběna způsobem, který je velmi šetrný a zachovává přírodní zdroje. Můžete pak v klidu odpočívat s jistotou, že naše noční prádlo z vlákna TENCEL® je dobré pro Vás i životní prostředí.
Vlákno Modal®

Zelený zázrak

Vše, co je v přímém kontaktu s pokožkou, by mělo být vyrobeno šetrně a nést logo GUT GEMACHT. Lenzing Modal® se vyrábí z bukového dřeva patentovanou ekologickou metodou. Způsob získávání vláken Lenzing Modal® tak svým dílem přispívá k ochraně životního prostředí – mimořádně hebkým a měkkým způsobem.
S umělou kožešinou

Kvalitně a bez krutosti

Naše kožešinová móda nese logo GUT GEMACHT, neboť kvůli ní nemuselo trpět žádné zvíře. Jsme zapojeni do programu FOR FREE RETAILER PROGRAM, iniciativy mezinárodních organizací na ochranu zvířat a životního prostředí, jako je např. německá VIER PFOTEN („čtyři tlapky"). Nepoužíváme žádnou pravou kožešinu. Místo toho nabízíme kvalitní kožešiny z umělých vláken. V našich kožešinách tak prezentujete více než jen svůj módní postoj.
Kůže činěná bez chromu

Šetrné k člověku i životnímu prostředí

Kůže je obzvlášť kvalitní a trvanlivý materiál. Proto se z kožených věcí můžete těšit opravdu hodně dlouho. Kůže pro naše výrobky jsou navíc činěny bez použití chromu. Jednak se tím zabraňuje znečištění životního prostředí chromem a zároveň se vyloučí zdravotní rizika spojená s tímto prvkem: a to jak pro lidi v zemích zpracování kůže, tak i pro Vás.
Z recyklovaného materiálu

Ze starého nové

Koupí produktů s recyklovaným materiálem volíte trvale udržitelný životní styl, neboť díky tomu není jen tak plýtváno cennými surovinami a energiemi. Zároveň to může přispět ke snížení produkce škodlivých emisí a menší spotřebě vody a chemikálií – při zachování nezměněné vysoké kvality našich produktů.
Bavlna ECO-LOGIC

Jednoduše lepší pocit

Nejen Vy můžete pocítit na vlastní kůži, že bavlna ECO-LOGIC je něčím zvláštní… Vnímají to i drobní zemědělci v Indii – pěstují totiž naši bavlnu za sociálně přátelských a ekologických podmínek. Práce pro Tchibo tedy znamená pro ně i jejich rodiny znatelné vylepšení situace.